Reklama
Roštěná na houbách
Fotogalerie:

Roštěná na houbách

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V létě můžeš samozřejmě použít i čerstvé lesní houby přímo z košíku.

Milena Kolínová, Neratovice

Ingredience

  • 4 plátky hovězí roštěné
  • trocha soli
  • špetka pepře
  • 1 lžíce hladké mouky na obalení
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 500 ml hovězího vývaru
  • trocha kmínu
  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky pak obalíme v hladké mouce.

  2. 2. Jemně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle, z obou stran zprudka opečeme roštěnky a zalijeme je vývarem. Přidáme kmín, namočené houby a dusíme asi 1,5 hodiny. Nakonec vyjmeme roštěnky a omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme s vařenou rýží. 

Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí polévka

Rybí polévka

Na společné rodinné Vánoce jsme ji vařili v desetilitrovém hrnci. N. Parmová, ...
Všehochuť /12.12.08
Králík na sušených houbách

Králík na sušených houbách

Houby dodají jemnému masu výraznou chuť.
Jiřina Kohoutová, Kostelec nad Labem
Všehochuť /14.11.11
Masová směs s placičkami

Masová směs s placičkami

Do masové směsi můžeš přidat chilli nebo čerstvou feferonku.

Nela Květová, Znojmo

Všehochuť /04.10.15
Dušené kuřecí s dýní

Dušené kuřecí s dýní

Dýni máme rádi, je to rychlý a lehký oběd.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /30.10.15
Kyselka se zelím a vejci

Kyselka se zelím a vejci

Eva Skoumalová, Lipník

Všehochuť /12.10.18
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Přílohu si zvol podle vlastní chuti.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /11.05.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama