Reklama
Rolované stehýnko s šalotkovou omáčkou
Fotogalerie:
 

Rolované stehýnko s šalotkovou omáčkou

Alice Voborníková

Pardubice
Recept jsem dostala od tchyně, mohu všem doporučit.
Alice Voborníková, Pardubice

Ingredience

  • Suroviny
  • 4 kuřecí stehna
  • 200 g slanina anglická
  • 2 stonky tymián
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g šalotka
  • 100 g máslo
  • 1 lžička hořčice
  • 1/2 kostky bujón hovězí
  • 3/4 lžíce mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí stehna nařízneme na spodní části podél kosti a následně vykostíme. Stehna rozložíme a dochutíme otrhanými lístky tymiánu (můžeme použijít také sušený), solí a pepřem.
  2. krok2 Plátky slaniny rozdělíme na jednotlivé porce a u každé porce rozložíme plátky vedle sebe. Na každou slaninu položíme kuřecí stehýnko a zarolujeme. Kuřecí stehýnka můžeme upevnit párátkem nebo malým špízem.
  3. krok3 Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut. Při podávání na talíři překrojíme šikmými řezy na tři části.
  4. krok4 Na omáčku nakrájíme na jemné kostky šalotku. Polovinu kostky bujonu rozpustíme ve 200 ml vody. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku a restujeme na středním ohni 3–4 minuty dosklovita. Přidáme hořčici, krátce orestujeme a přisypeme hladkou mouku. Krátce promícháme a zalijeme bujonem. Povaříme 5 minut a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Podáváme s brambory v jakékoliv úpravě: vařenými, pečenými či šťouchanými.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové na rozmarýnu

Vepřové na rozmarýnu

Kýta je skvělá i samotná s hořčicí a chlebem, Lucie Vaněčková, Lodhéřov
Všehochuť /12.05.12
Kapr v křupavém kabátku

Kapr v křupavém kabátku

Byla by škoda ho podávat jen na Vánoce.

Hana Svatušková, Ostrava

Všehochuť /09.12.13
Houbová klasika

Houbová klasika

Když se můj muž vydá do lesa, nikdy se nevrací s prázdnou, i kdyby tam měl prochodit ...
Všehochuť /18.08.08
Kuřecí paličky v marinádě

Kuřecí paličky v marinádě

Maso je měkoučké a nasáklé kořením.

Patricie Milkovská, Praha

Všehochuť /26.03.13
Kuřecí stehno na hříbcích

Kuřecí stehno na hříbcích

Krásně voní a chutná ještě líp.
Alice Kratinová, Psáry
Všehochuť /23.12.11
Smažený camembert

Smažený camembert

Přestože smažené nejíme často, sýr si občas dopřejeme.
Dana Robová, Praha
Všehochuť /18.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu