Reklama
Rolovaná kachna s knedlíky
Fotogalerie:

Rolovaná kachna s knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Ingredience

  • KACHNÍ ROLÁDA:
  • 200 g kaštanů
  • sůl, pepř
  • 3 žemle (housky)
  • 100  ml mléka
  • 2 vejce
  • 100  g sušených meruněk
  • petrželová nať
  • 1 celá kachna (asi 2 kg)
  • BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY:
  • 600  g brambor
  • 250  g hrubé mouky
  • podle potřeby sůl
  • 3 vejce
  • 2 housky nebo žemle
  • ČERVENÉ ZELÍ
  • 600 g červeného zelí
  • 2 středně velká jablka
  • 1/2 lžíce soli
  • 3 lžíce cukru
  • 2,5 lžíce octa

Doba přípravy

Počet porcí

6–8

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Kaštany na špičce nařízneme nožem a pečeme v troubě při 190 °C. Až začne vrchní slupka praskat, kaštany vyjmeme a oloupeme. Pokud zůstala na kaštanech část spodní slupky, spaříme je vroucí vodou a znovu oloupeme. Čisté kaštany povaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Na nádivku nakrájíme housku na středně velké kostky a zalijeme mlékem. Poté přidáme vejce, uvařené kaštany, sušené meruňky, sekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.

  3. Kachnu vykostíme. Výsledný plát rozložíme, osolíme, rovnoměrně klademe válec z nádivky a zarolujeme. Roládu můžeme svázat provázkem nebo ji zabalíme do vymaštěného alobalu a řádně utáhneme. Pečeme při 150 °C přibližně 2,5 hodiny.

  4. Bramborové knedlíky připravíme ze strouhaných uvařených brambor, hrubé mouky, soli, vajec a na kostky krájené žemle. Vypracujeme těsto a vyválíme kulaté bramborové knedlíčky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 12–15 minut.

  5. Červené zelí nakrájíme na hrubé kusy, zalijeme vodou, přidáme oloupaná jablka bez jádřince a ochutíme solí, cukrem a octem. Vaříme 45 minut. Poté zelí rozmixujeme ponorným mixérem a přebytečnou vodu vyvaříme.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulový koláč  se sardelemi

Cibulový koláč se sardelemi

Bílá a červená cibule dodá tomuto koláči typickou mírně nasládlou chuť. Lucie ...
Všehochuť /26.09.16
Losos s hrachovou kaší

Losos s hrachovou kaší

Společně se barvou i chutí výborně doplňují.

Nikol Řeháková, Nový Jičín

Všehochuť /17.10.13
Bažant na víně a houbách

Bažant na víně a houbách

Pro dědečka.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.11.18
Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Podávej s knedlíkem nebo s pečivem.
Radka Novotná, Louny
Všehochuť /14.11.11
Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Tento skvělý recept mám od maminky svého přítele. Jídlo je zcela bezlepkové.

...

Všehochuť /09.09.15
Vepřovo-kuřecí závitky se švestkou

Vepřovo-kuřecí závitky se švestkou

Tento výborný recept vymyslela má šikovná maminka. Když přijedu s manželem a synem na ...

Všehochuť /25.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu