Reklama
Rolovaná kachna s knedlíky
Fotogalerie:

Rolovaná kachna s knedlíky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Ingredience

  • KACHNÍ ROLÁDA:
  • 200 g kaštanů
  • sůl, pepř
  • 3 žemle (housky)
  • 100  ml mléka
  • 2 vejce
  • 100  g sušených meruněk
  • petrželová nať
  • 1 celá kachna (asi 2 kg)
  • BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY:
  • 600  g brambor
  • 250  g hrubé mouky
  • podle potřeby sůl
  • 3 vejce
  • 2 housky nebo žemle
  • ČERVENÉ ZELÍ
  • 600 g červeného zelí
  • 2 středně velká jablka
  • 1/2 lžíce soli
  • 3 lžíce cukru
  • 2,5 lžíce octa

Doba přípravy

Počet porcí

6–8

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Kaštany na špičce nařízneme nožem a pečeme v troubě při 190 °C. Až začne vrchní slupka praskat, kaštany vyjmeme a oloupeme. Pokud zůstala na kaštanech část spodní slupky, spaříme je vroucí vodou a znovu oloupeme. Čisté kaštany povaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Na nádivku nakrájíme housku na středně velké kostky a zalijeme mlékem. Poté přidáme vejce, uvařené kaštany, sušené meruňky, sekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.

  3. Kachnu vykostíme. Výsledný plát rozložíme, osolíme, rovnoměrně klademe válec z nádivky a zarolujeme. Roládu můžeme svázat provázkem nebo ji zabalíme do vymaštěného alobalu a řádně utáhneme. Pečeme při 150 °C přibližně 2,5 hodiny.

  4. Bramborové knedlíky připravíme ze strouhaných uvařených brambor, hrubé mouky, soli, vajec a na kostky krájené žemle. Vypracujeme těsto a vyválíme kulaté bramborové knedlíčky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 12–15 minut.

  5. Červené zelí nakrájíme na hrubé kusy, zalijeme vodou, přidáme oloupaná jablka bez jádřince a ochutíme solí, cukrem a octem. Vaříme 45 minut. Poté zelí rozmixujeme ponorným mixérem a přebytečnou vodu vyvaříme.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Luxusní špagety

Luxusní špagety

Měla jsem chuď na špagety trochu jinak a tak jsem si zaexperimentovala. Od té doby ...
Všehochuť /19.08.13
Masové kuličky s cuketou

Masové kuličky s cuketou

V kombinaci s čerstvými jablky nemají chybu.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /03.11.14
Masové kuličky na kopru

Masové kuličky na kopru

Znám mnoho lidí, kteří kopr přímo nesnášejí. My ho máme rádi, pěstuji ho ...
Všehochuť /27.10.12
Špíz s lesním ovocem

Špíz s lesním ovocem

Neobvyklá kombinace je skutečně lahodná.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /23.06.15
Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Pochoutky z grilu miluje celá naše rodina.

Veronika Vostrá, Cheb

Všehochuť /28.08.15
Bůček s houbami

Bůček s houbami

Dobrý oběd za pár korun.
Věra Matějčková, Hanušovice
Všehochuť /13.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu