Reklama
Rolka s ořechovou krustou a bylinkovou nádivkou
Fotogalerie:

Rolka s ořechovou krustou a bylinkovou nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nina Kapitánová,

Vrchlabí

Ingredience

  • 800 g tepelně upraveného uzeného masa – rolka
  • 2 rohlíky
  • 120 g mléka
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 vejce
  • 100 g ořechových jader
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby drcený černý pepř
  • špetka muškátového květu
  • 2 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme a osušíme. Rohlíky rozkrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme nasáknout. Potom je vymačkáme a přidáme pažitku, petrželku, vejce a 60 g nahrubo nasekaných ořechů. Zbylé ořechy umeleme. Nádivku ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

  2. V rolce uděláme podélně ostrým nožem zářez, který naplníme připravenou nádivkou, kterou ještě přitiskneme navrch rolky a posypeme mletými ořechy.

  3. Alobal potřeme lžící másla a maso do něj zabalíme. Vložíme ho do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme zhruba 40 minut při 180 °C. Potom maso vyjmeme z alobalu, dáme ho do pekáčku společně s výpekem a zbylým máslem. Pečeme ještě 10 minut při 180 °C, aby se na nádivce udělala kůrčička. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Pošli recept! 1/2017 (9.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bešamelová pochoutka

Bešamelová pochoutka

Čerstvé zelí se musí předem uvařit. Katka Machátová, Jeseník
Všehochuť /26.02.16
Povidlová omáčka z Lechotic

Povidlová omáčka z Lechotic

S čerstvě vařeným masem nemá tahle omáčka chybu.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /03.05.15
Gulášový základ s krkovicí

Gulášový základ s krkovicí

Guláše máme moc rádi, a proto je doma často připravujeme.

Stanislava Martinková, ...

Všehochuť /26.11.14
Vepřové plátky s kapary a kuskusem

Vepřové plátky s kapary a kuskusem

Pro obměnu vyzkoušej stejný recept s kuřecími prsními řízky.

Daniela Erbenová,...

Všehochuť /02.09.17
Grilované kotlety

Grilované kotlety

Je to náš léty osvědčený recept.

Alena Klírová, Mýto

Všehochuť /06.07.13
Cuketová sekaná

Cuketová sekaná

Cuket se mi obvykle urodí hodně, a tak jsem se je naučila různě zpracovávat.

Marta ...

Všehochuť /31.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu