Můžeme okořenit podle vlastní chuti.
Helena Macková, Vsetín
Ingredience
- 750 g mleté vepřové maso
- 100 ml mléko
- 3 lžíce hladká mouka
- 1 vejce
- strouhanka na zahuštění
- trocha soli a pepře
- 3 stroužky česnek
- 150 g anglická slanina
- 1 kg čerstvý listový špenát
- 100 g šunka
- 150 g eidam
- olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso promícháme s vejcem a mlékem, přidáme mouku a podle potřeby strouhanku. Směs musí být dostatečně hustá, ale vláčná.
-
Osolíme, opepříme, okořeníme prolisovaným česnekem a v míse propracujeme rukou.
-
Na rovnou plochu rozprostřeme dostatečně široký pruh potravinářské fólie, potřeme ji navlhčenou dlaní a ze směsi vytvoříme stejně silný obdélník nebo čtverec. Jeho povrch poklademe plátky slaniny, na ni dáme vrstvu špenátových listů, plátky sýra a poslední vrstvu budou tvořit plátky šunky.
-
Pomocí fólie plát zavineme, dáme do pekáčku vytřeného olejem, potřeme jím i roládu a v lednici ji necháme 2 hodiny uležet. Odpočinutou ji pečeme asi 45 minut při 150 °C.