Výborná směs rýže, uzeného masa, žampionů a listového špenátu.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 3 sáčky rýže parboiled
- 400 g uzené maso
- 100 g listový špenát
- 1 cibule
- 100 g žampiony
- 100 g sýr
- olej
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rýži uvaříme dle návodu - ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje vaříme propláchnuté sáčky s rýží asi 25 minut. Po uvaření vyjmeme z vody a necháme okapat.
-
Ve velkém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a nadrobno nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a podusíme.
-
K podušené směsi přidáme propláchnutý a překrájený špenát, uvařenou rýži a nastrouhaný sýr. Promícháme, případně ještě dochutíme solí a podáváme.