Reklama
Prsíčka s pórkem a citrusy
Fotogalerie:

Prsíčka s pórkem a citrusy

Lenka Endrlová

Havlíčkův Brod

Zaručeně ti připomenou hezké chvíle letní dovolené.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • sůl podle potřeby
  • trocha grilovacího koření
  • 100 ml červené víno
  • 2 lžíce olivový olej
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce med
  • 4-5 stroužků česnek
  • 1 pórek
  • 1 hrst rozinky
  • 2 pomeranče

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme‚ osolíme a okořeníme ze všech stran. V misce prošleháme víno‚ olivový olej‚ pomerančovou a citronovou šťávu‚ med a špetku soli. Maso vložíme do pekáče‚ podlijeme připravenou směsí a přidáme česnek rozkrájený na plátky. Pečeme v předehřáté troubě pod poklicí při 200 °C 30 až 40 minut. Podle potřeby podlijeme vodou a pak přeléváme vypečenou šťávou.

  2. Pórek podélně rozpůlíme‚ dobře omyjeme a nakrájíme na 4–5 cm silné špalíčky. Rozinky propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Pomeranče oloupeme‚ odstraníme bílou dužinu a nakrájíme na plátky. Když je kuře měkké‚ přidáme k němu nakrájený pórek‚ rozinky‚ pomeranče a ještě 10 minut společně dopečeme. Jako příloha se nejlépe hodí dušená rýže.

Tip redakce

Když tento pokrm připravíš z kuřecích stehen nebo čtvrtek, bude také moc dobrý.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kližka na bylinkách a víně

Kližka na bylinkách a víně

Je to opravdový kulinářský zážitek. Jan Slovák, Příbor
Všehochuť /30.06.14
Pikantní kuřecí maso

Pikantní kuřecí maso

Máme rádi ostrá jídla s výraznou chutí.
Alena Machalová, Rožnov
Všehochuť /18.02.10
Sváteční zelí na medu

Sváteční zelí na medu

Zajímavá a neobvyklá kombinace, která mě příjemně překvapila chutí ...

Všehochuť /04.05.16
Pečená uzená kachní prsíčka na medu s růžovým zelím a bramborovými noky

Pečená uzená kachní prsíčka na medu s růžovým zelím a bramborovými noky

Kupujeme je v Makru, ale můžeš si je vyudit i doma.

Klára Sivková, Brno

Všehochuť /12.11.15
Králičí polévka

Králičí polévka

Čerstvými bylinkami jí dodáš lepší chuť.
Hana Mrázová, Jihlava
Všehochuť /26.10.11
Pagáčky plněné zelím

Pagáčky plněné zelím

Výborné mlsání k pivku.

Lenka Kupková, Vojkovice

Všehochuť /09.10.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama