Reklama
Prsíčka plněná klobásovou fáší
Fotogalerie:

Prsíčka plněná klobásovou fáší

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Žádný labužník takovou dobrotu neodmítne.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 6 ks kuřecí prsa
  • 2 klobásky dle vlastního výbětru
  • 2 cibule
  • 1 žloutek
  • trocha soli
  • 1 řapík celer
  • olej
  • 1 hrst petrželová nať
  • trocha drůbežího vývaru
  • podle potřeby světlá instantní jíška

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme a do každého uděláme tenkým nožem kapsu. Klobásky, jejichž druh zvolíme dle vlastní chuti, nakrájíme na menší kousky a za pomocí nástavce ručního mixéru rozsekáme  na klobásovou fáš. Do ní potom vmícháme jeden syrový žloutek a  trochu nasekané petrželové natě. Pomocí vlastních šikovných prstů plníme fáš do kapsy vytvořené v kuřecích prsou. 

  2. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a naplněná kuřecí prsa zprudka opečeme do zlatavé barvy. V hrnci na trošce oleje z výpeku osmažíme nakrájenou cibulku a přidáme opečená kuřecí prsa. Podlijeme trochou drůbežího vývaru a přidáme na velmi jemné kousky nakrájený řapík celeru a sekanou petrželovou nať.

  3. Necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut. Maso vyjmeme a vzniklou omáčku podle potřeby dochutíme solí a zahustíme lžící světlé instantní jíšky. Plněná prsa servírujeme přepůlená, aby vynikla náplň, výbornou přílohou je jasmínová rýže.


Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní katův šleh

Pikantní katův šleh

Lahůdka pro mlsné jazýčky. Martina Antalová, Odolena Voda
Všehochuť /08.09.11
Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Omáčky už dělám raději rovnou víc, moc nám ke kuřecímu masu chutná.

Eva ...

Všehochuť /06.12.13
Kuřecí řízek v křenové omáčce

Kuřecí řízek v křenové omáčce

S mým receptem dostane i tvůj oběd říz.
Alena Linhartová, Zábřeh
Všehochuť /09.03.09
Cheesecake se šnečky

Cheesecake se šnečky

Koláč dozdob sezonním ovocem podle chuti.

Lenka Bendová, Olomouc

Všehochuť /26.08.16
Lehký oběd

Lehký oběd

Lehký oběd s využitím sezónní zeleniny.
Lucie Waloszková, Třinec
Všehochuť /09.08.11
Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Jemnou chuť sladkovodní rybky skvěle doplní výrazný sýr.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /03.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu