Reklama
Pošumavská bažantí pečínka
Fotogalerie:

Pošumavská bažantí pečínka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ve vaření u nás vedou prarodiče. Při každé návštěvě u nich jsou hody. Tato pečínka je opravdu gurmánský zážitek.

Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 2 rohlíky, nejlépe staré několik dní
  • 1 bažantí droby (srdce, játra)
  • 5 plátků uzeného masa
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla
  • dle potřeby mléko
  • 1 hrst natě kudrnaté petrželky
  • sůl podle potřeby
  • 3 jablka
  • 1 bažant
  • 10 sušených švestek
  • hrst rozinek
  • 6–8 snítek tymiánu (nejlépe čerstvého)
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme nádivku. Smícháme rohlíky nakrájené na kostičky, na drobné kousky nasekané droby a 1 plátek uzeného. Dále přidáme vejce, máslo, mléko dle potřeby a petrželku. Vše promícháme a osolíme.

  2. Očištěného bažanta ze všech stran osolíme a vložíme kousek oloupaného jablka do bažanta dovnitř, co nejdále ke krku. Poté naplníme bažanta nádivkou a otvor uzavřeme pomocí jehel. Na hřbet i na břicho položíme po 2 plátcích uzeného masa, které přichytíme jehlami, a nakonec celého bažanta omotáme nití, aby uzené maso na povrchu dobře drželo po celou dobu pečení.

  3. Takto připraveného bažanta vložíme do pekáčku a obložíme jej oloupanými rozkrájenými jablky, švestkami, rozinkami, větvičkami tymiánu a bobkovým listem. Bažanta podlijeme vodou a pečeme při 200 °C asi 1,5 hodiny. Během pečení bažanta obracíme a poléváme šlehačkou smíchanou s vodou.

  4. Bažanta podáváme se zadělávaným červeným zelím a bramborovým knedlíkem, nejlépe s domácím.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srnčí kýta na švestkách

Srnčí kýta na švestkách

Vynikající pochoutka. Petra Lakomá, Zlín 
Všehochuť /29.10.15
Hovězí na divoko

Hovězí na divoko

Voní a chutná docela jako pravé srnčí.
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Všehochuť /09.03.09
Jemné čedarové knedlíčky s houstičkou

Jemné čedarové knedlíčky s houstičkou

Sýr dodá polévce delikátní chuť.

Andrea Jílková, Polička

Všehochuť /18.04.15
Podzimní překvapení

Podzimní překvapení

Neboj se vařit z vnitřností, dají se z nich udělat dobroty.

Otto Plášek, Brno

...
Všehochuť /11.11.15
Kuřecí stehno na zázvoru

Kuřecí stehno na zázvoru

Masová pochoutka s trochu ostřejší chutí.

Vladimír Bruna, Praha

Všehochuť /08.11.14
Králičí játra po chalupářsku

Králičí játra po chalupářsku

Minutka pro všechny milovníky jater.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu