Reklama
Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou
Fotogalerie:

Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Vepřové maso s mrkví tvoří opravdu velmi lahodnou kombinaci.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1-1,5 kg libový vepřový boku s kůží
  • 2 lžíce kořenící směs na vepřové maso
  • 1 kg karotka
  • 2 jablka
  • 200 ml 100% mrkvová šťáva
  • 200 ml zeleninový vývar
  • dle chuti a potřeby sůl, máslo, cukr, pepř
  • máslová jíška

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy a kůži nařízneme na kostičky. Maso osolíme, opepříme a bohatě posypeme kořenící směsí. Dobře maso s kořením promneme včetně zářezů v kůži. V pekáči vyloženém pečicím papírem pečeme nezakryté 80 minut na plný výkon trouby.
  2. Slijeme vypečený tuk a do mezer mezi masem vyskládáme na měsíčky nakrájená jablka a podlijeme 3 dl vody. Snížíme teplotu a pečeme dalších 80 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou.

  3. Na másle orestujeme 3 najemno nakrájené šalotky a karotku nakrájenou na kostičky. Podlijeme 2dl  mrkvové šťávy, 2dl zeleninového vývaru a zlehka dusíme. Když je mrkev skoro měkká, zahustíme nastrouhanou studenou máslovou jíškou, dochutíme cukrem, solí, pepřem a za častého míchání necháme lehce probublávat 10 minut. Na závěr zjemníme oříškem másla a již nevaříme.

  4. Bůček před podáváním nakrájíme na tenké plátky dle zářezů v kůži a opečeme na suché pánvi z obou stran, ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory sypané sekanou petrželovou natí.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Husí prsíčka se švestkami  a jablky

Husí prsíčka se švestkami a jablky

Tenhle recept byl první, který jsem si opsala do svého kuchařského notesu. Klára ...
Všehochuť /24.02.14
Zapečené řízky s cibulí

Zapečené řízky s cibulí

Výhodné je, že si řízky připravíš dopředu.
Dagmar Prokopová, Pelhřimov
Všehochuť /24.05.11
Zapečená brokolice s kuřecím

Zapečená brokolice s kuřecím

Pošmáknou si děti i dospělí.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Všehochuť /08.09.15
Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Hořčice dodá jídlu navinulou chuť.

Andrea Šebístková, Praha

Všehochuť /10.03.15
Jehněčí s koriandrem

Jehněčí s koriandrem

Chuť a vůně koriandru je velmi příjemná.

Zuzana Jarošová, Tábor

Všehochuť /31.05.15
Kuřecí maso na sušených rajčatech

Kuřecí maso na sušených rajčatech

Pikantní večeře, voňavá a dobrá.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /15.03.13
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama