Reklama
Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou
Fotogalerie:

Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Otto Plášek
Otto Plášek
Brno

Vepřové maso s mrkví tvoří opravdu velmi lahodnou kombinaci.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1-1,5 kg libový vepřový boku s kůží
  • 2 lžíce kořenící směs na vepřové maso
  • 1 kg karotka
  • 2 jablka
  • 200 ml 100% mrkvová šťáva
  • 200 ml zeleninový vývar
  • dle chuti a potřeby sůl, máslo, cukr, pepř
  • máslová jíška

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy a kůži nařízneme na kostičky. Maso osolíme, opepříme a bohatě posypeme kořenící směsí. Dobře maso s kořením promneme včetně zářezů v kůži. V pekáči vyloženém pečicím papírem pečeme nezakryté 80 minut na plný výkon trouby.
  2. Slijeme vypečený tuk a do mezer mezi masem vyskládáme na měsíčky nakrájená jablka a podlijeme 3 dl vody. Snížíme teplotu a pečeme dalších 80 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou.

  3. Na másle orestujeme 3 najemno nakrájené šalotky a karotku nakrájenou na kostičky. Podlijeme 2dl  mrkvové šťávy, 2dl zeleninového vývaru a zlehka dusíme. Když je mrkev skoro měkká, zahustíme nastrouhanou studenou máslovou jíškou, dochutíme cukrem, solí, pepřem a za častého míchání necháme lehce probublávat 10 minut. Na závěr zjemníme oříškem másla a již nevaříme.

  4. Bůček před podáváním nakrájíme na tenké plátky dle zářezů v kůži a opečeme na suché pánvi z obou stran, ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory sypané sekanou petrželovou natí.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená hovězí plec se smetanou

Pečená hovězí plec se smetanou

Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /27.12.11
Hamburská kýta

Hamburská kýta

Podávej s knedlíkem a ozdob brusinkami.
Andrea Nowaková, Bohumín
Všehochuť /06.05.11
Kapustovo-masový štrúdl

Kapustovo-masový štrúdl

Takový slaný závin se dobře přikusuje k vínu.

Hedvika Kalistová, Brno

Všehochuť /26.10.13
Krém ze strouhané zeleniny

Krém ze strouhané zeleniny

Tento typ polévky mají děti nejraději.

Kateřina Tichánková, Znojmo

Všehochuť /06.03.16
Hovězí na houbách

Hovězí na houbách

Jednoduché, dobré a syté.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /27.01.14
Mlsný pekáč

Mlsný pekáč

Toto jídlo je tak pro šest lidí. Dvěma mlsounům vystačí na dva dny.
Jan Vyskočil, ...
Všehochuť /17.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu