Reklama
Podzimní roláda
Fotogalerie:

Podzimní roláda

Jarka Hlodašová

Opava
Je výborná např. k pečené krkovici.
Jarka Hlodašová, Opava

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1 kg brambory vařené
  • 350 g mouka hrubá
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • na ozdobu ořechy vlašské
  • na ozdobu petrželka
  • Náplň
  • na vymazání máslo
  • 400 cibule
  • 1 lžíce petrželka nadrobno posekaná
  • 3 stonky majoránka
  • 2 lžíce olej
  • podle chuti sůl a pepř
  • 100 g ořechy vlašské

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vše zpracujeme do těsta, které na pomoučeném vále rozválíme na placku silnou asi 1 cm.
  2. Připravíme náplň. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme najemno a vše zpěníme na oleji. Směs podusíme asi 5 minut a vmícháme bylinky. Dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
  3. Na plát těsta rovnoměrně rozložíme cibulovou směs, posypeme ji pokrájenými ořechy a svineme. Závin nakrájíme na plátky silné asi 2–3 cm. Zapékací mísu vymažeme přepuštěným máslem, vložíme plátky závinu a znovu jednotlivé kousky potřeme přepuštěným máslem. Dáme do trouby a pečeme při 180  °C asi 15–20 minut.
  4. Roládu ozdobíme ořechy a čerstvou petrželkou.

    TIP: Bramborovou roládu můžeš obměnit tak, že ořechy nahradíš prorostlou anglickou slaninou. Pak můžeš jíst tento pokrm jako přílohu i jako samostatné jídlo.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí roládky

Kuřecí roládky

Alena Štrougalová, Neštěmice
Všehochuť /21.08.18
Vepřová kotleta s listovým špenátem

Vepřová kotleta s listovým špenátem

Opradová lahoda, která potěší chuťové buňky.

Radka Faltýnková, Určice

Všehochuť /07.02.13
Krůtí hádci na rozmarýnu

Krůtí hádci na rozmarýnu

Voní a chutnají po pomerančích.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /02.06.15
Lososové filety a sýrové rizoto

Lososové filety a sýrové rizoto

Věřím, že Vás jemná chuť smetanové rýže s parmezánem nadchne tak jako ...
Všehochuť /07.10.14
Roštěnka se zeleninovou rýží

Roštěnka se zeleninovou rýží

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /18.03.19
Pečená štika s křenovým přelivem

Pečená štika s křenovým přelivem

Nic není tak dobré jako vlastní úlovek.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /04.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu