Reklama
Plněný vepřový bok
Fotogalerie:

Plněný vepřový bok

Otto Plášek

Brno

Dá víc práce, ale stojí to za to.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1 kg vepřový bok bez kosti
  • Nádivka:
  • 1 starší rohlík
  • 100 ml smetana
  • 100 g kuřecí játra
  • 1 vejce
  • pár snítek celerová a petrželová nať
  • dle chuti sůl a pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 koření na vepřové maso
  • 500 ml vývar
  • 1 lžička jíška

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřový bůček bez kosti dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tenký, tzv. vykosťovací nůž, který má malou řeznou plochu. Tak můžeme dobře kontrolovat řez a zabránit proříznutí.

  2. Rohlík nakrájíme na kostičky. Nasypeme do mísy, přelijeme smetanou a přidáme vejce, játra a natě nasekané na kousky. Osolíme a opepříme. Dochutíme troškou muškátového oříšku a promícháme. Nádivku dáme vychladit do lednice, aby se nám s ní lépe pracovalo.

  3. Po vychlazení naplníme kapsu v bůčku. Po naplnění nádivku sklepneme a kapsu zašijeme. Bůček osolíme, opepříme a obalíme ve směsi koření na vepřové maso. Pak ho přendáme do pekáče, podlijeme vývarem a přikrytý pečeme 1,5 hodiny. Poté pečeme ještě odkrytý asi 20 minut za občasného přelévání výpekem. Výpek scedíme a zahustíme jíškou. Necháme 5 minut provařit. Bůček nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborem.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkové knedlíčky do polévky

Pórkové knedlíčky do polévky

Už u nás nesmí chybět v žádné nudlové polévce‚ jejich příprava je snadná ...
Všehochuť /01.08.11
Vepřové závitky s brokolicí a nivou

Vepřové závitky s brokolicí a nivou

Brokolice a niva se dokonale doplňují.

Lucie Kalmusová, Ostrava Dubina

Všehochuť /26.09.14
Králičí ragú

Králičí ragú

Zelenina a jemné masíčko – to je výborný základ každého jídla.

Denisa ...

Všehochuť /12.04.17
Pudinkový zákusek

Pudinkový zákusek

Myslíš, že se nedá péct zákusek bez mouky? Zkus můj recept!
Vlaďka Micková, Písek
Všehochuť /22.01.09
Masové karbanátky s ovesnými vločkami

Masové karbanátky s ovesnými vločkami

Nejsou tak mastné a vločky v nich ani nepoznáš.

Hana Nesnídalová, Praha

Všehochuť /19.08.12
Kuřecí prsa na mrkvi

Kuřecí prsa na mrkvi

Je to jednoduchý a voňavý recept.
Kateřina Riedlová, Stachy
Všehochuť /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu