Reklama
Plněné vepřové řízky
Fotogalerie:

Plněné vepřové řízky

Iva Papežová

Teplice
Uvařené brambory ještě osmahni na oleji.
Iva Papežová, Teplice

Ingredience

  • 2 vejce vařená
  • 2 cibule velká
  • 1 mrkev
  • 50 g sýr eidam
  • 8 řízky vepřové
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g salám šunkový
  • 50 g salám Herkules
  • 8 lžic marmeláda brusinková
  • 75 ml olej
  • 1,75 kg brambory
  • 1 hlávka zelí bílé
  • dle chuti cukr pískový
  • špetka kmín
  • 2-3 lžíce mouka hladká
  • trocha ocet

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupaná vejce rozkrájíme na čtvrtiny. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Mrkev a sýr nakrájíme na proužky.
  2. Na okrajích řízků uděláme několik asi centimetr hlubokých zářezů. Dále řízky z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe je šunkovým salámem a herkulesem, potřeme marmeládou a poklademe několika plátky cibule, dílkem vajíčka a proužkem mrkve a sýru.
  3. Řízky přeložíme na půl a okraje sepneme jehlicemi. V pekáčku na části oleje nejprve řízky opečeme z obou stran, přidáme další část cibule, podlijeme a pečeme při 200 °C asi na 80 minut. Občas maso obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
  4. Uvaříme brambory. V kastrůlku osmahneme zbývající cibuli. Přidáme nakrájené zelí. Posypeme solí, kmínem a cukrem, podlijeme a dusíme doměkka. Poprášíme moukou, promícháme, dochutíme octem a dusíme ještě asi 10 minut.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí kostky na pórku

Krůtí kostky na pórku

Místo krůtího masa můžeš použít vepřové. Eliška Holíčková, Horní Benešov
Všehochuť /16.10.14
Stehýnka na citronu

Stehýnka na citronu

Citron důkladně omyj.

Jana Rohlenová, Písek

Všehochuť /15.04.16
Králičí řízek s bylinkovým dipem a šťouchanými brambory

Králičí řízek s bylinkovým dipem a šťouchanými brambory

Naše mlsné děti mají rády králíka pouze v této úpravě.
Anna Novotná, Chomutov
...
Všehochuť /23.07.10
Stehna s nádivkou

Stehna s nádivkou

Tomáš Čížek, Stebno

Všehochuť /11.03.18
Vepřová panenka se sušeným ovocem

Vepřová panenka se sušeným ovocem

Tuhle vepřovou panenku jsem uvařila na záverečné praktické zkoušky a byla výborná.

...

Všehochuť /28.10.14
Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Pomalu pečený vepřový bok s karotkovou omáčkou

Vepřové maso s mrkví tvoří opravdu velmi lahodnou kombinaci.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /26.08.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama