Reklama
Reklama
Plněné telecí měšce
Fotogalerie:

Plněné telecí měšce

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Ingredience

  • 2 plátky telecího masa (z kýty)
  • sůl, pepř
  • 50  g anglické slaniny
  • 1/2 pórku
  • 4 žampiony
  • 1 lžíce oleje
  • dle chuti tymián
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky telecího masa rozklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Slaninu, pórek a žampiony nakrájíme na kousky.

  2. krok2

    V pánvi rozehřejeme olej a opražíme anglickou slaninu dorůžova. Přidáme pórek a žampiony, osolíme, ochutíme tymiánem a krátce restujeme.

  3. krok3

    Nakonec do pánve rozklepneme vejce, promícháme a odstavíme z ohně. Vejce nemusí být úplně hotové, dodělá se pečením. Na každý plátek masa naneseme připravenou směs, stáhneme do tvaru měšce a zavážeme potravinářským provázkem.

  4. Měšce vložíme do pekáče, přidáme lžíci másla, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme při 180 °C asi 40 minut. Podáváme teplé.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (19.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Košíčky s lososem

Košíčky s lososem

Připravuji je k zakousnutí například k sektu. Jiřina Slezáková, Třeboň
Všehochuť /03.03.15
Srnčí kýta na švestkách

Srnčí kýta na švestkách

Vynikající pochoutka.

Petra Lakomá, Zlín 

Všehochuť /29.10.15
Kuře na zelí a těstovinách

Kuře na zelí a těstovinách

Rychlá a chutná variace na kuře, pro milovníky zelí.

Petra Zbránková, Žďár nad ...

Všehochuť /10.11.12
Zapečené jehněčí

Zapečené jehněčí

Můžeš použít i jiný druh masa, třeba vepřové.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /15.11.16
Jitrnicové kuličky

Jitrnicové kuličky

Jitrnicové kuličky připravuji podobně jako karbanátky. Jsou výborné a hlavně ...
Všehochuť /31.05.10
Bramborová omáčka

Bramborová omáčka

Naučila mě ji vařit moje maminka. Je skvělá!
Květa Lukšíková, Boršov n.Vltavou
Všehochuť /19.11.08
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama