Reklama
Plněná kuřecí prsa s opečenou čekankou
Fotogalerie:

Plněná kuřecí prsa s opečenou čekankou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční, ovšem velmi harmonické spojení.

Karolína Rozová, Tábor

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 6 ks sušené švestky
  • 70 g pórek
  • 300 g rebarbora na náplň a na salát
  • trocha polohrubé mouky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 čekanka
  • 2 lžíce smetana
  • 1 lžíce povidla
  • 200 g mrkev
  • 200 g kukuřice
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a opatrně tenkým nožem v nich vytvoříme kapsu. Naplníme ji nádivkou z nasekané rebarbory, sušených švestek a pórku (k rebarboře musíme přidat vždy něco sladkého, abychom srazili její kyselost).

  2. Prsa osolíme, opepříme a obalíme v polohrubé mouce. Tato krustička nám při pečení udrží šťávu uvnitř a maso nebude suché. Na pánvi rychle opečeme spolu s čekankou nakrájenou na čtvrtiny. Bez čekanky pečeme ve vyhřáté troubě podle potřeby asi 15 minut.

  3. Výpek rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme smetanu a do druhé švestková povidla.

  4. Mrkev na salát nakrájíme na kostičky. Uvaříme ji, scedíme, přidáme kukuřici a nakrájenou rebarboru. Vše lehce osolíme a osladíme, orestujeme na pánvi a podáváme.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sekaná s paprikou

Sekaná s paprikou

Lze dát i studenou, má chuť plněných paprik. Alena Kašpárková, Ostrava
Všehochuť /03.02.11
Jelení guláš s povidly

Jelení guláš s povidly

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /21.03.19
Středověké kuře v obležení

Středověké kuře v obležení

Nejlepší je s dobře vychlazeným pivem.

Richard Jakl, Sokolov

Všehochuť /20.06.15
Kližka na česneku

Kližka na česneku

Podáváme s rýží nebo s bramborem.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /04.05.14
Jarní kuřecí kapsa

Jarní kuřecí kapsa

Recept na vynikající sváteční oběd.
Jan Strouhal, Brno
Všehochuť /08.04.13
Halušky se zelím

Halušky se zelím

Nejsou ochuzeným nedělním receptem.
Karel Soušek, Praha
Všehochuť /06.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama