Reklama
Reklama
Plněná kuřecí prsa s opečenou čekankou
Fotogalerie:

Plněná kuřecí prsa s opečenou čekankou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční, ovšem velmi harmonické spojení.

Karolína Rozová, Tábor

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 6 ks sušené švestky
  • 70 g pórek
  • 300 g rebarbora na náplň a na salát
  • trocha polohrubé mouky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 čekanka
  • 2 lžíce smetana
  • 1 lžíce povidla
  • 200 g mrkev
  • 200 g kukuřice
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a opatrně tenkým nožem v nich vytvoříme kapsu. Naplníme ji nádivkou z nasekané rebarbory, sušených švestek a pórku (k rebarboře musíme přidat vždy něco sladkého, abychom srazili její kyselost).

  2. Prsa osolíme, opepříme a obalíme v polohrubé mouce. Tato krustička nám při pečení udrží šťávu uvnitř a maso nebude suché. Na pánvi rychle opečeme spolu s čekankou nakrájenou na čtvrtiny. Bez čekanky pečeme ve vyhřáté troubě podle potřeby asi 15 minut.

  3. Výpek rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme smetanu a do druhé švestková povidla.

  4. Mrkev na salát nakrájíme na kostičky. Uvaříme ji, scedíme, přidáme kukuřici a nakrájenou rebarboru. Vše lehce osolíme a osladíme, orestujeme na pánvi a podáváme.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík  na avokádu

Králík na avokádu

Je to opravdu slavnostní jídlo, které můžeš připravit i pro hosty. Určitě je oslníš....
Všehochuť /14.11.14
Líčka na pivu

Líčka na pivu

Je nutné dělat je velmi pomalu.

Helena Grolíšková, Praha

Všehochuť /09.11.15
Kuře v černém pivě

Kuře v černém pivě

Recepty s černým pivem nikdy nezklamou.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /19.02.13
Králík na zázvoru

Králík na zázvoru

Králičí maso se hodí i na sváteční stůl.

Tamara Studenovská, Praha

Všehochuť /10.03.16
Grilovaný ananas se zmrzlinou

Grilovaný ananas se zmrzlinou

Delikatesa

Podle receptu Zuzany Rychtářové z Rýmařova

Všehochuť /23.07.18
Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévka, která nejen chutná, ale i zasytí.
Markéta Jelínková, Rumburk
Všehochuť /29.09.08
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama