Reklama
Plněná kuřecí prsa s opečenou čekankou
Fotogalerie:

Plněná kuřecí prsa s opečenou čekankou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční, ovšem velmi harmonické spojení.

Karolína Rozová, Tábor

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 6 ks sušené švestky
  • 70 g pórek
  • 300 g rebarbora na náplň a na salát
  • trocha polohrubé mouky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 čekanka
  • 2 lžíce smetana
  • 1 lžíce povidla
  • 200 g mrkev
  • 200 g kukuřice
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a opatrně tenkým nožem v nich vytvoříme kapsu. Naplníme ji nádivkou z nasekané rebarbory, sušených švestek a pórku (k rebarboře musíme přidat vždy něco sladkého, abychom srazili její kyselost).

  2. Prsa osolíme, opepříme a obalíme v polohrubé mouce. Tato krustička nám při pečení udrží šťávu uvnitř a maso nebude suché. Na pánvi rychle opečeme spolu s čekankou nakrájenou na čtvrtiny. Bez čekanky pečeme ve vyhřáté troubě podle potřeby asi 15 minut.

  3. Výpek rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme smetanu a do druhé švestková povidla.

  4. Mrkev na salát nakrájíme na kostičky. Uvaříme ji, scedíme, přidáme kukuřici a nakrájenou rebarboru. Vše lehce osolíme a osladíme, orestujeme na pánvi a podáváme.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plecko se zelím a žampiony

Plecko se zelím a žampiony

Ještě lepší je jídlo druhý den, když se chutě dokonale prolnou. Jana ...
Všehochuť /19.05.17
Kachní prsa s perníkovou nádivkou

Kachní prsa s perníkovou nádivkou

Báječná pochoutka – kachní játra můžeš klidně nahradit i kuřecími.

Hedvika ...

Všehochuť /22.12.15
Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí filety s rajčatovou omáčkou

Králičí maso ocení všichni, kdo drží dietu.
Lucie Čermáková, Olomouc
Všehochuť /24.02.14
Králík na víně

Králík na víně

Skutečná delikatesa, kterou se blýskneš.
Anežka Králová,
Hradec Králové
Všehochuť /09.11.10
Domácí paštika

Domácí paštika

Eliška Jeníková, Černošice

Všehochuť /10.02.20
Grilovaná kuřecí játra se slaninkou

Grilovaná kuřecí játra se slaninkou

Protože máme velmi rádi grilované pochoutky, pořídili jsme si grilovací pánev. ...
Všehochuť /15.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu