Reklama
Plněná kuřecí prsa s opečenou čekankou
Fotogalerie:

Plněná kuřecí prsa s opečenou čekankou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Netradiční, ovšem velmi harmonické spojení.

Karolína Rozová, Tábor

Ingredience

  • 4 kuřecí prsa
  • 6 ks sušené švestky
  • 70 g pórek
  • 300 g rebarbora na náplň a na salát
  • trocha polohrubé mouky
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 čekanka
  • 2 lžíce smetana
  • 1 lžíce povidla
  • 200 g mrkev
  • 200 g kukuřice
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a opatrně tenkým nožem v nich vytvoříme kapsu. Naplníme ji nádivkou z nasekané rebarbory, sušených švestek a pórku (k rebarboře musíme přidat vždy něco sladkého, abychom srazili její kyselost).

  2. Prsa osolíme, opepříme a obalíme v polohrubé mouce. Tato krustička nám při pečení udrží šťávu uvnitř a maso nebude suché. Na pánvi rychle opečeme spolu s čekankou nakrájenou na čtvrtiny. Bez čekanky pečeme ve vyhřáté troubě podle potřeby asi 15 minut.

  3. Výpek rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme smetanu a do druhé švestková povidla.

  4. Mrkev na salát nakrájíme na kostičky. Uvaříme ji, scedíme, přidáme kukuřici a nakrájenou rebarboru. Vše lehce osolíme a osladíme, orestujeme na pánvi a podáváme.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roštěnka z kotlety

Roštěnka z kotlety

Podle přítele patří ‚‚roštěnka‘‘ k roštěnce. Jana Machová, Nepomuk ...
Všehochuť /05.12.08
Krk na celeru se zázvorem

Krk na celeru se zázvorem

Každý kousek masa se dá chutně upravit.

Martina Polanová, Rakovník

Všehochuť /24.02.12
Vepřové srdce na kmínu a slanině

Vepřové srdce na kmínu a slanině

Klasika, která nikoho neurazí.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /11.10.14
Falešná svíčková

Falešná svíčková

Opečená slanina pokrm krásně provoní.

Lenka Zajíčková, Velké Meziříčí

Všehochuť /17.07.15
Vepřová pečínka na tymiánu

Vepřová pečínka na tymiánu

Brambory krásně nasáknou lahodnou šťávou vypečenou z masa.

Hana Kostelková, Ostrava

Všehochuť /28.10.16
Zapečené kuřecí řízky se sýrem

Zapečené kuřecí řízky se sýrem

Tímto receptem nedělní oběd určitě neošidím.
Martin Kolář, Most
Všehochuť /22.01.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama