Reklama
Reklama
Plněná kapsa
Fotogalerie:

Plněná kapsa

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro mlsné jazýčky

Podle receptu Markéty Forenzové z Lednice

Ingredience

  • 500  g prsních kuřecích řízků s kůží
  • olej
  • 1 cibule
  • 200  g čerstvých špenátových listů
  • 2 rohlíky + mléko
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • špetka pepře
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme a stáhneme kůži, paličkou maso vyklepeme na tenký plát. Aby se maso nepotrhalo, při vyklepávání používáme potravinářskou fólii. Maso vložíme mezi a můžeme začít lehce vyklepávat. Hotové plátky plníme špenátovou směsí.

  2. Směs připravíme v pánvi, kde lehce na troše oleje orestujeme cibulku a přidáme natrhaný špenát. Jen spaříme pod pokličkou, nevaříme.

  3. Rohlíky pokrájené na kostičky vložíme do misky, zalijeme mlékem (1/2 hrnku) a smícháme s vejcem. Necháme změknout, ke směsi přidáme natrhaný špenát a propasírovaný česnek. Vše promícháme a dochutíme trochou soli a pepře.

  4. Směs lžičkou nanášíme na plátky masa, zabalíme a zpevníme kůží (odstranili jsme ji na začátku) a vespod spojíme ostrými párátky. Pokud nemáme kůži rádi, můžeme ji úplně vynechat.

  5. Zabalené kapsy vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a přiklopené je pečeme 20 minut při 220 °C. Po uplynutí doby pečení odklopíme a dopečeme za podlévání ještě 5 minut. Hotové kapsy podáváme s bramborovou kaší.

Pošli recept! - Speciál - Masové hody (19.2.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Guláš z býčích žláz

Guláš z býčích žláz

Gurmáni tuto lahůdku jistě ocení. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /06.03.15
Roláda se sušenými rajčaty

Roláda se sušenými rajčaty

Díky bílému vínu jsou krůtí závitky  příjemně pikantní, opravdová lahůdka!
...

Všehochuť /06.07.15
Panenková roláda s brokolicí

Panenková roláda s brokolicí

Na nedělním obědě si ráda dám záležet. Ve všední den nemívám čas na složité ...
Všehochuť /05.01.09
Kuře na karí s ananasem

Kuře na karí s ananasem

Zbožňuje ho moje dcera, mohla by to jíst denně.
Eva Rejchrtová, Hradec Králové
Všehochuť /28.02.10
Bůček s houbami

Bůček s houbami

Dobrý oběd za pár korun.
Věra Matějčková, Hanušovice
Všehochuť /13.10.11
Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Krůtí plátek s koriandrem a rajčaty

Pochoutky z grilu miluje celá naše rodina.

Veronika Vostrá, Cheb

Všehochuť /28.08.15
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama