Reklama
Reklama
Plněná jehněčí roláda
Fotogalerie:

Plněná jehněčí roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s novými brambory

Podle receptu Kateřiny Veselé ze Zlína

Ingredience

  • 400 g mladého jehněčího masa
  • trocha soli a pepře
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 50 g žampionů
  • na smažení olej
  • svazek rozmarýnu
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce sádla
  • 4–5 stroužků česneku
  • 100 ml červeného vína

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a necháme okapat. Potom je rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moct zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme.

  2. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a také pokrájíme.

  3. Tuto směs osmažíme na troše oleje společně s větvičkou rozmarýnu. Poté necháme zchladnout.

  4. Rohlík pokrájíme na kousky, smícháme s rozšlehaným vejcem a lžící mléka a necháme pár minut rozměknout. Vaječnou směs promícháme s houbovou směsí. Náplň naneseme na střed rozklepaného masa a za pomoci čistého provázku zavineme a upevníme.

  5. Roládu přeneseme do pekáčku, přidáme sádlo, lehce podlijeme vodou, dále přidáme oloupané stroužky česneku.

  6. Pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 220 °C. V polovině pečení odklopíme, podlijeme vínem a přidáme zbylý rozmarýn. Za občasného podlévání upečeme roládu dozlatova.

Tip redakce

Maso naklepávej z obou stran přes igelitový sáček a tenkou utěrku, tak se nepotrhá.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Stehýnka s koprovou omáčkou

Stehýnka s koprovou omáčkou

Moje tchyně pochází z Rumunska. Nejdřív mi vadilo, že do všech jídel přidává ...
Všehochuť /11.09.14
Krůtí srdce na špeku s řapíkatým celerem

Krůtí srdce na špeku s řapíkatým celerem

Netradiční úprava drůbežích vnitřností.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /06.02.16
Šátečky s jehněčím

Šátečky s jehněčím

Celozrnné těsto se dá koupit v Globusu nebo vyrobit doma.

Šárka Novotná, Brno

Všehochuť /26.02.15
Kančí gulášek

Kančí gulášek

Pro milovníky zvěřiny.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Všehochuť /27.11.12
Vepřová kotleta s omáčkou ze zakysané smetany

Vepřová kotleta s omáčkou ze zakysané smetany

K této dobrotě se nejlépe hodí těstoviny.

Radka Faltýnová, Určice

Všehochuť /06.06.13
Jahodová harmonie

Jahodová harmonie

Vyzkoušej neobvyklou a chuťově zajímavou kombinaci jahod a masa.
Martin ...
Všehochuť /19.08.09
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama