Reklama
Plněná jehněčí roláda
Fotogalerie:

Plněná jehněčí roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s novými brambory

Podle receptu Kateřiny Veselé ze Zlína

Ingredience

  • 400 g mladého jehněčího masa
  • trocha soli a pepře
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 50 g žampionů
  • na smažení olej
  • svazek rozmarýnu
  • 1 rohlík
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce sádla
  • 4–5 stroužků česneku
  • 100 ml červeného vína

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme a necháme okapat. Potom je rozřízneme na plát, který vyklepeme na tenký obdélník, který budeme moct zabalit. Plát lehce osolíme a opepříme.

  2. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a také pokrájíme.

  3. Tuto směs osmažíme na troše oleje společně s větvičkou rozmarýnu. Poté necháme zchladnout.

  4. Rohlík pokrájíme na kousky, smícháme s rozšlehaným vejcem a lžící mléka a necháme pár minut rozměknout. Vaječnou směs promícháme s houbovou směsí. Náplň naneseme na střed rozklepaného masa a za pomoci čistého provázku zavineme a upevníme.

  5. Roládu přeneseme do pekáčku, přidáme sádlo, lehce podlijeme vodou, dále přidáme oloupané stroužky česneku.

  6. Pečeme pod pokličkou v troubě předehřáté na 220 °C. V polovině pečení odklopíme, podlijeme vínem a přidáme zbylý rozmarýn. Za občasného podlévání upečeme roládu dozlatova.

Tip redakce

Maso naklepávej z obou stran přes igelitový sáček a tenkou utěrku, tak se nepotrhá.

Pošli recept! 4/2018 (2.3.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí roláda

Rybí roláda

Nad rybí sekanou se celá rodina rozplývala. Tereza Mrowiecová, Karviná
Všehochuť /02.07.09
Zeleninový koláč s kabanosem

Zeleninový koláč s kabanosem

Chutný oběd, který se pak dá jíst i zastudena k večeři.

Lucie Polášková, ...

Všehochuť /17.02.15
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Kuře s lázeňským knedlíkem a kedlubnovým zelím

Kuře s lázeňským knedlíkem a kedlubnovým zelím

Skvělý a rychlý nedělní oběd.
Nela Kučerová, Pardubice
Všehochuť /07.10.11
Losos s bylinkovou salsou

Losos s bylinkovou salsou

Renáta Kovářová, Písek

Všehochuť /03.03.18
Vepřové plněné sušenými rajčaty na krémovém rizotu

Vepřové plněné sušenými rajčaty na krémovém rizotu

Podávej se sklenkou bílého vína.

Pavla Podlahová, Soběslav

Všehochuť /10.12.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu