Reklama
Plecko se zelím a žampiony
Fotogalerie:

Plecko se zelím a žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ještě lepší je jídlo druhý den, když se chutě dokonale prolnou.

Jana Stejskalová, Verměřovice

Ingredience

  • 500–750 g vepřového plecka
  • 2 cibule
  • podle potřeby olej
  • 1–2 sladké papriky
  • podle chuti sůl a pepř
  • 10–12 žampionů
  • 2 sáčky kysaného zelí (nebo 500 g domácího)
  • 1–2 kapie
  • 1 větší plechovka rajského protlaku
  • podle chuti cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci na oleji osmažíme polovinu nakrájené cibule, přidáme maso, posypeme mletou červenou pa prikou, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme do poloměkka.

  2. Na pánvičce si zpěníme zbylou cibuli a žampiony, vsypeme najemno nakrájené kysané zelí
    a osmažíme je. Potom je vmícháme k masu. Společně dusíme, dokud není maso měkké. Pak přidáme nakrájenou kapii a směs ještě krátce podusíme.

  3. Před dokončením přimícháme velký rajský protlak a trochu cukru a ještě krátce prohřejeme.

Tip redakce

Chuť jídla by měla být sladkokyselá, proto je třeba být při ochucování opatrný. Cukru nesmí být moc.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí filé se sýrovou pěnou

Rybí filé se sýrovou pěnou

Skvělá pochoutka i pro slavnostní příležitosti. Jana Housková, Praha
Všehochuť /02.10.15
Maso s vůní pivečka

Maso s vůní pivečka

Jako příloha jsou skvělé malé bramboráčky,

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /11.07.13
Labužnická kuřecí prsa

Labužnická kuřecí prsa

Skvěle upravené kuře se hodí jak k večeři, tak k obědu.

Barbora Klvačová, Vyškov

Všehochuť /25.03.12
Roastbeef

Roastbeef

S čerstvým pečivem a pikantní omáčkou je  doslova božský.

Pavel ...

Všehochuť /30.03.15
Panenka se švestkovou omáčkou

Panenka se švestkovou omáčkou

Šťavnaté masíčko z vepřové panenky si dopřáváme hlavně při svátečních ...

Všehochuť /15.12.15
Pikantní játra

Pikantní játra

Játra se zeleninou a houbami se skvěle doplňují.

Anna Ešnerová, Bakov nad Jizerou

Všehochuť /26.10.12
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama