Reklama
Plecko se zelím a žampiony
Fotogalerie:

Plecko se zelím a žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ještě lepší je jídlo druhý den, když se chutě dokonale prolnou.

Jana Stejskalová, Verměřovice

Ingredience

  • 500–750 g vepřového plecka
  • 2 cibule
  • podle potřeby olej
  • 1–2 sladké papriky
  • podle chuti sůl a pepř
  • 10–12 žampionů
  • 2 sáčky kysaného zelí (nebo 500 g domácího)
  • 1–2 kapie
  • 1 větší plechovka rajského protlaku
  • podle chuti cukr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci na oleji osmažíme polovinu nakrájené cibule, přidáme maso, posypeme mletou červenou pa prikou, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme do poloměkka.

  2. Na pánvičce si zpěníme zbylou cibuli a žampiony, vsypeme najemno nakrájené kysané zelí
    a osmažíme je. Potom je vmícháme k masu. Společně dusíme, dokud není maso měkké. Pak přidáme nakrájenou kapii a směs ještě krátce podusíme.

  3. Před dokončením přimícháme velký rajský protlak a trochu cukru a ještě krátce prohřejeme.

Tip redakce

Chuť jídla by měla být sladkokyselá, proto je třeba být při ochucování opatrný. Cukru nesmí být moc.

Pošli recept! 6/2016 (2.5.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňové řezy s tvarohem

Dýňové řezy s tvarohem

Jsem zvyklá pro návštěvy upéct něco sladkého. Olga Tůnová, Želetava
Všehochuť /13.09.16
Kančí s hlívou

Kančí s hlívou

Podáváme s brambůrky obalenými slaninou.

Lenka Kalivodová, Rakovník

Všehochuť /12.02.16
Treska s fazolkami

Treska s fazolkami

Brambory před pečením pokapeme olejem.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Všehochuť /08.03.16
Masový páj s cuketou

Masový páj s cuketou

Zapékaná jídla máme u nás doma moc rádi, a přestože sám obvykle nevařím, ...
Všehochuť /14.12.09
Slané lupínky

Slané lupínky

Ze stolu zmizí raz dva :-) Navíc jsou vhodné při bezmléčné dietě!
Všehochuť /20.04.17
Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Noky z odpalovaného těsta jsou velmi jemné.

Jana Diblíková, Vsetín

Všehochuť /27.01.16
 

Nejnovější

Chalupářský kotlík

Chalupářský kotlík

Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /28.06.19
Vařená kuřecí roláda

Vařená kuřecí roláda

Nesmí ti chybět v kuchařce

Vojta Miláček, Praha

Škola vaření /28.06.19
Fazolový guláš se žampiony

Fazolový guláš se žampiony

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /28.06.19
Housky zapékané s ředkvičkami

Housky zapékané s ředkvičkami

Eva Nováková, Český Krumlov

Vaříme express /28.06.19
Hranolky z kapříka

Hranolky z kapříka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Domácí burgery

Domácí burgery

Lucie Fírerová, Praha

Všehochuť /28.06.19
Tropický chia pudink

Tropický chia pudink

Zdravý ovocný dezert

Podle receptu Dominiky Lužanské z Mělníka

Zdravě a chutně /27.06.19
Pikantní kuřecí křídla

Pikantní kuřecí křídla

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /27.06.19
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Krůtí steak se zeleninovým kuskusem

Rychlé, zdravé a chutné

Podle receptu Tomáše Vaňka z Otrokovic

Všehochuť /27.06.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD06_Kucharka_na_prazdniny_Nocode

Kuchařka na prázdniny

Léto je tu, děti vyrážejí na prázdniny a tebe to táhne někam do přírody? Pokud ano, máme to stejně. Nemuset jít do práce, udělat si svačinu, vzít batoh, najíst se v trávě a večer maximálně hodit kus masa na gril. Pak už jen sedět, nic nedělat a užívat si teplé počasí s rodinou u skleničky něčeho dobrého a probírat plány, kam půjdeme zítra.

více
special

Pošli recept Extra speciál Zábavné čtení na léto

Léto budiž pochváleno! Užijte si ho s naším oddychovým speciálem, kde mimo kvízů, humoru, tipů, horoskopů, křížovek a dalšího zábavného luštění najdete mnoho skvělých příběhů, teceptů a dalšího oddechového čtení.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama