Reklama
Plátky na víně s rajčatovým salátem
Fotogalerie:

Plátky na víně s rajčatovým salátem

Mirka Vachová

Dobříš
Když dáš jako přílohu salát, je jídlo dietnější a také svátečnější.
Mirka Vachová, Dobříš

Ingredience

  • 400 g maso vepřové
  • špetka sůl hrubá mořská
  • špetka pepř
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 20 ml olej na smažení
  • 100 ml víno bílé
  • 1 stroužek česnek
  • Salát:
  • špetka pepř
  • z 1/2 plodu citronová šťáva
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 hlávka salát kadeřavý
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olej olivový
  • 50 g olivy černé
  • 2 cibulka jarní
  • 4 rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso zlehka na prkénku naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
  2. krok2 V pánvi na rozpáleném oleji maso z obou stran osmažíme. Pět minut před koncem podlijeme bílým vínem a přidáme prolisovaný česnek.
  3. krok3 Salát připravujeme z omyté zeleniny. Rajčata, cibulky i olivy nakrájíme na menší kousky, smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem
    a citronovou šťávou. Dle chuti osladíme a vše zlehka promícháme.
  4. Listy salátu lollo natrháme a vyložíme jimi dno mísy, ve které budeme zeleninovou přílohu podávat. Na listy nasypeme připravený salát. Podáváme společně s vepřovými plátky, které přelijeme šťávou z bílého vína.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné  panenky s pórkem

Plněné panenky s pórkem

Roládičky z panenek nejen že chutnají skvěle, ale navíc na talíři moc hezky vypadají. ...
Všehochuť /01.09.08
Vepřová plec na čirůvkách

Vepřová plec na čirůvkách

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /13.08.18
Vepřový závitek s jarní cibulkou

Vepřový závitek s jarní cibulkou

Využij vypečenou šťávu pro přípravu brambor.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.03.13
Pikantní květáková polévka

Pikantní květáková polévka

Podle receptu

Magdy Sedláčkové z Brna

Všehochuť /28.10.18
Klopsy s cuketou

Klopsy s cuketou

Šalvěj dodá nádhernou vůni.

Tereza Neumannová, Plzeň

Všehochuť /26.10.13
Zimní polévka z ryb a kukuřice

Zimní polévka z ryb a kukuřice

Je opravdu výborná, uvidíš, jak tě zahřeje.

Radana Spilková, Brno

Všehochuť /25.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu