Reklama
Plátky na víně s brusinkami
Fotogalerie:

Plátky na víně s brusinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ideální přílohou je bramborová kaše.


Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího masa
  • 2 cibule
  • 150 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • podle potřeby olej
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce brusinkového kompotu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Opečené maso dáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova. 

      

  2. Maso vrátíme k cibuli, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka. Potom přidáme brusinky a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. 


  3. Ještě 15 minut povaříme za občasného promíchání a můžeme podávat. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Šťavnatá krkovička

Šťavnatá krkovička

Maso na talíři vydatně polijeme vypečenou šťávou. Ivana Černá, Praha
Všehochuť /09.06.15
Mrkvičková polévka

Mrkvičková polévka

Je zdravá a hotová opravdu vmžiku.
Katarína Havlíková, Kolín
Všehochuť /09.03.09
Polévka s opečenou slaninou a cibulí

Polévka s opečenou slaninou a cibulí

Trochu složitější, ale výborná.

Zuzana Dušková, Slavonice


Všehochuť /07.01.16
Lasagnové roládky

Lasagnové roládky

Jídlo snadné na přípravu, které zaručeně bude chutnat každému.

Nela Leuková, ...

Všehochuť /31.05.12
Divoká kachna na zelenině

Divoká kachna na zelenině

Kombinace zeleniny a bílého vína je opravdu vynikající.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /07.06.12
Masovo-zeleninová žemlovka

Masovo-zeleninová žemlovka

Je to jednoduché, ale moc dobré pohoštění třeba pro návštěvy.

Jitka Augustová, ...

Všehochuť /08.09.13
 

Nejnovější

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Perlivá bublanina

Perlivá bublanina

Lehký a rychlý recept je výborný jak pro návštěvu, tak ke snídani.

Květa ...

Škola vaření /27.05.17
Tvarohové poháry

Tvarohové poháry

Nepečený zákusek je velmi snadný na přípravu.

Diana Vlasáková, Příbram

Vaříme express /27.05.17
Květákový dhál

Květákový dhál

Dhál je indické jídlo z luštěnin vařené v jednom hrnci.

Klára Trcková, ...

Všehochuť /27.05.17
Ovocné muffiny z toastů

Ovocné muffiny z toastů

Když doma nemáš mouku, ale máš chuť upéct něco sladkého.

Lucie Exnerová, ...

Všehochuť /27.05.17
Jogurtová buchta s třešněmi

Jogurtová buchta s třešněmi

Snadný recept, který zvládne každý.

Kateřina Šmejkalová, Ostrava

Sladký život /27.05.17
Čokoládový sen

Čokoládový sen

Upéct tento dezert mě naučila má přítelkyně. Díky němu věřím, že láska ...

Sladký život /27.05.17
Vylepšený pražský koláč

Vylepšený pražský koláč

Jahody z moučníku udělají hotový zázrak.

Lucie Dolejší, Praha

Škola vaření /26.05.17
Taco shells s masovou směsí

Taco shells s masovou směsí

Tyto kukuřičné placky taco mají tvar mušlí.

Kateřina Likárková, Hradec ...

Všehochuť /26.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama