Reklama
Plátky na víně s brusinkami
Fotogalerie:

Plátky na víně s brusinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ideální přílohou je bramborová kaše.


Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího masa
  • 2 cibule
  • 150 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • podle potřeby olej
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce brusinkového kompotu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Opečené maso dáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova. 

      

  2. Maso vrátíme k cibuli, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka. Potom přidáme brusinky a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. 


  3. Ještě 15 minut povaříme za občasného promíchání a můžeme podávat. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maso po myslivecku

Maso po myslivecku

Kořenová zelenina, brusinky, červené víno a dlouhé dušení dodají tomuto jídlu ...
Všehochuť /09.08.12
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Kuře na majonéze

Kuře na majonéze

Česneková majonéza dodá masu správný říz.
Iva Hrdličková, Jílové u Děčína ...
Všehochuť /08.12.08
Kuřátko nadivoko pečené s lečem

Kuřátko nadivoko pečené s lečem

Stejně připravuji i králíka.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /27.09.14
Telecí ragú

Telecí ragú

Telecí maso díky své struktuře potřebuje na přípravu jen krátký čas.

Tereza ...

Všehochuť /01.05.16
Vepřová roláda se špenátovou náplní

Vepřová roláda se špenátovou náplní

Pokud mám možnost, přidávám čerstvé kopřivy.

Markéta Svatošová, Prostějov

Všehochuť /01.09.14
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama