Reklama
Plátky na víně s brusinkami
Fotogalerie:

Plátky na víně s brusinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ideální přílohou je bramborová kaše.


Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 500 g zadního hovězího masa
  • 2 cibule
  • 150 ml červeného vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • podle potřeby olej
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce brusinkového kompotu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Opečené maso dáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova. 

      

  2. Maso vrátíme k cibuli, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka. Potom přidáme brusinky a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. 


  3. Ještě 15 minut povaříme za občasného promíchání a můžeme podávat. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Polský  bigus

Polský bigus

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /05.10.13
Kuřecí maso v listovém těstě

Kuřecí maso v listovém těstě

Recept‚ který mám od  kamarádky Věrky ze Starého Města, patří mezi slavnostní. ...
Všehochuť /23.07.10
Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Noky z odpalovaného těsta jsou velmi jemné.

Jana Diblíková, Vsetín

Všehochuť /27.01.16
Kuřecí prsíčka na pomerančích se smetanovou omáčkou

Kuřecí prsíčka na pomerančích se smetanovou omáčkou

Smícháním protichůdných chutí dosáhnete blaha vašich chuťových buněk.

Monika ...

Všehochuť /24.04.13
Kapie s jehněčím a fetou

Kapie s jehněčím a fetou

Recept jsem si přivezla z dovolené u moře.

Jiřina Šárecká, Brno

Všehochuť /23.11.13
Zelí na pivě s pleckem a slaninou

Zelí na pivě s pleckem a slaninou

Tento recept je rychlý, jídlo se dobře ohřívá a můžeme je jíst, s čím ...

Všehochuť /22.02.16
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama