Ideální přílohou je bramborová kaše.
Zdeňka Polanská, Vsetín
Ingredience
- 500 g zadního hovězího masa
- 2 cibule
- 150 ml červeného vína
- 200 ml hovězího vývaru
- podle potřeby olej
- podle chuti sůl a pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce brusinkového kompotu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Opečené maso dáme na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka dozlatova.
-
Maso vrátíme k cibuli, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka. Potom přidáme brusinky a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.
-
Ještě 15 minut povaříme za občasného promíchání a můžeme podávat.