Kdo má rád, může maso podlít i smetanou.
Radmila Kárníková, Bílovice nad Svitavou
Ingredience
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česnek
- 4 kostky gulášová šťáva (balené jako masox)
- 6 plátků vepřová pečeně. kýta nebo plecko
- podle chuti sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do pekáčku nakrájíme cibuli na kolečka‚ přidáme plátky česneku‚ gulášové kostky a posolené i opepřené plátky masa. Pokud použijeme prorostlejší vepřové, jako je například krkovice‚ pak je lepší plátky naklepat‚ lépe do sebe vsáknou šťávu.
-
Zalijeme přibližně 150 ml vody a dáme zaklopené péct při 200 °C asi na 30 minut. Podle potřeby občas maso podlijeme. Ke konci pečení sejmeme poklici, aby maso získalo barvu a bylo křupavé.
-
Maso vyndáme a výpek dáme svařit na plotnu. Nakonec vše zlehka promixujeme tyčovým mixérem. Podáváme buď s bramborem, nebo s minibramboráčky a zelím.