Reklama
Reklama
Pikantní řízky
Fotogalerie:

Pikantní řízky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Maso je po naložení jemné a křehké.

Jiřina Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 4 kotlety bez kosti
  • 2 ks zakysaná smetana
  • 100 g hladká mouka
  • 200 g strouhanka
  • sůl podle chuti
  • 2 lžičky sladká paprika
  • česnek dle chuti
  • 2 lžičky steakové koření
  • špetka muškátového oříšku
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso na okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Naložíme je do zakysané smetany a necháme uležet 24 hodin v chladničce.

  2. V misce smícháme mouku‚ strouhanku‚ sůl‚ papriku‚ steakové koření‚ muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Promícháme a v této směsi obalujeme každou kotletu zvlášť. Osmažíme.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kachní stehno s dýní

Kachní stehno s dýní

Vyzkoušej – výsledek opravdu stojí za to. Šárka Plchová, Brno
Všehochuť /25.06.15
Kýta na česneku

Kýta na česneku

Podobně můžeš připravit i králíka.

Kateřina Škaroupková, Štětí

Všehochuť /01.11.13
Smetanová polévka

Smetanová polévka

Vaříme ji při svátečních příležitostech.

Lenka Tomšová, Zásada

Všehochuť /19.12.13
Kořeněné hovězí nudličky s knedlíkem

Kořeněné hovězí nudličky s knedlíkem

Máš-li málo knedlíků, nastav je vajíčkem.
Libuše Hlaváčová, Brno
Všehochuť /06.05.11
Kotlety z jednoho pekáče

Kotlety z jednoho pekáče

Říkáme jim zahradnická pochoutka.

Lucie Mníšková, Zlín

Všehochuť /02.06.14
Kapustovo-masový štrúdl

Kapustovo-masový štrúdl

Takový slaný závin se dobře přikusuje k vínu.

Hedvika Kalistová, Brno

Všehochuť /26.10.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama