Maso je po naložení jemné a křehké.
Jiřina Řezníčková, Praha
Ingredience
- 4 kotlety bez kosti
- 2 ks zakysaná smetana
- 100 g hladká mouka
- 200 g strouhanka
- sůl podle chuti
- 2 lžičky sladká paprika
- česnek dle chuti
- 2 lžičky steakové koření
- špetka muškátového oříšku
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso na okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Naložíme je do zakysané smetany a necháme uležet 24 hodin v chladničce.
-
V misce smícháme mouku‚ strouhanku‚ sůl‚ papriku‚ steakové koření‚ muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Promícháme a v této směsi obalujeme každou kotletu zvlášť. Osmažíme.