Reklama
Pikantní řízky
Fotogalerie:

Pikantní řízky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Maso je po naložení jemné a křehké.

Jiřina Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 4 kotlety bez kosti
  • 2 ks zakysaná smetana
  • 100 g hladká mouka
  • 200 g strouhanka
  • sůl podle chuti
  • 2 lžičky sladká paprika
  • česnek dle chuti
  • 2 lžičky steakové koření
  • špetka muškátového oříšku
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso na okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Naložíme je do zakysané smetany a necháme uležet 24 hodin v chladničce.

  2. V misce smícháme mouku‚ strouhanku‚ sůl‚ papriku‚ steakové koření‚ muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Promícháme a v této směsi obalujeme každou kotletu zvlášť. Osmažíme.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

Je to vynikající bašta, zaručeně vmžiku zmizí. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /20.12.12
Kotlety po debrecínsku

Kotlety po debrecínsku

Ve všední dny velkému vaření moc nedám, často mi stačí studené večeře. Zato ...
Všehochuť /14.07.13
Kuře na zelí a citronovém pivu

Kuře na zelí a citronovém pivu

Právě tohle pivo dodá masu výbornou chuť.

Lenka Pštrossová, Praha

Všehochuť /08.04.14
Velikonoční závitky

Velikonoční závitky

Podáváme s rýží a se zeleninou.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /03.04.14
Kuřecí steak s pečenou řepou

Kuřecí steak s pečenou řepou

Moje oblíbená variace chutí.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /12.08.14
Krůtí stehno na víně

Krůtí stehno na víně

Tento vynikající recept mám od svého strýce, který je myslivec a hlavně velký ...

Všehochuť /09.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu