Reklama
Pikantní řízky
Fotogalerie:

Pikantní řízky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Maso je po naložení jemné a křehké.

Jiřina Řezníčková, Praha

Ingredience

  • 4 kotlety bez kosti
  • 2 ks zakysaná smetana
  • 100 g hladká mouka
  • 200 g strouhanka
  • sůl podle chuti
  • 2 lžičky sladká paprika
  • česnek dle chuti
  • 2 lžičky steakové koření
  • špetka muškátového oříšku
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Maso na okrajích nařízneme a lehce naklepeme. Naložíme je do zakysané smetany a necháme uležet 24 hodin v chladničce.

  2. V misce smícháme mouku‚ strouhanku‚ sůl‚ papriku‚ steakové koření‚ muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Promícháme a v této směsi obalujeme každou kotletu zvlášť. Osmažíme.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chili con carne s polentovými noky

Chili con carne s polentovými noky

Vynikající oběd, na kterém si opravdu pochutnáš. Lucie Blahová, Slavičín
Všehochuť /09.07.13
Jehněčí kýta nadivoko

Jehněčí kýta nadivoko

Nejlépe chutná s vařenými brambory.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /09.05.15
Kuřecí prsa v těstíčku

Kuřecí prsa v těstíčku

Kuřecí maso se dá upravit mnoha způsoby.

Jana Fabíková, Brno

Všehochuť /31.12.14
Maková buchta

Maková buchta

Ráda peču rychle a dobře.
Andrea Holcová, České Budějovice
Všehochuť /19.08.09
Maso s rýží a oříšky

Maso s rýží a oříšky

Někdo by řekl rizoto, jiný čína, já tvrdím, že tohle je exotická vzpomínka na naši ...
Všehochuť /22.12.10
Rybí guláš

Rybí guláš

Boduje dokonce i u našich chlapů.

Věra Korkischová, Říčany

Všehochuť /07.09.15
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama