Reklama
Perkelt s paprikou
Fotogalerie:

Perkelt s paprikou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hovězí maso je u nás hitovka. Vepřové je moc tučné
a kuřecí zase suché.

Linda Krupičková, Břeclav

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa na guláš
  • 4 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 2 zelené papriky
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

5-6

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibule na malé kousky. Sádlo rozpustíme, osmahneme cibuli a maso, osolíme a opepříme a zalijeme trochou vody. Za občasného míchání dusíme, než se voda vyvaří. Přidáme obě mleté papriky, kmín, drcený česnek. Potom přisypeme krájená rajčata a na malé kousky pokrájené zelené papriky. Část paprik si necháme stranou na ozdobu.

  2. Vše dusíme přiklopené doměkka. Během dušení můžeme přidat trochu vody. Hotový perkelt
    ozdobíme kousky zelené papriky a podáváme s nočky.

Tip redakce

Milovníci ostrých chutí přidají nasekanou feferonku nebo špetku chilli.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí na víně

Krůtí na víně

Je dobré i z kuřecích stehen. Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Všehochuť /18.03.16
Vepřové  na smetaně v listovém těstě

Vepřové na smetaně v listovém těstě

Když mají přijít hosté, snažím se jim připravit něco netradičního ...
Všehochuť /08.09.14
Kuřecí vývar s krupicovými noky

Kuřecí vývar s krupicovými noky

Noky z odpalovaného těsta jsou velmi jemné.

Jana Diblíková, Vsetín

Všehochuť /27.01.16
Panenkové špízy se žampiony

Panenkové špízy se žampiony

Dostat maso do našich dětí je docela problém. Naštěstí obírání špízů považují za...
Všehochuť /07.06.13
Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Kuřecí s hořčicí a sladkou smetanou

Omáčky už dělám raději rovnou víc, moc nám ke kuřecímu masu chutná.

Eva ...

Všehochuť /06.12.13
Roláda s nádivkou z hub a medvědího česneku

Roláda s nádivkou z hub a medvědího česneku

Lehké a levné

Tomáš Mika, Brno


Všehochuť /06.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Konečně je to tady. Jaro se hlásí o pozornost a jak lépe ho mezi námi přivítat než pořádnou hostinou? Pozvi svou rodinu i známé k bohatě prostřenému stolu a vychutnej si atmosféru Velikonoc ve veselé náladě. Provoň si domov známou vůní mazance nebo pečínky a vykouzli úsměv něčím dobrým na zub všem blízkým i náhodným návštěvám.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama