Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos zapečený s mandlemi

Losos zapečený s mandlemi

4.2/5 Počet hodnocení: 51
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1786 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 9 g
Tuky 137 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (možná až podezřele dobře na to, jak je zdravý). Přidejte vychytanou mandlovou kůrčičku, a budete za hvězdu i vy!

Náš tip: Máte rádi lososa? Připravte si ho také v zapečené verzi s chřestem a bramborami podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

losos 4 ks
filet po 200 g
změklé
loupané
petrželka 4 PL
čerstvá
nebo eidam nastrouhaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.

2

V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.

3

Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá.

4

Jídlo podávejte nejépe s vařenými bramborami a zeleným salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

22.01.2016 21:43

Místo eidamu strouhaný parmazán a je to super :)

29.11.2009 22:26
souhlasím :)
05.05.2009 20:42
perfektne, len treba ubrat maslo - staci nim vymazat plech a lososa uz nepotierat, je sam o sebe dost mastny. ale inak skvele, rychle a jednoduche!
30.10.2007 11:24
Výborné jídlo, i když já ani manželka na ryby moc nejsme, tak děláme často.
03.09.2007 17:49
Recept se nachází v č.11/05, str.18
10.12.2006 20:18
Vřele doporučuju. Jako přílohu vařené brambory a dále luskovou fazolku+česnek+ředkvičky na kolečka+nadrcené pistácie, opéct s trochou olivového oleje a sukiyaki omáčkou, samozřejmě k pití bílé víno.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč