Reklama
Pečené maso s domácími hranolky a pečenou mrkvičkou
Fotogalerie:

Pečené maso s domácími hranolky a pečenou mrkvičkou

Dana Cháberová

Hradec Králové

Čerstvý rozmarýn jídlo nádherně provoní.

Dana Cháberová, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 kg vepřová krkovice
  • trocha soli a kmínu
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 svazek mladá mrkev
  • trocha pepře
  • kousek másla
  • 1 kg brambory
  • 2 lžíce olej
  • 3 snítky rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, vložíme na pekáč, osolíme a okmínujeme. Přidáme sádlo a za občasného podlévání pečeme v troubě při 170 °C asi hodinu.

  2. Mrkev oškrábeme, nakrájíme na nudličky a po hodině pečení přidáme do výpeku k masu. Na mrkev rozložíme tenké plátky másla, opepříme a pečeme ještě asi 40 minut.

  3. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Plech potřeme olejem, hranolky osolíme, posypeme rozmarýnovými lístečky a promícháme. Pečeme v horkovzdušné troubě přibližně  30 minut.

Tip redakce

Místo brambor nebo napůl ve směsi s nimi můžeš podávat také sladké brambory – batáty.

Pošli recept! 6/2014 (16.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srnčí guláš s kořenovou zeleninou

Srnčí guláš s kořenovou zeleninou

Podle Simony Kučerové z Domažlic
Všehochuť /23.01.18
Dušený krk na zelenině

Dušený krk na zelenině

Nejlepší přílohou je bramborová kaše.

Veronika Blahníková, Karlovy Vary

Všehochuť /05.07.14
Plněná kuřecí křídélka

Plněná kuřecí křídélka

U nás se k nedělnímu obědu pravidelně podává drůbež. Máme ji rádi na všechny ...
Všehochuť /20.08.08
Zapečená treska v sýru

Zapečená treska v sýru

Mám ráda ryby na jakýkoli způsob a zapečené obzvlášť.
Lucie Kafková, ...
Všehochuť /09.04.09
Kapr na chřestu

Kapr na chřestu

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /21.04.18
Vepřová játra po toskánsku

Vepřová játra po toskánsku

Jsou výborná a přitom rychle hotová.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Všehochuť /02.02.13
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama