Reklama
Pečené kuře v pomerančové marinádě a bombajské brambory
Fotogalerie:

Pečené kuře v pomerančové marinádě a bombajské brambory

Libor Šácha
Libor Šácha
Hroznová Lhota

Zajímavá chuťová kombinace pro nedělní tabuli.

Libor Šácha, Hroznová Lhota

Ingredience

  • 1 střední kuře
  • pomerančová kůra z jednoho pomeranče
  • 2 lžíce med
  • 3 lžíce rajčatová passata
  • 2 lžičky mletá uzená paprika
  • 2 lžičky francouzská dijonská hořčice
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce olivového olej
  • sůl a pepř
  • 6 ks větší brambory
  • 2 lžíce slunečnicový olej
  • po lžičce hořčičná semínka, kurkuma, mletý koriandr, garam masala, mleté chilli, strouhaný zázvor, kmín
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce máslo
  • 1 hrst zelená nať (petržel, libeček, pažitka)

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Kuře důkladně omyjeme, osušíme a řádně nasolíme i zevnitř. Do misky dáme kečup, olej, hořčici a med. Poctivě promícháme. K této směsi přidáme ostatní suroviny: lahůdkovou papriku, nasekanou chilli papričku a pomerančovou kůru, nakonec přidáme sůl a pepř. 
  2. Kuře důkladně zvenčí i zevnitř pomažeme marinádou, necelou půlku si schováme na později. Kuře vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem a dáme alespoň na 2 hodiny odpočívat do ledničky. Čím déle, tím lépe.

  3. Troubu si předehřejeme na 200 °C a vložíme tam kuře, které necháme přiklopené alobalem. Po cca 70 minutách z něj alobal sundáme a dopékáme. Během pečení kuře 2x otočíme.

  4. Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatím na oleji cca 2 minuty osmažíme suché koření vč. zázvoru. Přidáme máslo a předvařené brambory. Zlehka je promícháme, aby byly zcela obalené kořením a smažíme ještě 10 minut, potom vmícháme nakrájená rajčata a zelenou nať a můžeme servírovat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Minutkový bok s játry

Minutkový bok s játry

Zkuste něco nového! Blanka Bártová, Litoměřice
Všehochuť /12.04.13
Pikantní závitky

Pikantní závitky

Pikantní závitky tě jistě nezklamou.
Jitka Stejskalová, Opatovice
Všehochuť /18.08.08
Pečené koleno s pikantní švestkovou pastou

Pečené koleno s pikantní švestkovou pastou

Koleno není jen bavorskou specialitou, my ho umíme taky!

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /19.04.16
Slavnostní pečeně

Slavnostní pečeně

Takto připravená kuřecí stehna podávám ke slavnostním příležitostem. Rodina si ...

Všehochuť /16.07.16
Novoroční bašta

Novoroční bašta

Tuto dobrotu podávejte buď jako klasický oběd, či večeři nebo jako vynikající studené...
Všehochuť /22.09.08
Mušle s hříbky na víně

Mušle s hříbky na víně

Moje ověřená specialita – dobrou chuť!

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /30.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu