Reklama
Pečené kuře s houbovou nádivkou
Fotogalerie:

Pečené kuře s houbovou nádivkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Někdo říká, že nádivka vytahuje z kuřete šťávu, ale já ji mám moc ráda. Když kuře během pečení podléváme, suché určitě nebude.

Blanka Máchalová, Praha

Ingredience

  • 1 celé kuře
  • 3 lžíce máslo
  • 2 housky
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 200 g houby
  • 100 ml mléko
  • trocha soli a pepře
  • mletý kmín podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve si připravíme nádivku. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby řádně očistíme a nakrájíme. Osmažíme je do změknutí na másle a cibulce, dochutíme solí, pepřem a podle chuti mletým kmínem. Směs necháme vychladnout. Housky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem s rozšlehanými vaječnými žloutky. Z vaječných bílků ušleháme sníh. Ochucené houby smícháme s nasáklými houskami a sněhem z bílků. 

  2. krok2

    Kuře omyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku posolíme. Naplníme je nádivkou a otvor zašijeme nejlépe klasickou jehlou a režnou nití. Pokud nám nádivka zbude, dáme ji do máslem vymazaných zapékacích formiček a pečeme asi 30 minut spolu s kuřetem.

  3. krok3

    Na závěr kuřátko potřeme máslem, mírně podlijeme vodou a dáme péct do trouby. 

  4. Pečeme nejprve přikryté na 230 °C přibližně 45 minut, poté poklici sundáme, teplotu snížíme na 190 °C a ještě hodinu dopékáme. V průběhu pečení občas přeléváme vypečenou šťávou.

  5. Podáváme s rýží nebo s vařenými brambory.

Pošli recept! 8/2013 (3.7.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené brambory s mletým masem, rajčaty a žampiony

Zapečené brambory s mletým masem, rajčaty a žampiony

Jednoduchý a velmi chutný recept pro každé roční období. Romana Špačková, ...
Všehochuť /14.08.13
Pečený králík na cibuli

Pečený králík na cibuli

Je to nejlepší recept na králíka, jaký znám.

Libuše Kučerová, Ostrava

Všehochuť /22.10.13
Prsíčka s rebarborou

Prsíčka s rebarborou

Ideální jsou s bramborovou kaší a dušenou zeleninou.

Lucka Antalová, Brno

Všehochuť /10.05.15
Kuřecí prsíčka se zeleninou

Kuřecí prsíčka se zeleninou

Výborné, rychlé a šťavnaté jídlo.
Věra Maňasová, Janovice nad Úhlavou
Všehochuť /06.05.11
Knedlíky z polenty

Knedlíky z polenty

Hana Záběšáková, Praha

Všehochuť /02.04.18
Kuřecí plátky ve šlehačce

Kuřecí plátky ve šlehačce

Velice jednoduché a dobré.
Eva Bencová, Hamry nad Sázavou
Všehochuť /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu