Reklama
Pečené jehněčí se špenátem a noky
Fotogalerie:

Pečené jehněčí se špenátem a noky

Jana Pecharová

Praha
Sváteční, velmi chutné a především dietní jídlo. Je sice o něco dražší než ‚‚obyčejný‘‘ nedělní oběd, ten kulinářský zážitek za to ale stojí.
Jana Pecharová, Praha

Ingredience

  • 1 kg kýta jehněčí
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti petrželka
  • dle chuti oregáno
  • dle chuti rozmarýn
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžíce sádlo
  • 400 g špenát
  • 2 lžíce máslo
  • 500 g noky bramborové

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Jehněčí maso omyjeme a osušíme, poté je přendáme do pečicí nádoby.
  2. krok2 Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky otrháme (sušené bylinky rozdrolíme mezi prsty) a přidáme na maso společně s česnekem, solí a pepřem. Pečínku zalijeme olejem. Maso takto necháme 2 hodiny odležet na chladném místě.
  3. krok3 Předehřejeme si troubu na 200 °C. Maso ještě zlehka podlijeme vodou, přidáme sádlo a pečeme přikryté při teplotě 160 °C za občasného podlévání asi 3 hodiny.
  4. Listový špenát připravíme na másle s trochou soli a pepře a vaříme ho do změknutí.
  5. Hotovou jehněčí kýtu po upečení naporcujeme a podáváme společně se špenátem a vařenými bramborovými noky.

    TIP: Při úpravě masa nezapomeň odstranit případný tuk a jednotlivé části pečlivě od­blanit a zbavit šlach. Před pečením můžeš jehněčí ještě prošpikovat slaninou, ale pamatuj, že už nebude tak dietní.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nutrie na smetaně

Nutrie na smetaně

Vydatná klasika Nutrie na smetaně
Všehochuť /24.05.18
Mořská treska v mandlovém kabátku

Mořská treska v mandlovém kabátku

Zajímavá chuť rybího masa a mandlí.
Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Všehochuť /15.12.10
Vinná klobása na pivě

Vinná klobása na pivě

Tento recept s pivem a hořčicí jsem poprvé vyzkoušela před pár lety na silvestra, ke ...

Všehochuť /04.01.13
Moravská kapsička

Moravská kapsička

Posílám skvělý tip na nedělní oběd.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /09.11.13
Vepřová kotleta s listovým špenátem

Vepřová kotleta s listovým špenátem

Opradová lahoda, která potěší chuťové buňky.

Radka Faltýnková, Určice

Všehochuť /07.02.13
Kuřecí řízečky s tatarkou

Kuřecí řízečky s tatarkou

Drůbeží maso máme nejraději, místo si u nás na stole vždy najde.
Jana Šišáková,...
Všehochuť /22.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu