Reklama
Pečené jehněčí  na rozmarýnu a česneku
Fotogalerie:

Pečené jehněčí na rozmarýnu a česneku

Martina Alexová

Beroun

Na talíři zdobíme čerstvým rozmarýnem.

Martina Alexová, Beroun

Ingredience

  • 1 kg jehněčí kýta
  • trocha soli a kmínu
  • 1 lžička grilovací koření
  • 1 větší snítka rozmarýnu
  • 1 palička česnek
  • kousek másla
  • Špenát:
  • 1 mražený špenát
  • trocha soli a pepře
  • 80 g lučina
  • 2 stroužky česnek
  • pažitka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

400 Kč

Postup přípravy

  1. Jehněčí maso omyjeme, vložíme do pekáčku, posypeme solí, kmínem, grilovacím kořením, poklademe rozmarýnem. Paličku česneku podélně rozkrojíme, přidáme k masu, poklademe plátky másla a trochu podlijeme vodou.

  2. Pekáček přiklopíme a dáme péct při nízké teplotě (140 °C) asi na 3 hodiny. Potom víko odklopíme a dopékáme za občasného podlévání asi hodinu, aby bylo maso křupavé.

  3. Po upečení pomocí vidličky vytlačíme česnek ze slupky, tu odstraníme a zbytek rozmačkáme do vypečené šťávy.

  4. Špenát rozmrazíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem, drceným česnekem a na závěr vmícháme lučinu. Podáváme s vařeným bramborem, posypané čerstvou pažitkou.

Tip redakce

K jehněčímu masu se výborně hodí i čerstvá máta.

Pošli recept! 4/2014 (7.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové maso v koprové omáčce

Vepřové maso v koprové omáčce

Když vyrazí kopr, hned si dělám omáčku. Barbara Brudná, Třinec
Všehochuť /09.07.15
Kuřecí roláda v kapustovém listu

Kuřecí roláda v kapustovém listu

Dělala jsem ji poprvé teprve nedávno, ale sklidila velké uznání dokonce ...
Všehochuť /23.12.11
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Kančí řízky na smetaně

Kančí řízky na smetaně

Mnohem lepší než klasická svíčková.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /19.07.14
Uzené s ovocným zelím

Uzené s ovocným zelím

Podáváme s brambory nebo s knedlíkem.

Jana Remková, Orlová

Všehochuť /30.01.15
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Luštěniny by měly být na talíři častěji, než jsme zvyklí.
Marie Hrubá, Bučovice ...
Všehochuť /03.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu