Reklama
Pečené batáty s krůtím
Fotogalerie:

Pečené batáty s krůtím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sladké brambory, jak se někdy batáty nazývají, jsou také velmi chutné, když z nich připravíme pyré.

Marek Ulrych, Jáchymov

Ingredience

  • 4 větší batáty
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 500 g rajčatového pyré
  • dle chuti chilli koření
  • 1 zakysaná smetana
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky, podle chuti osolíme a opepříme a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše důkladně promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 190 ºC. Pečeme asi 40 minut.

  2. Zatím na zbylém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek, mleté krůtí maso a opékáme, až se maso začne drolit na malé kousky.

  3. Pak přilijeme rajčatové pyré, ochutíme chilli kořením, solí, pepřem a vše za občasného míchání dusíme asi 15–20 minut.

  4. Hotovou masovou směs podáváme s pečenými batáty, navrch každé porce dáme lžičku zakysané smetany a vše bohatě posypeme pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové knedlíky na způsob rolády

Bramborové knedlíky na způsob rolády

Vaří je moje přítelkyně, jsou vynikající! Martin Koutecký, Liberec
Všehochuť /27.05.10
Slavnostní pečeně

Slavnostní pečeně

Takto připravená kuřecí stehna podávám ke slavnostním příležitostem. Rodina si ...

Všehochuť /16.07.16
Krkovice nadivoko

Krkovice nadivoko

Nejlepší jsou připravené na ohni.

Jiřina Blažejová, Žlutice

Všehochuť /08.07.14
Marinované paličky s pečenou zeleninou

Marinované paličky s pečenou zeleninou

Paličky pečeme často, ta lehce nasládlá chuť vždy příjemně překvapí.

Veronika ...

Všehochuť /03.07.15
Zahradnický guláš

Zahradnický guláš

Guláš z vepřové plece doplňuje větší množství různé zeleniny.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /25.10.14
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama