Reklama
Pečené batáty s krůtím
Fotogalerie:

Pečené batáty s krůtím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sladké brambory, jak se někdy batáty nazývají, jsou také velmi chutné, když z nich připravíme pyré.

Marek Ulrych, Jáchymov

Ingredience

  • 4 větší batáty
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 500 g rajčatového pyré
  • dle chuti chilli koření
  • 1 zakysaná smetana
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky, podle chuti osolíme a opepříme a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše důkladně promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 190 ºC. Pečeme asi 40 minut.

  2. Zatím na zbylém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek, mleté krůtí maso a opékáme, až se maso začne drolit na malé kousky.

  3. Pak přilijeme rajčatové pyré, ochutíme chilli kořením, solí, pepřem a vše za občasného míchání dusíme asi 15–20 minut.

  4. Hotovou masovou směs podáváme s pečenými batáty, navrch každé porce dáme lžičku zakysané smetany a vše bohatě posypeme pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Pečenou cuketu i náš mlsný synáček hodnotí jako velkou mňamku. A to je co ...
Všehochuť /08.12.08
Vánoční  hřebíčková  kýta

Vánoční hřebíčková kýta

Tohle maso je moje specialita, je to veliká pochoutka, na kterou se všichni těší.

...

Všehochuť /25.12.14
Holoubci s nádivkou

Holoubci s nádivkou

Jestliže máš možnost ochutnat holuba, určitě neváhej a dej si tuto vynikající ...

Všehochuť /28.03.14
Velikonoční kuřátko s nádivkou a tymiánovými brambůrky

Velikonoční kuřátko s nádivkou a tymiánovými brambůrky

Toto jídlo u nás o Velikonocích nikdy nesmí chybět.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

...
Všehochuť /18.04.14
Siven na hroznovém víně

Siven na hroznovém víně

Nejlepší je vlastnoručně vylovený.

Ivo Novák, Strašice

Všehochuť /01.12.15
Podzimní roláda

Podzimní roláda

Je výborná např. k pečené krkovici.
Jarka Hlodašová, Opava
Všehochuť /23.12.11
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama