Reklama
Pečené batáty s krůtím
Fotogalerie:

Pečené batáty s krůtím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Sladké brambory, jak se někdy batáty nazývají, jsou také velmi chutné, když z nich připravíme pyré.

Marek Ulrych, Jáchymov

Ingredience

  • 4 větší batáty
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 500 g rajčatového pyré
  • dle chuti chilli koření
  • 1 zakysaná smetana
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

190 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Batáty oškrábeme, nakrájíme na menší kousky, podle chuti osolíme a opepříme a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Vše důkladně promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 190 ºC. Pečeme asi 40 minut.

  2. Zatím na zbylém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek, mleté krůtí maso a opékáme, až se maso začne drolit na malé kousky.

  3. Pak přilijeme rajčatové pyré, ochutíme chilli kořením, solí, pepřem a vše za občasného míchání dusíme asi 15–20 minut.

  4. Hotovou masovou směs podáváme s pečenými batáty, navrch každé porce dáme lžičku zakysané smetany a vše bohatě posypeme pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí nudličky se slunečnicovým semínkem na zeleninové rýži

Kuřecí nudličky se slunečnicovým semínkem na zeleninové rýži

Slunečnicová semínka dodají pokrmu příjemné aroma a fantastický chuťový rozměr. ...
Všehochuť /23.08.14
Lososové filety a sýrové rizoto

Lososové filety a sýrové rizoto

Věřím, že Vás jemná chuť smetanové rýže s parmezánem nadchne tak jako ...
Všehochuť /07.10.14
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Stejně jako moje maminka ráda vařím. Tento recept mám od ní.
Daniela Koutecká, Praha
Všehochuť /17.02.14
Rolka plněná tofu s dýňovými hranolky

Rolka plněná tofu s dýňovými hranolky

Zeleninová příloha nikdy nezklame.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Všehochuť /24.11.14
Losos s hrachovou kaší

Losos s hrachovou kaší

Společně se barvou i chutí výborně doplňují.

Nikol Řeháková, Nový Jičín

Všehochuť /17.10.13
Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Mezi jablka můžeš přimíchat dvě na kolečka nakrájené červené cibule.

Erika ...

Všehochuť /20.12.15
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama