Reklama
Pečená mladá kachnička
Fotogalerie:

Pečená mladá kachnička

Ludmila Baráková

Brno

Voňavé a lahodné kachní masíčko miluji nade vše, ještě připravit dobrou přílohu, a sváteční pochoutka je tu!

Ludmila Baráková, Brno

Ingredience

  • 4 kachní čtvrtky
  • 1 cibule
  • trocha kmínu
  • sůl podle potřeby
  • Vinné zelí:
  • 800 g bílé zelí
  • 300 ml bílé víno
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 1,5 lžičky sůl
  • špetka kmínu
  • 1 cibule
  • 1,5 lžíce hladká mouka
  • 3 lžíce olej nebo sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kachní stehna omyjeme vodou a osušíme. Cibuli nakrájíme na hrubší kostky na dno pekáčku a mírně podlijeme vodou. Kachnu osolíme ze všech stran, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Necháme nasolenou uležet přes noc v lednici.

  2. krok2

    Kachnu pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 3 hodiny doměkka. Do výpeku občas přilijeme vodu, aby se kachna nepřipalovala.

  3. krok3

    Bílé zelí nakrájíme na nudličky a zalijeme bílým vínem. Ochutíme cukrem, solí, kmínem a vaříme, dokud nezměkne. Cibuli nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji nebo na sádle do mírně nazlátlé barvy. Přisypeme hladkou mouku a krátce orestujeme.

  4. Hotovou jíšku vlijeme do zelí a asi pět minut nechám povařit. Dochutíme citronovou šťávou a podle potřeby ještě solí a cukrem. Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky, které přelijeme kachním výpekem.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Velikonoční kuřátko s nádivkou a tymiánovými brambůrky

Velikonoční kuřátko s nádivkou a tymiánovými brambůrky

Toto jídlo u nás o Velikonocích nikdy nesmí chybět. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti ...
Všehochuť /18.04.14
Roláda pečená ve formě

Roláda pečená ve formě

Někdy do ní přidávám i nasekané bylinky.

Martina Havlová, Hluk

Všehochuť /25.09.13
Králík na olivách

Králík na olivách

Pikantní olivy dodají masu správnou chuť.


Anežka Šubová, Krnov

Všehochuť /13.04.17
Marinované vepřové masíčko

Marinované vepřové masíčko

Voní česnekem už na dálku a láká ke stolu!
Martina Spáčilová, ...
Všehochuť /02.07.09
Telecí hrudí na víně

Telecí hrudí na víně

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /11.03.18
Kuře s medem

Kuře s medem

Nemám v oblibě těžká, mastná jídla a vyhledávám také jednoduché a ne ...
Všehochuť /15.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu