Reklama
Pečená kachna se zelím
Fotogalerie:

Pečená kachna se zelím

Ladislav Vesecký

Zlaté Hory
Příprava sice zabere čas, ale stojí to za to.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Ingredience

  • 1 kachna
  • špetka sůl
  • špetka kmín
  • 1 lžička sezam
  • 1 lžíce koření grilovací
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 jablka
  • 1 balení zelí kysané
  • 1 cibule
  • 20 ml olej
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžička cukr pískový
  • trocha ocet

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Kachnu omyjeme, osolíme a dáme na břicho do pekáče. Pokmínujeme, posypeme sezamovým semínkem a grilovacím kořením a nastrouháme na ni trochu muškátového oříšku. Do vnitřku kachny vložíme jablko nebo cibuli.
  2. Podlijeme vodou, nedáváme tuk, kachna si pustí svůj. Přikryjeme druhým pekáčem a dáme do trouby péct. Pečeme pomalu při 160 °C. Za hodinu kachnu otočíme a postup s kořením zopakujeme. Opět přikryjeme a dále pečeme. Co hodinu poléváme výpekem.
  3. Asi po 3 hodinách kachnu odkryjeme, aby si utvořila křupavou kůžičku. Pečeme celkem 4 hodiny.
  4. Mezi pečením uděláme zelí. Vymačkané kysané zelí dáme vařit. Po změknutí ho zahustíme osmaženou cibulkou, do níž jsme přidali mouku.Dochutíme cukrem a octem.
  5. Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečínkový balíček

Pečínkový balíček

Chutný nedělní oběd, podávejte s pečenými bramborami. Lucka Čacká, Chodov
Všehochuť /09.06.12
Krupicové knedlíky plněné mletým masem

Krupicové knedlíky plněné mletým masem

Tyhle jednoduché krupicové knedlíky se mi vždycky povedou.
Sabina Holáková, Pardubice
Všehochuť /14.06.11
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Dobrota pro masožravce.

Zuzana Thořová, Hodkovice nad Mohelkou

Všehochuť /21.10.14
Obložené klobásy

Obložené klobásy

Měly by mít pěknou zlatavou barvu.

Jarmila Novotná, Benešov

Všehochuť /29.02.16
Jarní kuřecí kapsa

Jarní kuřecí kapsa

Recept na vynikající sváteční oběd.
Jan Strouhal, Brno
Všehochuť /08.04.13
Slavnostní vepřová pečeně

Slavnostní vepřová pečeně

Vůně pečínky se bude linout po celém domě. 

Šárka Pavlíková, Zábřeh 

Všehochuť /08.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu