Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Rozmarýnová krůtí prsa s fazolemi

Rozmarýnová krůtí prsa s fazolemi

Bylinky pěstuji v květináči přímo v kuchyni na okně, aby byly po ruce. Čerstvé ...
Všehochuť /24.02.12
Losos na víně

Losos na víně

V poslední době mi moc zachutnal losos. Připravuji ho na mnoho způsobů, ale asi nejvíc mi...
Všehochuť /14.12.08
Kanadské kuře

Kanadské kuře

Opravdová dobrota až z daleké Ameriky.
Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota
Všehochuť /25.10.11
Svíčková sekaná

Svíčková sekaná

Mleté maso uprostřed s vepřovou panenkou.

Pavlína Skýbová, Orlová Lutyně

Všehochuť /30.08.13
Plněná krkovička mědvědím česnekem, šunkou a sýrem s žampiónovým přelivem

Plněná krkovička mědvědím česnekem, šunkou a sýrem s žampiónovým přelivem

Šťavnaté masíčko s překvapením uvnitř.

Pavla Tomanová, Orlová - Lutyně

Všehochuť /15.06.13
Ražniči se zeleninou

Ražniči se zeleninou

Ražniči je tím lahodnější, čím víc se jednotlivé části chuťově propojí, ...
Všehochuť /25.05.13
 

Nejnovější

Pórkové palačinky

Pórkové palačinky

Podáváme je se zeleninovou oblohou. Věra Kmínková, Hořice
Za pár korun /27.07.15
Chalupářská roláda

Chalupářská roláda

Do vajec někdy přidávám i pažitku.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.07.15
Kapustové a zelné závitky

Kapustové a zelné závitky

Je to poměrně vydatné jídlo.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /26.07.15
Bramborový salát s brokolicí a kuřetem

Bramborový salát s brokolicí a kuřetem

Je lehký a přitom dobře zasytí. Brokolice je navíc velice zdravá.

Eva Žmolíková,...

Vaříme express /26.07.15
Marinované kotlety v hořčici

Marinované kotlety v hořčici

Dijonská hořčice dodá masu pikantní chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /26.07.15
Lilková musaka

Lilková musaka

Pochoutka, která se výborně hodí do horkých letních dnů.

Zuzana Novotná, Aš

Všehochuť /26.07.15
Malinový džem s mátou

Malinový džem s mátou

Tenhle džem je nejlepší ze všech, které přes léto dělám. Zmizí jako první.

Jana ...

Sladký život /26.07.15
Fofr kompot z mikrovlnky

Fofr kompot z mikrovlnky

V létě se podává vychlazený s ledem.

Jitka Hondlová, Doksy u Kladna

Sladký život /26.07.15
Chřestové plátky

Chřestové plátky

Každá návštěva ocení jejich vynikající chuť. Raději je připrav rovnou ze dvou ...

Vaříme express /25.07.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
peceme_s_ovocem-male

Pečeme s ovocem

Nový speciál Pošli recept! aktuálně k sehnání ve vašich stáncích!

více
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama