Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Telecí steak s pyré

Telecí steak s pyré

Červená čočka se nemusí namáčet. Jana Hlavsová, Praha
Všehochuť /08.05.15
Kuře se zelím na víně

Kuře se zelím na víně

Kysané zelí dodá kuřátku skvělou chuť.
Marina Pospíšilová, Brno-Lesná
Všehochuť /12.01.09
Losos ve smetanové omáčce

Losos ve smetanové omáčce

Losos sice patří k těm dražším druhům masíčka, občas si ale vyhodím ...
Všehochuť /05.12.08
Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Jemná marináda dodá masu správnou chuť.
Růžena Bakalíková, Uničov
Všehochuť /28.02.10
Králík na zelenině

Králík na zelenině

Je připravený ‚‚nadivoko‘‘ a se zeleninou chutná báječně.
Božena Kolářová, ...
Všehochuť /01.08.11
Plněné  panenky s pórkem

Plněné panenky s pórkem

Roládičky z panenek nejen že chutnají skvěle, ale navíc na talíři moc hezky vypadají. ...
Všehochuť /01.09.08
 

Nejnovější

Kuřátko pečené v trojobalu s plněnými brambory

Kuřátko pečené v trojobalu s plněnými brambory

Do brambor se hodí i hermelín nebo balkán. Andrea Jílková, Polička
Všehochuť /17.07.15
Falešná svíčková

Falešná svíčková

Opečená slanina pokrm krásně provoní.

Lenka Zajíčková, Velké Meziříčí

Všehochuť /17.07.15
Panenka v kopru

Panenka v kopru

Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Jitka Bláhová, Mělník

Všehochuť /17.07.15
Kachna na medu

Kachna na medu

U některých vyhrává nad českou klasikou.

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /16.07.15
Kuřecí prsa s pikantní šťávičkou

Kuřecí prsa s pikantní šťávičkou

Skvělé a hlavně velice snadné na přípravu.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

...
Všehochuť /16.07.15
Zeleninová ‚‚čína‘‘

Zeleninová ‚‚čína‘‘

Podáváme s rýží a jíme hůlkami.

Eliška Robová, Praha

Za pár korun /15.07.15
Bulgur na karí

Bulgur na karí

Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Irena Soukalová, Mělník

Zdravě a chutně /15.07.15
Králík na celeru

Králík na celeru

Takto upravený králík je příjemně šťavnatý.

Jan Holub, Sloupnice

Všehochuť /15.07.15
Plněný lilek

Plněný lilek

Jakmile se na jaře objeví v obchodě lilek za rozumnou cenu, dělám ho co ...

Zdravě a chutně /14.07.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
peceme_s_ovocem-male

Pečeme s ovocem

Nový speciál Pošli recept! aktuálně k sehnání ve vašich stáncích!

více
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama