BURDA Digital Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim apetit online.czApetitonline moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept SvetZeny.czSvětŽeny chip.czChip Hrej.czHrej Elleshop.czElleShop ApetitShop.czApetitShop JoyOnline.czJoy Marie ClaireMarie Claire
více
Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krutí prsa s nádivkou a marinovanými brambory

Krutí prsa s nádivkou a marinovanými brambory

Není s tím tolik práce a výsledek stojí za to. Veronika Poláková, Dunajovice
Všehochuť /12.07.13
Kuřátko v marinádě

Kuřátko v marinádě

Milujeme grilované marinované kuřátko.
Martina Špačková, Velká Bystřice
Všehochuť /11.08.08
Pečená žebírka

Pečená žebírka

Předem si je rozdělím na jednotlivé porce.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /15.02.13
Kuře na kysaném zelí s těstovinami

Kuře na kysaném zelí s těstovinami

Nemusíš se vůbec bát, že maso bude kyselé!
Iveta Nováková, Humpolec
Všehochuť /09.04.09
Plněný kapr

Plněný kapr

Hotové jídlo porcujeme příčnými řezy.

Jindřich Macháček, Jindřichův Hradec

Všehochuť /24.12.13
Vepřové s jablky

Vepřové s jablky

Podávej je s brambory vařenými ve slupce.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /08.04.14
 

Nejnovější

Pečený medový salát

Pečený medový salát

Recept jsem si přivezla z dovolené a zeleninka je opravdu skvělá. Karolína ...
Zdravě a chutně /17.04.14
Velikonoční barevné sušenky

Velikonoční barevné sušenky

Veselé cukroví, které rozjasní sváteční stůl. Bude se líbit dětem a pochutnají ...

Sladký život /17.04.14
Staročeský trdelník

Staročeský trdelník

Pochoutka dobře známá z trhů a posvícení.

Radomíra Lipovská, Přímětice

Sladký život /17.04.14
Křehká roláda

Křehká roláda

Je rychle hotová a ještě rychleji je pryč.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Sladký život /17.04.14
Boží milosti

Boží milosti

Dělám je, když máme chuť na něco obzvlášť dobrého. Jí se horké.

Irena ...

Sladký život /16.04.14
Ořechová kolečka

Ořechová kolečka

Jsou trochu pracnější, ale zato skvělá.

Květa Kroupová, Praha

Sladký život /16.04.14
Dijonské kuřátko

Dijonské kuřátko

Výrazná chuť hořčice se skvěle doplňuje s jemným masem a zeleninou.

Jan ...

Všehochuť /15.04.14
Anglický pastýřský koláč

Anglický pastýřský koláč

Klasický pokrm z Anglie tě příjemně nasytí.

Olga Pysarenko, Brno

Všehochuť /15.04.14
Velikonoční chlebíčky

Velikonoční chlebíčky

Jednoduchá  a přitom lákavá večeře.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /15.04.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
special_v_krouzkove

Speciál Tradiční české recepty

Další vydání speciálu Pošli recept v praktické kroužkové vazbě je tady, tentokrát zaměřené na Tradiční české recepty.

více
special-s-1404

Speciál Velikonoce

Velikonoce se blíží mílovými kroky. Další speciální vydání Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama