Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kachna s jablky

Kachna s jablky

Nejlepší je s hranolky nebo s kaší. Dana Dostálová, Pavlov
Všehochuť /15.04.14
Kuře s palačinkami

Kuře s palačinkami

Tato vynikající specialita naší rodiny je mnohem oblíbenější než řízky či ...
Všehochuť /20.10.08
Zapečené řízky s cibulí

Zapečené řízky s cibulí

Výhodné je, že si řízky připravíš dopředu.
Dagmar Prokopová, Pelhřimov
Všehochuť /24.05.11
Tlusté kuře se štouchanými bramborami

Tlusté kuře se štouchanými bramborami

Šťavnaté kuřátko nesmí na stole chybět.

Eliška Brandová, Liberec

Všehochuť /29.08.12
Kachní játra

Kachní játra

Chutnají jako vynikající teplý předkrm.
Vilma Mazankievičová, Kroměříž
Všehochuť /24.11.08
Podzimní klasika

Podzimní klasika

Bramboráky miluju, nejen na podzim.
Bohumil Hynek,Praha
Všehochuť /20.08.08
 

Nejnovější

Skvělá kefírová buchta

Skvělá kefírová buchta

Má jednu přednost – je příjemně šťavnatá. Bohumila Rožnovská, Jaroslavice
Sladký život /23.05.15
Rybí roládky v řase nori

Rybí roládky v řase nori

Podáváme vychlazené s různými omáčkami a křenem wasabi.

Petr Cívka, Praha

Všehochuť /22.05.15
Citronový koláč s mandlemi

Citronový koláč s mandlemi

Podobá se klasickým britským koláčům.

Nikol Řeháková, Hostašovice

Sladký život /22.05.15
Blančina pomazánka

Blančina pomazánka

Recept mám od své švagrové Blanky.

Helena Frýbortová, Praha

Vaříme express /21.05.15
Italský chlebový věnec

Italský chlebový věnec

Kombinace nadýchaného voňavého chleba, sušených rajčat a oliv je dokonalá.

Míša...

Všehochuť /21.05.15
Řezy „den a noc“

Řezy „den a noc“

Dávám do nich ořechy vlašské i lískové.

Monika Zapletalová, Zlín

Sladký život /21.05.15
Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Zapomeňte na chlebíčky! 5 vtipných rychlovek na party

Už zase chystáte oslavu, ale protože nestíháte, budou se hosté opět muset smířit ...

Zdravě a chutně /20.05.15
Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Pokud máš špenátové těstoviny, je to nejlepší.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

...
Vaříme express /20.05.15
Salát z ředkviček a mrkve

Salát z ředkviček a mrkve

Večeře plná vápníku a vitaminů.

Alena Juklová, Protivín

Zdravě a chutně /20.05.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
special-s-1504v2

Jahody

Užij si s námi jahody

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama