Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Sýr obal raději víckrát, aby náplň nevytekla. Martin Holeček, Tachov
Všehochuť /18.05.10
Játrový knedlík s hlívou

Játrový knedlík s hlívou

Je vynikající teplý i studený a jeho příprava je jednoduchá a laciná.
...
Všehochuť /19.11.08
Sojové maso a špagety

Sojové maso a špagety

Sójové maso chutná se špagetami.
Jana Smékalová, Brno
Všehochuť /05.12.08
Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou

Sekané řízky plněné špenátem a mozzarelou

Když už jsem nevěděla, co rodině uvařit, napadl mě tento recept a měl obrovský ...

Všehochuť /22.10.14
Krůtí stehno na víně

Krůtí stehno na víně

Tento vynikající recept mám od svého strýce, který je myslivec a hlavně velký ...

Všehochuť /09.07.14
Pomalu pečená telecí kýta

Pomalu pečená telecí kýta

Je báječně měkká a krásně růžová.

Hana Zámečníková, Rumburk

Všehochuť /20.12.13
 

Nejnovější

Kuřecí prsa na hořčici

Kuřecí prsa na hořčici

Podobně můžeš připravit i jiné bílé maso. Renata Tobolíková, Kroměříž
Vaříme express /30.06.15
Salát s jahodami

Salát s jahodami

Podáváme s opečenou bagetou.

Karolína Housková, Litomyšl

Zdravě a chutně /30.06.15
Kuře à la Irča na kapiích a jablkách

Kuře à la Irča na kapiích a jablkách

Recept mám od své kamarádky, je skvělý.

Miroslav Černý, Kladno

Všehochuť /30.06.15
Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Tento moučník je díky tvarohu příjemně vláčný a vydrží i delší ...

Sladký život /30.06.15
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Rychlé a snadné jídlo, se kterým mám vždycky úspěch.

Libor Kalivoda, Pardubice

Vaříme express /29.06.15
Zeleninové gnocchi na víně

Zeleninové gnocchi na víně

Zkus místo masa přidat další druhy zeleniny, vzniknou zajímavé variace.

Veronika ...

Vaříme express /29.06.15
Cuketa plněná mletým krůtím masem

Cuketa plněná mletým krůtím masem

Lehký pokrm do horkých letních dnů.

Veronika Hrubá, Jáchymov

Vaříme express /29.06.15
Prsa plněná tvarůžky

Prsa plněná tvarůžky

Výrazná chuť tvarůžků se s bílým masem dokonale doplňuje. Vyzkoušej to také!

...

Všehochuť /29.06.15
Indická tikka masala

Indická tikka masala

Tímto způsobem připravené maso je křehké a šťavnaté, a díky koření má jídlo ...

Všehochuť /29.06.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
peceme_s_ovocem-male

Pečeme s ovocem

Nový speciál Pošli recept! aktuálně k sehnání ve vašich stáncích!

více
special-s-1505v2

Nedělní oběd

Udělejte radost sobě i svým blízkým a uvařte si skvělý nedělní oběd.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama