BURDA Digital apetit online.czApetitonline Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim Hrej.czHrej Marie ClaireMarie Claire JoyOnline.czJoy SvetZeny.czSvětŽeny moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept chip.czChip Marianne BydleníMarianne Bydlení ApetitShop.czApetitShop Elleshop.czElleShop
více
Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krůtí stehno na víně

Krůtí stehno na víně

Tento vynikající recept mám od svého strýce, který je myslivec a hlavně velký ...
Všehochuť /09.07.14
Kančí řízky na smetaně

Kančí řízky na smetaně

Mnohem lepší než klasická svíčková.

Květa Šindelářová, Praha

Všehochuť /19.07.14
Nastavovaná játra

Nastavovaná játra

Když nečekaně přibude strávník, nastav jídlo.
Lucie Strakošová, Trnávka
Všehochuť /04.08.11
Krémová polévka z hlívy

Krémová polévka z hlívy

Tuto zdravou houbu máme moc rádi.

Anna Šušláková, Most

Všehochuť /25.05.14
Vepřové kotlety na smetaně

Vepřové kotlety na smetaně

Vydatný, zdravý a chutný nedělní oběd.
Markéta Mervardová, Majdalena
Všehochuť /23.02.10
Řízečky v listové peřince

Řízečky v listové peřince

Hodí se také jako studená chuťovka. 

Kristýna Faigelová, Brno 

Všehochuť /24.02.12
 

Nejnovější

Pikantní roláda

Pikantní roláda

Nakrájená kolečka podávám s pečivem. Magda Lacková, Domažličky
Vaříme express /28.07.14
Koláč s pórkem

Koláč s pórkem

Ať si každý z hostů ukrojí takový kousek, jaký chce.

Alena Sýkorová, Turnov

Za pár korun /28.07.14
Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /28.07.14
Králík na slanině

Králík na slanině

Už při pečení nádherně voní, a ta chuť!

Petra Nedělová, Železnice

Všehochuť /28.07.14
Nachos se dvěma salsami

Nachos se dvěma salsami

Guacamole a pikantní Mexikana jsou nejklasičtější mexické salsy.

Hana Fialková, ...

Vaříme express /27.07.14
Chlebíčky s ananasem

Chlebíčky s ananasem

Jsou trochu jiné než obvyklá klasika.

Radka Kozlíková, Brno

Vaříme express /26.07.14
Slané větrníky

Slané větrníky

Jsme doma spíš na slané než na sladké...

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.07.14
Tvarohovo-smetanová pomazánka

Tvarohovo-smetanová pomazánka

Je zdravá a i při dietě skvěle zasytí.

Michaela Prokopová, Radostín nad ...

Zdravě a chutně /25.07.14
Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Jeden z nejznámějších koktejlů vhodný i pro ty, co nejsou na chuť tequily...

Všehochuť /25.07.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1407

Speciál Jahody

Jahodová sezóna je tady a s ní i náš jedinečný speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama