Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuře na žampionech a červené řepě

Kuře na žampionech a červené řepě

Pro jedlíky i pro "dietáře". Eva Lenochová, Brno
Všehochuť /03.11.12
Kynutý bramborák

Kynutý bramborák

Recept na toto tradiční jihočeské jídlo mám od své babičky a maminky.
Jitka ...
Všehochuť /24.11.08
Masový závin s olivami a sýrem

Masový závin s olivami a sýrem

Závin z vepřového masa s paprikou a olivami obohatí každou rodinnou oslavu.

Marcela ...

Všehochuť /17.08.13
Polský  bigus

Polský bigus

Výhodou je, že se vaří v jednom hrnci.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /05.10.13
Vepřová pečeně s houbovými knedlíky

Vepřová pečeně s houbovými knedlíky

Právě kvůli knedlíkům se každý rok tak těším na houbovou sezonu. ...

Všehochuť /05.11.13
Máslový řízek s bramborovou kaší

Máslový řízek s bramborovou kaší

Máslový řízek chutnal celé rodině.

Vendula Šmídová, Konice

Všehochuť /06.10.14
 

Nejnovější

Stýskance

Stýskance

Po mase se ti stýskat nebude. Lída Gajdová, Ústí nad Labem
Za pár korun /23.11.14
Zapečené zelí s brambory

Zapečené zelí s brambory

Když nemám moc času na vaření, přijde vhod.

Milena Hrubá, Zlín

Vaříme express /23.11.14
Kapustové karbanátky s dipem

Kapustové karbanátky s dipem

Karbanátky připravené v troubě obsahují mnohem méně tuku.

Vít Zrzavý,  Ostrava

Zdravě a chutně /23.11.14
Plněné zelné listy

Plněné zelné listy

Inspirovala mne balkánská kuchyně.

Blanka Jirásková, Tachov

Všehochuť /23.11.14
Dýňová bábovka z klíčků

Dýňová bábovka z klíčků

Jeden hrnek se rovná 250 ml.

Kateřina Brussová, Olomouc

Sladký život /23.11.14
Krabí salát

Krabí salát

Je příjemně lehký.       

Lenka Neumanová, Tachov

Za pár korun /22.11.14
Polévka s lososem

Polévka s lososem

Pro milovníky rybích pochoutek.

Martina Škardová, Stará Voda

Zdravě a chutně /22.11.14
Oříškové košíčky

Oříškové košíčky

Výborný dezert, který chutná každému.

Eva Lehmannová, Chomutov

Sladký život /22.11.14
Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Celer dodá uzenému masu báječný šmak.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /21.11.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1411

Bramborová kuchařka

Speciál Pošli recept Bramborová kuchařka

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama