Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Krkovice  s fazolkami

Krkovice s fazolkami

Podáváme s vařenými bramborami. Karel Kroupa, Praha
Všehochuť /15.09.14
Plněná cuketa

Plněná cuketa

Pečenou cuketu i náš mlsný synáček hodnotí jako velkou mňamku. A to je co ...
Všehochuť /08.12.08
Králík na česneku a pivu

Králík na česneku a pivu

Tato úprava králíka je úplně nejchutnější.
Jan Novák, Praha
Všehochuť /22.09.09
Pálivé kuře

Pálivé kuře

Dej si ho, když pořádáš pánskou jízdu. Výborný je i druhý den.
Petr Plesník,...
Všehochuť /09.11.10
Plněné kuřecí prso

Plněné kuřecí prso

Elegantní oběd, který si všichni zamilují.
Eva Šarfová, Benešov
Všehochuť /23.02.10
Hřibová omáčka s koprem

Hřibová omáčka s koprem

Omáčka má skvělou vůni i chuť.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /04.11.13
 

Nejnovější

Lososové kostky s koprem

Lososové kostky s koprem

Vynikající pochoutka hotová za pár minut. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /20.10.14
Kuřecí nudličky s pórkem

Kuřecí nudličky s pórkem

Podáváme s brambory nebo s rýží.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /19.10.14
Jednohubky v čokoládě

Jednohubky v čokoládě

Sladké jednohubky jsou skvělé pohoštění.

Adéla Novotná, Lázně Bělohrad

Sladký život /18.10.14
Liškové špagety

Liškové špagety

Vhodné i pro lidi, kteří nemohou smetanu. Sojanéza má trochu hustší konzistenci, je ...

Vaříme express /17.10.14
Banánová polévka s čokoládou

Banánová polévka s čokoládou

Osvěžující studená banánová polévka s čokoládou.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem -...

Sladký život /17.10.14
Brokolice ve vaječné omeletě

Brokolice ve vaječné omeletě

Když nevíš, co připravit k večeři...

Olga Šimperová, Rajhradice

Za pár korun /16.10.14
Celerová polévka se zázvorem

Celerová polévka se zázvorem

Je vhodná i proti chřipce a nachlazení.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /16.10.14
Prokládané medailonky s rajčaty a slaninou

Prokládané medailonky s rajčaty a slaninou

Hodí se k nim třeba opečené brambory.

Jana Mezerová, Kroměříž

Všehochuť /16.10.14
Krůtí kostky na pórku

Krůtí kostky na pórku

Místo krůtího masa můžeš použít vepřové.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.10.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1410

Jablka a ořechy

Speciál Pošli recept Jablka a ořechy

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama