Reklama
Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Brokolice zapečená v sýrovém těstě

Brokolice zapečená v sýrovém těstě

Brokolici jíme rádi nejen proto, že je tak zdravá. Zkusme ji zapéct v sýrovém ...
Všehochuť /01.09.08
Divočák na višních

Divočák na višních

Jedno z nejlepších jídel, které znám.

Tatiana Veitová, Chomutov

Všehochuť /28.08.14
Divoká kachna na zelenině

Divoká kachna na zelenině

Kombinace zeleniny a bílého vína je opravdu vynikající.

Veronika Poláčková, Mýto

Všehochuť /07.06.12
Králičí jatýrka s hruškami

Králičí jatýrka s hruškami

Solíme až nakonec, aby játra neztvrdla.

Lucie Strakošová, Trnávka

Všehochuť /18.10.13
Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Jako přílohu podávám několik druhů pečiva v menších porcích.

Petra Hlavsová, ...

Všehochuť /23.03.15
Kuřecí roláda bez rolování

Kuřecí roláda bez rolování

Když ji nakrájíš na porce, je hezky barevná.

Tereza Fenclová, Praha

Všehochuť /11.03.15
 

Nejnovější

Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky. Helena Bláhová, Pelhřimov
Za pár korun /14.01.17
Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Škola vaření /13.01.17
Nutellové veverky

Nutellové veverky

Veselé postavičky zaujmou hlavně děti.

Eliška Stošková, Hodonín

Sladký život /13.01.17
Moka dortíčky

Moka dortíčky

Jaký použiješ základ krému, záleží na tobě, já dělám pudinkový. 

Eva ...

Sladký život /13.01.17
Drůbeží játra na zelenině

Drůbeží játra na zelenině

Vždy se snažím šťávu nějak vylepšit. Tahle se zeleninou se osvědčila.

Marta ...

Za pár korun /07.01.17
Plněná roláda se sýrem

Plněná roláda se sýrem

Máme ji rádi s chlebem nebo s brambory.

Helena Uhříková, Vsetín

Škola vaření /07.01.17
Kantonské kuře

Kantonské kuře

Směs kuřecího masa, rýže a zeleniny pochází z asijské kychyně.

Jana Lichá, Brno

Všehochuť /07.01.17
Játrový knedlík

Játrový knedlík

Hodí se jako pohoštění při větších sešlostech, chutná hlavně k pivu.

Ivana ...

Za pár korun /06.01.17
Srdíčková směs podle paní nadlesní

Srdíčková směs podle paní nadlesní

Je možné přidat i jiné druhy srdíček.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /06.01.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
kolace

Koláče

Koláče sladké nebo slané? Ať si vzpomenete na jakýkoliv, ve speciálním vydání časopisu Pošli recept! Koláče na něj určitě najdete osvědčený recept.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama