Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kuře na šlehačce

Kuře na šlehačce

Můj recept stojí za vyzkoušení, pochutnáš si. Markéta Kaněrová, Náchod
Všehochuť /12.03.10
Hovězí líčka nadivoko

Hovězí líčka nadivoko

Líčka jsou jedním z nejlepších druhů masa.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /06.02.15
Barevná roláda

Barevná roláda

Nejdéle trvá vykostění, ale výsledek stojí za to.

Pavlína Vintrová, Hradec ...

Všehochuť /01.07.15
Krkovička s cibulovými kroužky a selskými bramborami

Krkovička s cibulovými kroužky a selskými bramborami

Krkovice zůstáva i po prudkém osmažení velmi šťavnatá a chutná.

Denisa Jiříčková,...

Všehochuť /21.09.14
Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Na víně nešetři, kvalita je na chuti jídla dobře poznat. Podle mých ...

Všehochuť /04.05.15
Ďábelské kuře

Ďábelské kuře

Dostane tě svojí pekelnou chutí!
Jaroslava Chalupová, Chotěboř
Všehochuť /05.01.09
 

Nejnovější

Papriky plněné zelím

Papriky plněné zelím

Hodí se jako příloha k masu i bramborám. Kateřina Holá, Kroměříž
Za pár korun /26.04.16
Rychlé tortelliny

Rychlé tortelliny

Vhodné na večeři, když je málo času.

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /26.04.16
Rýžovo-zelné rolky

Rýžovo-zelné rolky

Připravovala jsem je, když mi zbyly některé suroviny z minulého dne. A měly ...

Všehochuť /26.04.16
Slavnostní narozeninový dort

Slavnostní narozeninový dort

Mám z něj potěšení, už když ho peču.

Libuše Vichrová, Deštná

Sladký život /26.04.16
Milánská pomazánka

Milánská pomazánka

Skvělá svačina.

Jana Haneková, Poděbrady

Vaříme express /25.04.16
Pikantní salát z bílého zelí

Pikantní salát z bílého zelí

Ocet můžeš nahradit citronovou šťávou.

Monika Kudelová, Klatovy

Zdravě a chutně /25.04.16
Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Dobrota na svátek i obyčejný den.

Miroslava Niemczyková, Horní Tošanovice

Všehochuť /25.04.16
Kapřík

Kapřík

Může to být pěkný dárek pro rybáře. Já ho dělala tatínkovi, pro kterého je ...

Sladký život /25.04.16
Cibulačka s krutony

Cibulačka s krutony

Potřebuješ se zahřát? Uvař si polévku!

Ema Stočesová, Kroměříž

Vaříme express /24.04.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1605

Těstoviny a rýže

V jarním období se vždy hodí odlehčené recepty, které vám dopomohou k ideální postavě na blížící se plavkovou sezónu.

více
jarnirec_hp

Jarní recepty

Nenech si ujít nejlepší Jarní recepty!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama