Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zelené fazolky s telecím masem

Zelené fazolky s telecím masem

Velmi chutné a jemné jídlo, vhodné i pro malé děti. Tereza Smrčková, Praha
Všehochuť /24.05.12
Kuře s lázeňským knedlíkem a kedlubnovým zelím

Kuře s lázeňským knedlíkem a kedlubnovým zelím

Skvělý a rychlý nedělní oběd.
Nela Kučerová, Pardubice
Všehochuť /07.10.11
Sekaná v županu

Sekaná v županu

Chutná varianta tradičního jídla...
Hana Konečná, Litovel
Všehochuť /08.12.08
Podzimní klasika

Podzimní klasika

Bramboráky miluju, nejen na podzim.
Bohumil Hynek,Praha
Všehochuť /20.08.08
Krkovička na česneku

Krkovička na česneku

Na této pochoutce si tvůj muž smlsne.

Dáša Kočí, Žatec

Všehochuť /11.03.14
Králík na liškách

Králík na liškách

Lišky mají mírně kořeněnou chuť.

Petra Nováková, Pohoří

Všehochuť /31.10.13
 

Nejnovější

Dvoubarevné věnečky

Dvoubarevné věnečky

Citron by měl být dobře omytý nebo bio. Květa Chlumecká, Vysoké Mýto
Sladký život /22.12.14
Vánoční měsíčky

Vánoční měsíčky

Jsou až překvapivě křehké.

Veronika Poláčková, Mýto

Sladký život /22.12.14
Skořicové ara rohlíčky

Skořicové ara rohlíčky

Chutnají úplně jinak než vanilkové.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Sladký život /22.12.14
Sušenky s kandovaným ovocem

Sušenky s kandovaným ovocem

Jsou krásně barevné, na míse vypadají moc dobře a ještě lépe chutnají.

...

Sladký život /21.12.14
Florentýnky

Florentýnky

Je to moje nejoblíbenější cukroví, o svátcích nesmí na stole nikdy chybět.

...

Sladký život /21.12.14
Mandlové řezy

Mandlové řezy

Peču je i během roku jako dobrůtku ke kávě.

Lucie Jonášová, Nymburk

Sladký život /21.12.14
Ochmýřené rohlíčky

Ochmýřené rohlíčky

Před jídlem je uchovávám v lednici.

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /21.12.14
Čokoládové trojhránky

Čokoládové trojhránky

Díky skořici jsou nádherně voňavé.

Jarmila Čechalová, Ostrava

Sladký život /21.12.14
Krémové kytarky

Krémové kytarky

Na pečení se vždycky moc těším.

Jana Remková, Orlová

Sladký život /21.12.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1501

Čokoláda

Speciál Pošli recept Čokoláda

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama