Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plněná prsíčka

Plněná prsíčka

Určitě stojí za vyzkoušení. Lenka Špinarová, Brno
Všehochuť /17.05.10
Pečený kapr s plísňovým sýrem

Pečený kapr s plísňovým sýrem

Jeden z vynikajících rybích receptů.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /19.12.15
Podzimní klasika

Podzimní klasika

Bramboráky miluju, nejen na podzim.
Bohumil Hynek,Praha
Všehochuť /20.08.08
Kuřecí křídla Kentucky

Kuřecí křídla Kentucky

Rychlé a výborné, pro posezení s rodinou nebo přáteli ideální.

Kateřina Červenková,...

Všehochuť /18.04.12
Máslová treska s vinnou pěnou

Máslová treska s vinnou pěnou

Právě delikátní pěna udělá z tohoto jednoduchého pokrmu sváteční pochoutku.

...

Všehochuť /28.11.15
Pohankové knedlíky

Pohankové knedlíky

Jsou vynikající s kyselým zelím.
Marta Svobodová, Praha
Všehochuť /07.11.14
 

Nejnovější

Barevný salát z paprik

Barevný salát z paprik

Výborná příloha ke grilovanému masu. Anna Šušláková, Most
Za pár korun /28.07.16
České houstičky

České houstičky

Jsou mnohem lepší než ty kupované.

Martina  Dostálková, Srch

Škola vaření /28.07.16
Nepečené řezy

Nepečené řezy

Zdravá pochoutka s ovocem.

Eva Červenková, Praha

Škola vaření /28.07.16
Gnocchi s vůní šalvěje

Gnocchi s vůní šalvěje

Pokud neseženeme italský krémový sýr crescenza nebo stracchino, můžeme gnocchi posypat ...

Všehochuť /28.07.16
Makový koláč

Makový koláč

Zaručuji úspěch. Navíc je mnohem rychlejší než ty z kynutého těsta.

Barbora ...

Sladký život /28.07.16
Semínkové placky

Semínkové placky

Vždy je lepší použít víc druhů semínek.

Vít Zrzavý, Ostrava

Za pár korun /27.07.16
Smetanový dip s brusinkami

Smetanový dip s brusinkami

Připravuji jej ke špízům z kuřecího a vepřového.

Vojtěch Miláček, ...

Vaříme express /27.07.16
Medová kachní prsíčka

Medová kachní prsíčka

Prsíčka nemusí být úplně propečená, stačí, když budou růžová.

Jana ...

Vaříme express /27.07.16
Tzatziky s bagetkami

Tzatziky s bagetkami

Hodí se i jako pohoštění k vínečku. 

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /27.07.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1608

Letní hity

Jak si užít nejteplejší dny v roce? S rodinou, s přáteli, ideálně u vody a hlavně s dobrým jídlem! 

více
bajecne-dobroty_smal

Báječné dobroty

Extra speciál Báječné dobroty je v prodeji! Nenechte si ujít to nejlepší z časopisu Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama