BURDA Digital apetit online.czApetitonline Elle.czElle Marianne.czMarianne Maxim.czMaxim Hrej.czHrej Marie ClaireMarie Claire JoyOnline.czJoy SvetZeny.czSvětŽeny moje betynka.czMoje betynka pošli recept.czPošli recept chip.czChip Marianne BydleníMarianne Bydlení ApetitShop.czApetitShop Elleshop.czElleShop
více
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Křehké kuřátko se směsí z lesních hub

Křehké kuřátko se směsí z lesních hub

Pikantní směs z červeného vína, výpeku, maďarských klobás a lesních hub je naprosto ...
Všehochuť /07.08.13
Guláš na pivu s karlovarským knedlíkem

Guláš na pivu s karlovarským knedlíkem

Guláš je skvělý a knedlíky fantasticky nadýchané.

Lucie Dobrovolná, Hranice

Všehochuť /31.10.13
Zázvorové medailonky

Zázvorové medailonky

Přílohu můžeš příště dát jako hlavní chod. Maso není pro děti, je ostré.
Dana ...
Všehochuť /22.12.10
Kuřecí roládky

Kuřecí roládky

Můžeš servírovat teplé i studené.
Miroslava Šťastná,
Mníšek pod Brdy
Všehochuť /06.12.10
Lehký oběd

Lehký oběd

Lehký oběd s využitím sezónní zeleniny.
Lucie Waloszková, Třinec
Všehochuť /09.08.11
Plněné kuřecí prso

Plněné kuřecí prso

Elegantní oběd, který si všichni zamilují.
Eva Šarfová, Benešov
Všehochuť /23.02.10
 

Nejnovější

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Nočky jsou moc dobré, ale když je někdy méně času, udělám omáčku jen ...
Vaříme express /24.07.14
Vinná klobása s mrkvovou kaší

Vinná klobása s mrkvovou kaší

Příloha se hodí nejen ke klobáse, ale i k jinému masu.

Martina Polanová, ...

Všehochuť /24.07.14
Hořkáče s mandlí

Hořkáče s mandlí

Rychlé a velmi jednoduché.

Lenka Machová, Litomyšl

Sladký život /24.07.14
‚‚Pštrosí vejce‘‘  se šťouchanými bramborami

‚‚Pštrosí vejce‘‘ se šťouchanými bramborami

Když chceš vylepšit sekanou, zkus tenhle recept.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Za pár korun /23.07.14
Masový koláč s cibulkou

Masový koláč s cibulkou

Je to ideální recept na využití různých zbytků.

Barbora Vávrová, Břestek

Za pár korun /23.07.14
Koláč s medovými  ořechy

Koláč s medovými ořechy

Máme rádi ořechy a tenhle koláč je opravdu skvělý.

Miroslava Krátká, Plzeň

Sladký život /23.07.14
Čokoládovník

Čokoládovník

Špetka soli zvýrazní chuť čokolády.

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /23.07.14
Falešné lasagne

Falešné lasagne

Zkuste jednodušší variantu mého přítele.

Jana Boháčová, Děčín

Za pár korun /22.07.14
Dobrota ze srdce a jazyka

Dobrota ze srdce a jazyka

Výborný chlapský gulášek.

Karel Kroupa, Praha

Všehochuť /22.07.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1407

Speciál Jahody

Jahodová sezóna je tady a s ní i náš jedinečný speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama