Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

‚‚Šmytec‘‘ z kuřecího masa

‚‚Šmytec‘‘ z kuřecího masa

Je rychle hotový a všem moc chutná. Petra Šejnohová, Praha
Všehochuť /18.02.10
Pangasius v pivním těstíčku

Pangasius v pivním těstíčku

Takhle nám chutná úplně nejvíc.
Eliška Černecká, Proseč
Všehochuť /30.08.11
Zapečené řízky s cibulí

Zapečené řízky s cibulí

Výhodné je, že si řízky připravíš dopředu.
Dagmar Prokopová, Pelhřimov
Všehochuť /24.05.11
Maso na hořčicích a klobásách

Maso na hořčicích a klobásách

Je vhodné jako pohoštění pro přátele‚ můžeš se jim věnovat‚ zatímco se oběd či...
Všehochuť /16.12.10
Vepřové s růžičkovou kapustou

Vepřové s růžičkovou kapustou

Dobré jídlo musí vonět po česneku.

Karel Kroupa, Praha

Všehochuť /07.01.15
Kuřecí stehýnka s medem

Kuřecí stehýnka s medem

Omáčka je ostřejší a sladkokyselá, moc dobrá.
Jaroslava Beranová, Opava
Všehochuť /01.10.14
 

Nejnovější

Květákový koláč

Květákový koláč

Jedna z našich oblíbených večeří. Jolana Vítková, Litvínov
Za pár korun /31.03.15
Závin s červenou cibulí

Závin s červenou cibulí

Před pečením ho můžeme posypat sezamem.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /31.03.15
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Díky solamylu je jemné a křehoučké.

Alena Hanáková, Katusice

Sladký život /31.03.15
Slaninová vejce

Slaninová vejce

V téhle variantě je ocení každý muž.

Eva Fialová, Pardubice

Vaříme express /30.03.15
Žampiony s ředkvičkami

Žampiony s ředkvičkami

Servírujeme s opečenými brambory.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /30.03.15
Špenátový koláč

Špenátový koláč

Povrch koláče před pečením posyp sezamovými nebo lněnými semínky.

Diana Vlasáková, ...

Všehochuť /30.03.15
Roastbeef

Roastbeef

S čerstvým pečivem a pikantní omáčkou je  doslova božský.

Pavel ...

Všehochuť /30.03.15
Slaďoučký beránek

Slaďoučký beránek

Důležité je důkladně vysypat formu.

Tereza Šilerová, Beroun

Sladký život /30.03.15
Bochánky s cukrovou polevou

Bochánky s cukrovou polevou

Křížky do bochánků se nejlépe dělají nůžkami. Před zatuhnutím polevy můžeme ...

Sladký život /30.03.15
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special-s-1504

Jídla za pár korun

Uvařit skvělé menu, pokud se nemusíme ohlížet na to, kolik máme právě v pěněžence, není žádný problém.

více
special-s-1504v2

Velikonoce

Speciál Pošli recept Velikonoce

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama