Reklama
Pečená hovězí plec se smetanou
Fotogalerie:

Pečená hovězí plec se smetanou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí plec
  • dle potřeby hořčice
  • trocha máslo
  • 4 petržel
  • 8 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 300 g uzený špek
  • trocha sůl a pepř
  • trocha cukr
  • několik bobkový list
  • několik kuliček nové koření
  • 1 l smetana na vaření
  • trocha citronová šťáva
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Hovězí plec (špalek) svážeme provázkem do tvaru válečku. Potřeme ji plnotučnou hořčicí a polijeme rozpuštěným máslem. Takto naložené maso dáme do lednice uležet na 1–2 dny. Nesolíme!
  2. Maso před pečením zprudka orestujeme na másle, které ulpělo na mase při naložení. Nakrájíme na kostky všechnu kořenovou zeleninu včetně cibule. Orestujeme ji ve výpeku z masa a lehce posypeme krystalovým cukrem, který jemně zkaramelizuje.
  3. Orestovanou zeleninu přendáme do pekáče a do vytvořeného důlku v zelenině vložíme špalek masa. Podlijeme 300 ml vody, přidáme nové koření a bobkový list, přikryjeme a pomalu pečeme asi dvě hodiny. Mezitím můžeme maso otočit.
  4. Po upečení maso vyjmeme a zeleninu přendáme do kastrolu. Přilijeme litr smetany na vaření a vše rozmixujeme skoro dohladka. Lehce dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a před koncem přidáme zakysanou smetanu. Maso nakrájíme na plátky a porce ozdobíme brusinkovým kompotem.

Pošli recept! 11/2011 (4.10.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka

Marinádu si udělejte podle vlastních potřeb a chutí. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /19.06.13
Opilé hovězí plátky

Opilé hovězí plátky

Máte rádi červené víno? Zkuste ho i jako ingredienci při přípravě oběda.

Jana ...

Všehochuť /03.06.12
Jelení guláš

Jelení guláš

Je výborný se sklenkou červeného vína.

Jana Dlasková, Hodonín

Všehochuť /13.10.13
Kančí krk na jalovci

Kančí krk na jalovci

Divočina nikdy nezklame.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.07.14
Kuře s omáčkou z majoránky

Kuře s omáčkou z majoránky

Čerstvá majoránka je chutnější než sušená.

Iveta Bílková, Kroměříž

Všehochuť /09.02.14
Salát s mrkví a žampiony

Salát s mrkví a žampiony

Lehký oběd nebo výborná večeře, po které se bude krásně usínat.
Jana ...
Všehochuť /15.12.10
 

Nejnovější

Nudle s lesními houbami

Nudle s lesními houbami

Tento recept mi uvařil můj manžel z čerstvě nasbíraných hub a moc jsme si pochutnali. ...
Za pár korun /03.09.14
Tarhoňa s brokolicovou omáčkou

Tarhoňa s brokolicovou omáčkou

Tarhoňa sice vypadá drobně, ale velice zasytí.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /02.09.14
Hornická roštěná

Hornická roštěná

Krásně voňavé hovězí maso.

Veronika Poláčková. Mýto

Všehochuť /02.09.14
Dort Blesk McQueen

Dort Blesk McQueen

Marcipánový dort k synovým narozeninám.

Nikola Opatřilová, Horní Suchá

Sladký život /02.09.14
Čočka s kuřecím plátkem

Čočka s kuřecím plátkem

Dozdobíme čerstvou bazalkou.

Jitka Krymová, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /01.09.14
Krůtí plátek se zadělávaným zelím a jemným bramborovým knedlíkem

Krůtí plátek se zadělávaným zelím a jemným bramborovým knedlíkem

Tahle pečínka chutná mým dvěma malým vnukům, pro které vařím moc rád. 

...

Všehochuť /01.09.14
Vepřová roláda se špenátovou náplní

Vepřová roláda se špenátovou náplní

Pokud mám možnost, přidávám čerstvé kopřivy.

Markéta Svatošová, Prostějov

Všehochuť /01.09.14
Kokosové palačinky

Kokosové palačinky

Podávejte s ovocem, tvarohem, domácí marmeládou nebo jogurtem.

Michaela Wilderová, ...

Sladký život /01.09.14
Dýňová směs pohankou a tofu

Dýňová směs pohankou a tofu

Zdravá a chutná večeře.

Marta Kačíková, Strakonice

Zdravě a chutně /31.08.14
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Reklama
Reklama
special-s-1406

Speciál Pečeme s radostí

Pečete rádi? Máme pro vás další vydání oblíbeného speciálu Pošli recept v kroužkové vazbě s podtitulem Pečeme s radostí.

více
special-s-1408

Letní pečení

Letní speciál Pošli recept!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama