Reklama
Pečená brambora s lososem
Fotogalerie:

Pečená brambora s lososem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to vážně velká dobrota, všem  moc chutnalo, určitě to vyzkoušej také.

Ivone Nekvasilová, Děčín 

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g uzeného lososa
  • 2 mladé cibulky
  • 100 g kysané smetany
  • podle potřeby sůl
  • několik salátových listů
  • podle chuti další zelenina a bylinky
  • 1 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory důkladně omyjeme, ale neloupeme. Vršek křížem nařízneme. Brambory potřeme olejem, položíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut při teplotě 180ºC.

  2. Mezitím nakrájíme lososa na malé kousky a vložíme do misky. Jarní cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Malou část odložíme a zbytek přidáme do misky. Pečené brambory seřízneme a lžičkou vydlabeme část vnitřku. 

  3. Vydlabanou část brambor přidáme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme kysanou smetanu, promícháme a podle potřeby dochutíme solí.

  4. Vydlabané brambory naplníme připravenou lososovou směsí. Podáváme je na listu hlávkového salátu, obložené čerstvou zeleninou, bylinkami a také kouskem citronu. 


Pošli recept! - Speciál - Brambory (14.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami

Vepřová kýta na kmínu s kapustičkami

Kmín je ideální koření na vepřové maso. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /20.02.13
Cannelloni s náplní

Cannelloni s náplní

Karla Orná, Plzeň

Všehochuť /06.02.18
Rolka s ořechovou krustou a bylinkovou nádivkou
Všehochuť /02.01.18
Petrželkové knedlíky s houbovkou

Petrželkové knedlíky s houbovkou

Jsou jemné a krásně voní bylinkami.
Jana Holákovská, Chomutov
Všehochuť /14.06.11
Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Krůtí roláda s ořechovou nádivkou

Připraveno podle receptu

Zdeny Šafářové z Prahy

Všehochuť /04.01.18
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Dětem nejvíc chutná brokolice rozmixovaná.
Renáta Kožaná, Hradec nad Moravicí
Všehochuť /13.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu