Reklama
Panenkové špízy se žampiony
Fotogalerie:

Panenkové špízy se žampiony

Jana Kolářová

Strakonice
Dostat maso do našich dětí je docela problém. Naštěstí obírání špízů považují za velmi zábavné.
Jana Kolářová, Strakonice

Ingredience

  • 400 g vepřová panenka
  • 200 g žampiony
  • 1 cibule červená
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g rýže
  • 1 lžička kari
  • 1/2 hrnku hrášek mražený

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na menší kousky.
  2. Žampiony omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky a cibuli oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako maso. Střídavě napichujeme na špejle maso, cibuli a houby. Celý špíz jemně osolíme a opepříme ze všech stran.
  3. Na rozpáleném oleji špízy opečeme dozlatova. Rýži spolu s karí kořením uvaříme, ke konci přidáme rozmražený hrášek.
     
    TIP: Můžeme si připravit červenou rýži, když místo karí koření přidáme k rýži lžíci rajského protlaku.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí špička

Hovězí špička

Správný vrchol víkendového vaření. Božena Přikrylová, Nový Jičín
Všehochuť /09.05.12
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Rybí kousky v těstíčku

Rybí kousky v těstíčku

Díky vhodnému ochucení má maso lahodnou chuť a těstíčko dobře drží rybu pohromadě.

...
Všehochuť /27.02.12
Králík na slanině

Králík na slanině

Už při pečení nádherně voní, a ta chuť!

Petra Nedělová, Železnice

Všehochuť /28.07.14
Řízky naruby

Řízky naruby

Neznám nikoho, kdo by si na nich nesmlsnul.

Jitka Skálová, Jablonec nad Nisou

Všehochuť /09.02.16
Štika pečená na zelenině

Štika pečená na zelenině

Z manželových úlovků připravuji pochoutky.
Lenka Zahumenská,
Horní Benešov
Všehochuť /17.05.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu