Ingredience
- 400 g vepřová panenka
- 200 g žampiony
- 1 cibule červená
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- dle potřeby olej na smažení
- 200 g rýže
- 1 lžička kari
- 1/2 hrnku hrášek mražený
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na menší kousky.
-
Žampiony omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky a cibuli oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako maso. Střídavě napichujeme na špejle maso, cibuli a houby. Celý špíz jemně osolíme a opepříme ze všech stran.
-
Na rozpáleném oleji špízy opečeme dozlatova. Rýži spolu s karí kořením uvaříme, ke konci přidáme rozmražený hrášek.TIP: Můžeme si připravit červenou rýži, když místo karí koření přidáme k rýži lžíci rajského protlaku.