Reklama
Panenkové špízy se žampiony
Fotogalerie:

Panenkové špízy se žampiony

Jana Kolářová

Strakonice
Dostat maso do našich dětí je docela problém. Naštěstí obírání špízů považují za velmi zábavné.
Jana Kolářová, Strakonice

Ingredience

  • 400 g vepřová panenka
  • 200 g žampiony
  • 1 cibule červená
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g rýže
  • 1 lžička kari
  • 1/2 hrnku hrášek mražený

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na menší kousky.
  2. Žampiony omyjeme, oloupeme, nakrájíme na plátky a cibuli oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky jako maso. Střídavě napichujeme na špejle maso, cibuli a houby. Celý špíz jemně osolíme a opepříme ze všech stran.
  3. Na rozpáleném oleji špízy opečeme dozlatova. Rýži spolu s karí kořením uvaříme, ke konci přidáme rozmražený hrášek.
     
    TIP: Můžeme si připravit červenou rýži, když místo karí koření přidáme k rýži lžíci rajského protlaku.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová kýta na špeku

Vepřová kýta na špeku

Velkou výhodou kapustiček je fakt, že nenamrzá a vydrží na zahradě přes celou...
Všehochuť /10.01.15
Domácí svíčková

Domácí svíčková

Ve svátek si rádi dáme chutnou omáčku.
Helena Adámková, Havířov
Všehochuť /01.09.08
Kapustové měšce plněné masem

Kapustové měšce plněné masem

Před první návštěvou tchyně jsem dlouho přemýšlela, čím se u oběda vytáhnout....
Všehochuť /29.04.12
Hovězí maso na pivě

Hovězí maso na pivě

Chutná mi víc než klasický guláš.
Hana Turnovská, Cheb
Všehochuť /03.04.09
Kuřecí placičky

Kuřecí placičky

Rád si dávám pikantní baštu.
Josef Jelínek, Praha
Všehochuť /20.08.08
Hovězí s brokolicovou omáčkou

Hovězí s brokolicovou omáčkou

Servírujeme s vařenými bramborami.

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /23.03.13
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama