Reklama
Panenka ve slanině se šalvějí
Fotogalerie:

Panenka ve slanině se šalvějí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šalvěj nejen krásně voní, ale pomáhá při trávení. Jestli máš problém se žlučníkem, mohu doporučit.

Eva Kačírková, Jablonec nad Nisou

Ingredience

  • 700 g vepřové panenky
  • trocha soli a pepře
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 5 lístků šalvěje
  • několik snítek tymiánu
  • větvička rozmarýnu
  • na vymazání pekáčku olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme je ze všech stran.

  2. Na plátky anglické slaniny poklademe směs najemno nasekaných čerstvých bylinek a jednotlivé
    kousky masa do slaniny zabalíme. Konce připíchneme párátkem, aby slanina na mase dobře držela.

  3. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme na něj připravené balíčky masa a mezi ně vložíme cibuli nakrájenou na větší kousky. Pečeme při 200 ºC asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme nejlépe s pečenými brambory, ozdobený čerstvými bylinkami a salátem.

Tip redakce

Dodržuj dobu přípravy. Nepeč balíčky déle, jinak bude maso, přestože je zabalené do slaniny, příliš vysušené.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masový měšec s náplní

Masový měšec s náplní

Jsme vášniví houbaři, známe spoustu receptů. Petra Zelenková, Příbram
Všehochuť /21.10.12
Králík  na avokádu

Králík na avokádu

Je to opravdu slavnostní jídlo, které můžeš připravit i pro hosty. Určitě je oslníš....
Všehochuť /14.11.14
Roštěná na žampionech

Roštěná na žampionech

Plátek hovězí roštěné přelitý smetanovou omáčkou se žampiony.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /02.04.12
Jogurtové muffiny s medem

Jogurtové muffiny s medem

Zdravá pochoutka, která je hotová během několika minut.

Kateřina Maršíková, ...

Všehochuť /27.02.17
Kotlík z mladého divočáka

Kotlík z mladého divočáka

Svou jednoduchostí a rychlou přípravou potěší nejen vytížené ženy, ale i žaludky ...

Všehochuť /17.01.14
Vepřové biftečky s květákovou omáčkou

Vepřové biftečky s květákovou omáčkou

Květákovou omáčkou jsem své přátele mile překvapil. Zkus ji, je opravdu zajímavá. ...
Všehochuť /17.05.13
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama