Reklama
Panenka ve slanině se šalvějí
Fotogalerie:

Panenka ve slanině se šalvějí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šalvěj nejen krásně voní, ale pomáhá při trávení. Jestli máš problém se žlučníkem, mohu doporučit.

Eva Kačírková, Jablonec nad Nisou

Ingredience

  • 700 g vepřové panenky
  • trocha soli a pepře
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 5 lístků šalvěje
  • několik snítek tymiánu
  • větvička rozmarýnu
  • na vymazání pekáčku olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme je ze všech stran.

  2. Na plátky anglické slaniny poklademe směs najemno nasekaných čerstvých bylinek a jednotlivé
    kousky masa do slaniny zabalíme. Konce připíchneme párátkem, aby slanina na mase dobře držela.

  3. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme na něj připravené balíčky masa a mezi ně vložíme cibuli nakrájenou na větší kousky. Pečeme při 200 ºC asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme nejlépe s pečenými brambory, ozdobený čerstvými bylinkami a salátem.

Tip redakce

Dodržuj dobu přípravy. Nepeč balíčky déle, jinak bude maso, přestože je zabalené do slaniny, příliš vysušené.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku

Dobrota pro masožravce. Zuzana Thořová, Hodkovice nad Mohelkou
Všehochuť /21.10.14
Kuře na černém pivu

Kuře na černém pivu

Drůbeží maso je lehké a zdravé, tak proč si ho nedopřát i v neděli.
Lenka ...
Všehochuť /13.08.08
Roštěná

Roštěná

Úspěch má u dětí.
Eva Tothová, Jihlava
Všehochuť /15.12.09
Dušené hovězí na hlívách

Dušené hovězí na hlívách

Nemáte doma hovězí? Nevadí, výborné je to i z vepřového.

Zdenka Janíčková, Břeclav

...
Všehochuť /24.06.12
Zapečený kapr se žampiony

Zapečený kapr se žampiony

Kapří masíčko je výborné a zdravé, není důvod si tuto klasickou rybu dopřávat ...

Všehochuť /17.01.16
Plněná krůtí roláda

Plněná krůtí roláda

Hodí se k ní také bramborová kaše.

Jaroslava Mudrochová, Dolníky

Všehochuť /21.12.15
 

Nejnovější

Chlebíčky

Chlebíčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Škola vaření /22.11.17
Rybí polévka

Rybí polévka

Tamara Erbenová, Most

Všehochuť /22.11.17
Drážďanská štóla

Drážďanská štóla

Upečeno podle receptu Marty Klimešové z Děčína

Všehochuť /22.11.17
Panforte di Siena

Panforte di Siena

Upečeno podle receptu Zuzany Strakové z Příbrami

Všehochuť /22.11.17
Punčové řezy

Punčové řezy

Romana Borýsková, Jevíčko

Sladký život /22.11.17
Neobvyklé tiramisu

Neobvyklé tiramisu

Martina Beranová, Hruškové Dvory

Sladký život /22.11.17
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Skořicové rybky

Skořicové rybky

Vlasta Melechová, Mladá Boleslav

Škola vaření /21.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama