Reklama
Panenka ve slanině se šalvějí
Fotogalerie:

Panenka ve slanině se šalvějí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šalvěj nejen krásně voní, ale pomáhá při trávení. Jestli máš problém se žlučníkem, mohu doporučit.

Eva Kačírková, Jablonec nad Nisou

Ingredience

  • 700 g vepřové panenky
  • trocha soli a pepře
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 5 lístků šalvěje
  • několik snítek tymiánu
  • větvička rozmarýnu
  • na vymazání pekáčku olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme je ze všech stran.

  2. Na plátky anglické slaniny poklademe směs najemno nasekaných čerstvých bylinek a jednotlivé
    kousky masa do slaniny zabalíme. Konce připíchneme párátkem, aby slanina na mase dobře držela.

  3. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme na něj připravené balíčky masa a mezi ně vložíme cibuli nakrájenou na větší kousky. Pečeme při 200 ºC asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme nejlépe s pečenými brambory, ozdobený čerstvými bylinkami a salátem.

Tip redakce

Dodržuj dobu přípravy. Nepeč balíčky déle, jinak bude maso, přestože je zabalené do slaniny, příliš vysušené.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kančí s houbami a paprikou

Kančí s houbami a paprikou

Divočina chutná úplně jinak než třeba hovězí.  Kristýna Suchánková, Liberec
Všehochuť /22.05.12
Mléčná květáková polévka

Mléčná květáková polévka

Polévka je základ, tahle je navíc zdravá.
Ivana Tylšarová, Zábřeh
Všehochuť /09.11.10
Maková buchta

Maková buchta

Ráda peču rychle a dobře.
Andrea Holcová, České Budějovice
Všehochuť /19.08.09
Chalupářský kotlet

Chalupářský kotlet

Podávej s brusinkovým kompotem.
Vojta Miláček, Praha
Všehochuť /25.10.11
Kuřecí polévka

Kuřecí polévka

Máme ji moc rádi.
Lenka Trnková, Ostrava
Všehochuť /28.02.10
Lasagnové roládky

Lasagnové roládky

Jídlo snadné na přípravu, které zaručeně bude chutnat každému.

Nela Leuková, ...

Všehochuť /31.05.12
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama