Reklama
Panenka ve slanině se šalvějí
Fotogalerie:

Panenka ve slanině se šalvějí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šalvěj nejen krásně voní, ale pomáhá při trávení. Jestli máš problém se žlučníkem, mohu doporučit.

Eva Kačírková, Jablonec nad Nisou

Ingredience

  • 700 g vepřové panenky
  • trocha soli a pepře
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 5 lístků šalvěje
  • několik snítek tymiánu
  • větvička rozmarýnu
  • na vymazání pekáčku olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme je ze všech stran.

  2. Na plátky anglické slaniny poklademe směs najemno nasekaných čerstvých bylinek a jednotlivé
    kousky masa do slaniny zabalíme. Konce připíchneme párátkem, aby slanina na mase dobře držela.

  3. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme na něj připravené balíčky masa a mezi ně vložíme cibuli nakrájenou na větší kousky. Pečeme při 200 ºC asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme nejlépe s pečenými brambory, ozdobený čerstvými bylinkami a salátem.

Tip redakce

Dodržuj dobu přípravy. Nepeč balíčky déle, jinak bude maso, přestože je zabalené do slaniny, příliš vysušené.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový závin se šunkou

Bramborový závin se šunkou

Když se podzimní plískanice snaží zkazit nám náladu, zavřeme se do kuchyně a pustíme ...
Všehochuť /28.04.12
Panenka s kaštanovou náplní

Panenka s kaštanovou náplní

Kaštany jsou do nádivek ideální.

Marie Šmejkalová, Hradec Králové

Všehochuť /25.12.14
Masové kuličky s cuketou

Masové kuličky s cuketou

V kombinaci s čerstvými jablky nemají chybu.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /03.11.14
Sekaná pečeně s kapustou a uzeným masem

Sekaná pečeně s kapustou a uzeným masem

Tradiční sekaná pečeně je díky kapustě mnohem šťavnatější. Uzené maso pak ...

Všehochuť /28.05.12
Mušle s hříbky na víně

Mušle s hříbky na víně

Moje ověřená specialita – dobrou chuť!

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /30.09.16
Kýta na houbách s karí rýží

Kýta na houbách s karí rýží

Jestli nemáš lesní houby, použij žampiony.

Eva Lehmannová, Chomutov


Všehochuť /13.01.16
 

Nejnovější

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté
Škola vaření /20.02.18
Olomoucké jednohubky

Olomoucké jednohubky

Jan Radní, Praha

Vaříme express /20.02.18
Krůtí maso v marinádě

Krůtí maso v marinádě

Lehce pikantní

Eva Stodůlková, Praha

Všehochuť /20.02.18
Kynuté šátečky s tvarohem

Kynuté šátečky s tvarohem

Eva Vašková, Nymburk

Sladký život /20.02.18
Čokoládové bábovičky s brusinkami

Čokoládové bábovičky s brusinkami

Anna Šušláková, Most

Sladký život /20.02.18
Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Pavla Zubatá, Vnorovy

Sladký život /20.02.18
Cukrové preclíčky

Cukrové preclíčky

Jana Parýzková, Louny

Sladký život /20.02.18
Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha

Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama