Reklama
Panenka ve slanině se šalvějí
Fotogalerie:

Panenka ve slanině se šalvějí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šalvěj nejen krásně voní, ale pomáhá při trávení. Jestli máš problém se žlučníkem, mohu doporučit.

Eva Kačírková, Jablonec nad Nisou

Ingredience

  • 700 g vepřové panenky
  • trocha soli a pepře
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 5 lístků šalvěje
  • několik snítek tymiánu
  • větvička rozmarýnu
  • na vymazání pekáčku olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme je ze všech stran.

  2. Na plátky anglické slaniny poklademe směs najemno nasekaných čerstvých bylinek a jednotlivé
    kousky masa do slaniny zabalíme. Konce připíchneme párátkem, aby slanina na mase dobře držela.

  3. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme na něj připravené balíčky masa a mezi ně vložíme cibuli nakrájenou na větší kousky. Pečeme při 200 ºC asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme nejlépe s pečenými brambory, ozdobený čerstvými bylinkami a salátem.

Tip redakce

Dodržuj dobu přípravy. Nepeč balíčky déle, jinak bude maso, přestože je zabalené do slaniny, příliš vysušené.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

„Rostbíf“ z vepřového

„Rostbíf“ z vepřového

Skvělá obměna za hovězí. Martina Sklenářová, Vysoké Mýto
Všehochuť /20.04.16
Králík s brokolicí

Králík s brokolicí

Brokolice je vynikající přílohou.

Ladislava Horáková, Jihlava

Všehochuť /13.12.12
Kapr po našem

Kapr po našem

V té úpravě máme kapra nejraději.

  Květa Kroupová, Praha 


Všehochuť /10.12.15
Kuřecí rarášci

Kuřecí rarášci

Synovci tak chutnají, že je chce i k narozeninám.
Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy ...
Všehochuť /01.08.11
Bylinková krůtí roláda

Bylinková krůtí roláda

Vynikající je i s rýží. Dá se jíst i zastudena.

Lucie Pertáková, Chrudim

Všehochuť /12.04.14
Marinované špízy

Marinované špízy

Grilování je pro mě srdeční záležitost.

Josef Bartušek, Bítovčice

Všehochuť /07.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu