Reklama
Panenka v listovém kabátku
Fotogalerie:

Panenka v listovém kabátku

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Je to poněkud pracná, ale velmi chutná delikatesa.
Božena Filová, Zvole

Ingredience

  • Panenka:
  • 750 g panenka
  • uzené moravské
  • 1 lžíce hořčice dijonská
  • 1 těsto listové
  • 1 vejce na potření
  • mouka hladká na vyválení těsta
  • Omáčka:
  • špetka pepř
  • 1 kostka vývar zeleninový
  • 2 lžíce petrželka nadrobno posekaná
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 500 ml voda
  • 1 cibule
  • 230 ml smetana
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Maso podélně nařízneme a naklepeme, aby vznikl plát.Osolíme a opepříme jej, rozetřeme hořčici, poklademe kolečky moravského uzeného a zavineme do rolády.
  2. Listové těsto vyválíme na obdélník, odkrojíme malý kousek, ze kterého můžeme vykrájet malé vánoční motivy na vršek rolády pro ozdobu. Svinuté maso přeneseme na těsto, zabalíme do něj, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Nahoru dáme vykrojené ornamenty, opět potřeme vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Panenku pečeme zhruba 40 minut.
  3. Zatím uděláme omáčku. Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přidáme kostku vývaru, sůl, pepř a povaříme asi 20 minut.
  4. Vše rozmixujeme, přilijeme smetanu, přidáme petrželku a necháme přejít varem. Slavnostní roládu podáváme s vařeným bramborem a nakládanou zeleninou.

    TIP: Roláda je výborná s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny. Omáčka bude pikantnější, když použijeme čerstvě namletý barevný pepř.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové na žampionech

Vepřové na žampionech

Maso, žampiony, rýže, a dobrota je na světě. Mirka Průchová, Hradec Králové
Všehochuť /29.09.08
Velikonoční chlebíčky

Velikonoční chlebíčky

I obyčejné chlebíčky se mohou stát ozdobou svátečního stolu.

Petra Kuchařová, Praha

...
Všehochuť /12.09.12
Kuřecí řízky se šunkou, sýrem a pečenými bramborami

Kuřecí řízky se šunkou, sýrem a pečenými bramborami

Podáváme s ledovým salátem s bazalkou a zálivkou z olivového oleje, soli a cukru.

Jitka ...

Všehochuť /01.09.12
Dušené vepřové s klobáskami a zeleninou

Dušené vepřové s klobáskami a zeleninou

Správný výběr klobásky je důležitý pro výslednou chuť.

Jana Sobotková, Hranice

Všehochuť /16.02.13
Petrželková polévka

Petrželková polévka

Bez chutné polévky se nedělní oběd neobejde. Tahle krásně voní a skvěle chutná.
...
Všehochuť /19.03.10
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu