Reklama
Panenka se švestkovou omáčkou
Fotogalerie:

Panenka se švestkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Šťavnaté masíčko z vepřové panenky si dopřáváme hlavně při svátečních příležitostech.

Jana Malá, Pelhřimov


Ingredience

  • 500 g vepřová panenka
  • 100 g sušené švetky
  • trocha olivového oleje
  • 1 snítka šalvěj
  • trocha soli
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce mouka
  • 100 ml červené víno
  • 2 lžíce povidla
  • 1 celá skořice
  • 1/2 ks citron
  • Bramborové šišky:
  • 500 g brambory vařené ve slupce
  • 1 vejce
  • trocha soli
  • 300 g hrubá mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso omyjeme, odblaníme a rozdělíme na asi 10cm díly. Uprostřed každého kousku uděláme nožem kapsu a naplníme ji několika švestkami. 

  2. krok2

    Šalvějové lístky nakrájíme, smí-cháme s olivovým olejem a vetřeme do masa. Necháme hodinu odležet. Potom maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran, osolíme a vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C na 10 minut. 

  3. krok3

    V kastrůlku uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji trochou vody a rozmícháme dohladka. Přilijeme červené víno, přidáme skořici, citron, povidla a několik sušených švestek nakrájených nadrobno. Promícháme a vaříme přibližně 10 minut. Dochutíme solí, můžeme i trochu dosladit cukrem.

  4. Potom si připravíme bramborové šišky. Z nastrouhaných vařených brambor, vejce a mouky uděláme těsto, ze kterého tvarujeme šišky. Vaříme v osolené vodě 7 minut.

Pošli recept! 12/2014 (21.10.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hovězí s brokolicovou omáčkou

Hovězí s brokolicovou omáčkou

Servírujeme s vařenými bramborami. Božena Kolářová, Pouště
Všehochuť /23.03.13
Zapečená brokolice s kuřecím

Zapečená brokolice s kuřecím

Pošmáknou si děti i dospělí.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Všehochuť /08.09.15
Hovězí roláda plněná vinnou klobásou

Hovězí roláda plněná vinnou klobásou

Jako přílohu dávám vařenou rýži.
Darina Voňavková, Vlašim
Všehochuť /03.02.11
Salát s mrkví a žampiony

Salát s mrkví a žampiony

Lehký oběd nebo výborná večeře, po které se bude krásně usínat.
Jana ...
Všehochuť /15.12.10
Kuře s mandlovou nádivkou

Kuře s mandlovou nádivkou

Kuřecí maso máme v naší rodině všichni moc rádi. Na pečínce s nádivkou si ...
Všehochuť /10.10.14
Hovězí závin

Hovězí závin

Připravuji ho místo ptáčků. Je rychlejší i chutnější.
Božena Kolářová, ...
Všehochuť /08.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu