Reklama
Panenka se špenátem v peřince
Fotogalerie:

Panenka se špenátem v peřince

Renata Lounová

Poděbrady

Maso zůstane měkoučké a krásně šťavnaté.

Renata Lounová, Poděbrady

Ingredience

  • 200 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 200 g čerstvý listový špenát
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na vál
  • 250 g listové těsto
  • 400 g vepřová panenka
  • 1 vejce na potření
  • na posypání sezamové semínko

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Polovinu anglické slaniny nakrájíme na malé kousky a necháme rozpustit na suché pánvi. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli i česnek a krátce podusíme. Listy špenátu zbavíme tuhých stonků, omyjeme je, pokrájíme a přidáme na pánev. Krátce vše orestujeme, osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout.

  2. krok2

    Listové těsto vyválíme na plát, poklademe ho zbylými plátky anglické slaniny, na-
    neseme špenátovou směs a položíme omyté a očištěné
    maso. Vše zavineme, konce přehneme a přitiskneme k sobě, aby během pečení neunikala šťáva.

  3. Závin na vrchu několikrát nařízneme, celý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 ° C asi 40 minut.

Tip redakce

Takto upravenou panenku podávej teplou s pečenými brambory, nebo studenou, třeba jako slavnostní předkrm. Můžeš ji ozdobit sušenými rajčátky.

Pošli recept! - Speciál - Listové těsto (16.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabí závitky

Krabí závitky

Výborné hlavní jídlo, za které tě rodina určitě pochválí. Kateřina ...
Všehochuť /23.12.11
Halušky se zelím

Halušky se zelím

Nejsou ochuzeným nedělním receptem.
Karel Soušek, Praha
Všehochuť /06.10.08
Slané lupínky

Slané lupínky

Ze stolu zmizí raz dva :-) Navíc jsou vhodné při bezmléčné dietě!
Všehochuť /20.04.17
Smetanové lišky v nudlích

Smetanové lišky v nudlích

Kombinace hub, smetany a těstovin je opravdu skvělá.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /08.10.12
Luxusní špagety

Luxusní špagety

Měla jsem chuď na špagety trochu jinak a tak jsem si zaexperimentovala. Od té doby ...

Všehochuť /19.08.13
Kuřecí řízky naplněné chřestem

Kuřecí řízky naplněné chřestem

Toto lehké, vlastně téměř dietní jídlo si jistě tvoje rodina oblíbí, alespoň ...
Všehochuť /08.09.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu