Reklama
Panenka se špenátem v peřince
Fotogalerie:

Panenka se špenátem v peřince

Renata Lounová

Poděbrady

Maso zůstane měkoučké a krásně šťavnaté.

Renata Lounová, Poděbrady

Ingredience

  • 200 g anglická slanina
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 200 g čerstvý listový špenát
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na vál
  • 250 g listové těsto
  • 400 g vepřová panenka
  • 1 vejce na potření
  • na posypání sezamové semínko

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Polovinu anglické slaniny nakrájíme na malé kousky a necháme rozpustit na suché pánvi. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli i česnek a krátce podusíme. Listy špenátu zbavíme tuhých stonků, omyjeme je, pokrájíme a přidáme na pánev. Krátce vše orestujeme, osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout.

  2. krok2

    Listové těsto vyválíme na plát, poklademe ho zbylými plátky anglické slaniny, na-
    neseme špenátovou směs a položíme omyté a očištěné
    maso. Vše zavineme, konce přehneme a přitiskneme k sobě, aby během pečení neunikala šťáva.

  3. Závin na vrchu několikrát nařízneme, celý potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 ° C asi 40 minut.

Tip redakce

Takto upravenou panenku podávej teplou s pečenými brambory, nebo studenou, třeba jako slavnostní předkrm. Můžeš ji ozdobit sušenými rajčátky.

Pošli recept! - Speciál - Listové těsto (16.12.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lososové kostky s koprem

Lososové kostky s koprem

Vynikající pochoutka hotová za pár minut. Otto Plášek, Brno
Všehochuť /20.10.14
Bažant na pepři s houbami

Bažant na pepři s houbami

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /26.10.19
Drůbeží rolované špízy

Drůbeží rolované špízy

Podávej s bramborovým salátem nebo s opečenými brambory.
Jana Remková, Orlová
Všehochuť /19.01.11
Vepřová plec s jablky na špeku

Vepřová plec s jablky na špeku

Dáváme si je s rýží smíchanou s pažitkou.

Štefan Kobza, Strakonice

Všehochuť /01.09.17
Vepřová panenka s jablíčky a slunečnicovým semínkem

Vepřová panenka s jablíčky a slunečnicovým semínkem

Výjímečná kombinace chutí, která tě mile překvapí.

Marie Šulová, Měřín

Všehochuť /06.12.12
Vepřové plátky s hruškami

Vepřové plátky s hruškami

Omáčky všeho druhu jsou u nás žádané.

Kamila Slováčková, Jičín

Všehochuť /28.09.14
 

Nejnovější

Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký Tereza Mrowiecová, Karviná
Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
Řezy krémeš

Řezy krémeš

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /01.11.19
Švédský koláč

Švédský koláč

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Sladký život /01.11.19
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Vendula Krocánová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.19
Česnekové kuře s hráškovým pyré

Česnekové kuře s hráškovým pyré

Podle receptu

Ely Vítkové z Olomouce

Všehochuť /30.10.19
Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Čokoládové bábovičky s višněmi v rumu

Mlsání jedna báseň

Podle receptu Vilmy Gerderlové z Prahy

Sladký život /30.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama