Reklama
Panenka plněná šunkovou nádivkou
Fotogalerie:

Panenka plněná šunkovou nádivkou

Renata Dobrovolná

Brno

Skvělý tip na sváteční rodinný oběd.

Renata Dobrovolná, Brno

Ingredience

  • 6 plátků toastový chléb
  • 100 g šunka
  • 1/2 ks červená paprika
  • 2 lžičky mléko
  • 1 vejce
  • snítka zelené natě
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka majoránky
  • 600 g vepřová panenka
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce olej
  • Šťouchané brambory:
  • 1 kg brambory
  • 1 střední cibule
  • 3 lžíce olej
  • na dochucení sůl a majoránka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Toastový chléb nakrájíme na drobné kostky. Šunku a papriku nakrájíme na kostičky a přidáme k pečivovým kostkám. Přilijeme mléko, přidáme vejce, sekanou petrželovou nebo celerovou nať. Promícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou majoránky.

  2. krok2

    Maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme  a dlouhým a úzkým nožem vyřízneme podélně kapsu. Pomocí tyčky z vařečky kapsu zvětšíme a cukrářským pytlíkem naplněným nádivkou maso naplníme.

  3. Panenku na povrchu okořeníme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek na plátky. Na pánvi s olejem opečeme vepřovou panenku ze všech stran a vložíme do pekáčku s cibulí a česnekem. Mírně podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

  4. Brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kostky a orestujeme na oleji. Přidáme k bramborám, rozšťoucháme a dochutíme solí a majoránkou.

Tip redakce

Jestliže nemáš po ruce toastový chléb, můžeš použít  jiné bílé pečivo, třeba rohlíky nebo i strouhanku.

Pošli recept! - Speciál - Pohoštění pro chvíle pohody (17.12.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Naložené kotlety

Naložené kotlety

Maso je krásně měkké a skvěle chutná! Kristýna Seidlová, Pardubice
Všehochuť /11.12.08
Pohankové knedlíky

Pohankové knedlíky

Jsou vynikající s kyselým zelím.
Marta Svobodová, Praha
Všehochuť /07.11.14
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
Kuřecí stehýnka

Kuřecí stehýnka

Rozhodně stojí za vyzkoušení.
Zdeňka Soukupová, Praha 4
Všehochuť /18.08.08
Čatní z lilků

Čatní z lilků

Tímto způsobem zužitkuji přebytky úrody. 

Libor Kalivoda, Prachatice

Všehochuť /04.08.16
Kuličky z hovězího nadivoko

Kuličky z hovězího nadivoko

Vybírám kvalitní špek, hodně na něm záleží, třeba parikový.

Iva Doušová, ...

Všehochuť /06.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu