Reklama
Pálivé kuře
Fotogalerie:
 

Pálivé kuře

Petr Plesník

Ostrava
Dej si ho, když pořádáš pánskou jízdu. Výborný je i druhý den.
Petr Plesník, Ostrava

Ingredience

  • 2 kg kuřecí prsa
  • 3 cibule velká
  • 1 láhev okurka kyselá
  • 1 sklenka feferonka
  • 10 ml olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 protlak rajčatový
  • 8 lžic kečup
  • 6 lžic hořčice plnotučná
  • špetka chilli

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, cibuli drobněji, okurky a feferony rovněž. Do nižšího většího hrnce nalijeme olej a osmažíme kuřecí nudličky. Až se zatáhnou, podlijeme je nálevem z feferonek, opepříme a mírně osolíme. Občas promícháme.
  2. krok2 Když se nálev téměř odpaří, podlijeme nudličky nálevem z okurek. Občas zamícháme. Kuřecí nudličky dusíme bez pokličky asi 15 minut, nálev se má odpařit asi tak, aby ho na dně hrnce trochu zbylo a maso nebylo suché.
  3. krok3 Pak přidáme feferony, cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání dusíme. Přisypeme nadrobno nakrájené okurky, které už jen necháme přejít varem, aby nezměkly.
  4. krok4 Postupně přidáme oba rajské protlaky, sladký kečup a plnotučnou hořčici. Pokud máme rádi extra ostrá jídla, dodáme chilli koření. Promícháme a vše je hotovo. Podáváme s rýží nebo s chlebem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska s citronovou omáčkou

Treska s citronovou omáčkou

K jemnému rybímu masu se hodí právě takto jemná a delikátní omáčka. Hana ...
Všehochuť /24.12.14
Roštěná s příchutí kávy

Roštěná s příchutí kávy

Já ji připravuji v pomalém hrnci.

Václav Spal, Rakovník

Všehochuť /25.11.14
Treska s glazovanou jarní zeleninou

Treska s glazovanou jarní zeleninou

Při vaření se musí používat fantazie.

Iveta Sedlářová, Blansko

Všehochuť /02.04.16
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Přesvědčila jsem se‚ že dobrý oběd se dá uvařit v jednom jediném hrnci. Zkuste ...
Všehochuť /29.12.10
Masové karbanátky s ovesnými vločkami

Masové karbanátky s ovesnými vločkami

Nejsou tak mastné a vločky v nich ani nepoznáš.

Hana Nesnídalová, Praha

Všehochuť /19.08.12
Kuřecí terina

Kuřecí terina

Hodí se se sklenkou bílého vína třeba i jako studené pohoštění pro návštěvy.

...

Všehochuť /07.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu