Reklama
Pálivé kuře
Fotogalerie:
 

Pálivé kuře

Petr Plesník

Ostrava
Dej si ho, když pořádáš pánskou jízdu. Výborný je i druhý den.
Petr Plesník, Ostrava

Ingredience

  • 2 kg kuřecí prsa
  • 3 cibule velká
  • 1 láhev okurka kyselá
  • 1 sklenka feferonka
  • 10 ml olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 protlak rajčatový
  • 8 lžic kečup
  • 6 lžic hořčice plnotučná
  • špetka chilli

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, cibuli drobněji, okurky a feferony rovněž. Do nižšího většího hrnce nalijeme olej a osmažíme kuřecí nudličky. Až se zatáhnou, podlijeme je nálevem z feferonek, opepříme a mírně osolíme. Občas promícháme.
  2. krok2 Když se nálev téměř odpaří, podlijeme nudličky nálevem z okurek. Občas zamícháme. Kuřecí nudličky dusíme bez pokličky asi 15 minut, nálev se má odpařit asi tak, aby ho na dně hrnce trochu zbylo a maso nebylo suché.
  3. krok3 Pak přidáme feferony, cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání dusíme. Přisypeme nadrobno nakrájené okurky, které už jen necháme přejít varem, aby nezměkly.
  4. krok4 Postupně přidáme oba rajské protlaky, sladký kečup a plnotučnou hořčici. Pokud máme rádi extra ostrá jídla, dodáme chilli koření. Promícháme a vše je hotovo. Podáváme s rýží nebo s chlebem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřová pečeně s jablky

Vepřová pečeně s jablky

Mezi jablka můžeš přimíchat dvě na kolečka nakrájené červené cibule. Erika ...
Všehochuť /20.12.15
Kachní stehýnka s jablky

Kachní stehýnka s jablky

Skvělá vánoční pečínka


Jana Pavlátová, Příbram

Všehochuť /01.12.18
Krevetové košíčky

Krevetové košíčky

Jsou jemné a delikátní. Tahle pochoutka spolehlivě vždy zmizí ze stolu jako první.

...

Všehochuť /08.12.15
Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Kuřecí droby na jalovci a rozmarýnu

Kuřecí droby jsou chutnou a jednochou variantou obědu či večeře.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /30.09.12
Divoká kachna na zelenině

Divoká kachna na zelenině

Největší práci dá čištění od peří a kuchání, ale je výborná.

Veronika...

Všehochuť /30.09.13
Petrželkové knedlíky s houbovkou

Petrželkové knedlíky s houbovkou

Jsou jemné a krásně voní bylinkami.
Jana Holákovská, Chomutov
Všehochuť /14.06.11
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama