Reklama
Paličky pečené na česneku
Fotogalerie:

Paličky pečené na česneku

Renata Lacková

Uherské Hradiště

Česnek neloupeme, jen ho překrojíme. Ve slupce se upeče doměkka a maso úžasně provoní.

Renata Lacková, Uherské Hradiště

Ingredience

  • 8 ks kuřecí paličky
  • 2 cibule
  • 2 palice česneku
  • 2 lžíce olej
  • kousek másla
  • sůl podle chuti
  • trocha kmínu
  • 1 lžička sušené oregano
  • 5 ks středně velké brambory
  • 1 lžička koření na pečené brambory
  • na ozdobu jarní cibulka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí paličky omyjeme a vložíme na plech. Mezi maso přidáme oloupané cibule nakrájené na klínky a česnek podélně překrojený.

  2. Vše zakápneme olejem, přidáme kousek másla, osolíme, posypeme kmínem a oreganem a vložíme do předehřáté trouby. Při 180 °C pečeme za občasného podlévání asi 30 minut.

  3. Pak k masu přidáme také oloupané brambory nakrájené na větší kousky, posypeme je kořením na pečené brambory a pečeme společně ještě 30–40 minut.

  4. Jednotlivé porce ozdobíme jarní cibulkou.

Tip redakce

Na plech můžeš k bramborám navíc přidat ještě další oblíbenou zeleninu, jako například mrkev, celer, ale i papriku nebo kousky lilku či cukety.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roláda z mletého masa

Roláda z mletého masa

Můžeme okořenit podle vlastní chuti. Helena Macková, Vsetín
Všehochuť /08.12.14
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Použij nakládaný pepř, z klasického to nejde.

Eva Marková, Jičín

Všehochuť /06.02.15
Hořčičné kotlety

Hořčičné kotlety

Hořčice dodá jídlu navinulou chuť.

Andrea Šebístková, Praha

Všehochuť /10.03.15
Kuřecí roláda a zapečená zelenina

Kuřecí roláda a zapečená zelenina

Výborný nedělní oběd nebo slavnostní pohoštění.

Jarmila Nováková, Trutnov

Všehochuť /26.12.12
Pangasius v pivním těstíčku

Pangasius v pivním těstíčku

Takhle nám chutná úplně nejvíc.
Eliška Černecká, Proseč
Všehochuť /30.08.11
Hovězí pupek na jalovčinkách

Hovězí pupek na jalovčinkách

Jalovčinky jsou močopudné, prokrvují sliznici trávícího traktu a zlepšují trávení. ...

Všehochuť /29.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu