Renata Slavíčková, Velké Popovice
Ingredience
- PALAČINKY:
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- dle chuti sůl
- 450 g hladké mouky
- asi 750 ml mléka
- ŠPENÁT:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g baby špenátu
- KRÉM:
- 500 g tvarohu
- 200 g přírodního krémového sýra (např. lučina)
- 1 hrst pokrájené pažitky nebo medvědího česneku
- DÁLE:
- na smažení olej
- 50 g balkánského sýra na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse rozšleháme vejce, olej a půl lžičky soli. Přisypeme mouku a za postupného přilévání mléka vymícháme hladké těsto, z něhož na pánvi s rozpáleným olejem usmažíme palačinky.
-
Na malé kousky pokrájenou cibuli a česnek krátce osmahneme na troše oleje a přidáme omyté a okapané listy špenátu. Osolíme a podusíme asi 5 minut. Pak přendáme špenát na síto, aby odkapala přebytečná voda.
-
V míse utřeme tvaroh a sýr, osolíme a promícháme s pažitkou.
-
Hotové palačinky potřeme z jedné strany sýrovým krémem, na něj přidáme špenát a přeložíme na čtvrtinky či klasicky zarolujeme. Hotové podáváme sypané strouhaným balkánským sýrem.