Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

4.4/5 Počet hodnocení: 73
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3527 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 220 g
Tuky 216 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli milujete palačinky naslano, pak recept na zapékané palačinky se špenátem a sýrem musíte vyzkoušet. Nazvali jsme to ‚blažená smrt sýrem‘ a jakmile ochutnáte, pochopíte – ať už si toto bezmasé jídlo dáte k obědu nebo jako teplou večeři.

Suroviny

prolitý horkou vodou, důkladně okapaný a osušený, nasekaný
najemno
výrazný (gorgonzola)
strouhaný
strouhaný
jarní cibulka 1 svazek
nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
palačinka 8 ks
menší, slané
na vymazaní pekáčku
nakládaná, vařená či pečená k podávání
Na omáčku
12% + případně trochu na finální doředění
sýr 200 g
strouhaný (čedar, eidam, gouda, ementál)
Na posypání
strouhaný

Postup

1

Uvařte si omáčku: Na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit.

2

Přilijte smetanu, osolte, opepřete, přidejte třetinu strouhaného sýra. Za stálého míchání prohřívejte, ale nenechte přijít k varu.

3

Postupně přidejte zbývající sýr, nechte rozpustit a vše vymíchejte dohladka. Pokud vám přijde omáčka příliš hustá, ještě trochu jí nařeďte smetanou. Odložte.

4

Do špenátu přidejte mozzarellu, gorgonzolu a parmazán, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem, důkladně promíchejte.

5

Přidejte jarní cibulky a 3 lžíce omáčky. Palačinky prohřejte na nepřilnavé pánvi a rozdělte na ně špenátovou směs, okraje ponechte volné, zabalte a přimáčkněte.

6

Do zapékací misky (či pekáčku) přiměřené velikosti důkladně vymazané máslem vlijte zbývající omáčku, vložte palačinky, posypte mozzarellou a parmazánem.

7

Zapékejte v troubě při 200 °C asi 25–30 minut. Povrch by měl začít lehce hnědnout a tvořit bubliny. Můžete doplnit červenou řepou či třešňovým kompotem.

NĚCO NAVÍC
Do náplně můžete přidat pár hrstí nasekaných vlašských ořechů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/11

Komentáře

28.02.2017 11:22

Zajímavý recept, mi osobně tam ten špenát moc neseděl, ale proti gustu žádný dišputát žejo. Není špatné šoupnout do těch palačinek místo špenátu nivu, má to krásně aromatickou chuť.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč