Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechový dort s Lučinou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 43
Do 30 minut Velmi snadné Na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4284 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 245 g
Tuky 314 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký sýrový dort

Suroviny

máslo 150 g
+ na vymazání formy
vejce 5 ks
žloutky a bílky odděleně
nastrouhana z jednoho citronu
Lučina
nasucho opražené, nasekané
meruňkový džem 5 PL
rum 2 PL
tmavá čokoláda 50 g
nastrouhaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Máslo utřete do pěny s většinou cukru, postupně přidejte žloutky, kůru, sýr Lučina, mouku a ořechy. Z bílků se zbytkem cukru ušlehejte sníh a zlehka přimíchejte k těstu.

2

Hmotu nalijte do máslem vymazané dortové formy o průměru 23 cm a pečte asi tři čtvrtě hodiny, tak aby dort pěkně vyběhl.

3

Vychladlý dort vyjměte. Marmeládu prohřejte a vmíchejte do ní rum. Směsí potřete koláč a posypte ho nastrouhanou čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč