Reklama
Ořechový dort
Fotogalerie:

Ořechový dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Ingredience

  • 2 lžíce mleté želatiny
  • 300  ml mléka
  • 400  ml zakysané smetany
  • 200  g smetanového sýra ricotta
  • 80  g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 malá plechovka mandarinkového kompotu
  • 3 kiwi
  • 1 balení cukrářských piškotů
  • 100  g mletých ořechů
  • 100  ml filtrované černé kávy
  • NA OZDOBU:
  • čokoládové hobliny
  • physalis (mochyně)
  • kiwi

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu necháme nabobtnat ve 150 ml mléka. Poté přilijeme zbylé mléko a želatinu ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme. Nesmí se vařit.

  2. Vyšleháme smetanu s ricottou a oběma cukry. Mandarinky scedíme od šťávy a osušíme. Kiwi oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a osušíme. Dno rozpínací formy vyložíme mikrotenovou fólií, naskládáme na ni piškoty a pokapeme je kávou.

  3. Do smetanového základu vmícháme ořechy a vešleháme želatinu. Vrstvu piškotů pokryjeme asi centimetrovou vrstvou ořechové hmoty.

  4. Na ni rozložíme polovinu ovoce, které zakryjeme vyšší vrstvou hmoty. Nyní opět urovnáme piškoty a vrstvení zopakujeme.

  5. Vrch dortu tvoří ořechová hmota, kterou uhladíme, a necháme v chladu dobře ztuhnout. Dort opatrně vyjmeme z formy. Povrch ozdobíme čokoládovými hoblinami a ovocem.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem. Petra ...
Všehochuť /19.08.17
Nadívaný pstruh

Nadívaný pstruh

Takto připravený pstruh nám opravdu moc chutná.
Petra Bémová, Žďár nad Sázavou
Všehochuť /02.06.12
Stehýnka na šalvěji

Stehýnka na šalvěji

Bílé víno vše zjemní, maso je báječné. 

Lucie Strakošová, Trnávka 

Všehochuť /27.02.12
Sváteční husí stehna

Sváteční husí stehna

Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /12.07.14
Voňavé ragú s vínem

Voňavé ragú s vínem

Kousky masa můžeme vmíchat přímo do ragú.

Eva Salajková, Kutná Hora

Všehochuť /13.12.13
Krůtí kostky na pórku

Krůtí kostky na pórku

Místo krůtího masa můžeš použít vepřové.

Eliška Holíčková, Horní Benešov

Všehochuť /16.10.14
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama