Reklama
Ořechový dort
Fotogalerie:

Ořechový dort

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Lukáše Maršálka z Rakovníku

Ingredience

  • 2 lžíce mleté želatiny
  • 300  ml mléka
  • 400  ml zakysané smetany
  • 200  g smetanového sýra ricotta
  • 80  g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 malá plechovka mandarinkového kompotu
  • 3 kiwi
  • 1 balení cukrářských piškotů
  • 100  g mletých ořechů
  • 100  ml filtrované černé kávy
  • NA OZDOBU:
  • čokoládové hobliny
  • physalis (mochyně)
  • kiwi

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Želatinu necháme nabobtnat ve 150 ml mléka. Poté přilijeme zbylé mléko a želatinu ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme. Nesmí se vařit.

  2. Vyšleháme smetanu s ricottou a oběma cukry. Mandarinky scedíme od šťávy a osušíme. Kiwi oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a osušíme. Dno rozpínací formy vyložíme mikrotenovou fólií, naskládáme na ni piškoty a pokapeme je kávou.

  3. Do smetanového základu vmícháme ořechy a vešleháme želatinu. Vrstvu piškotů pokryjeme asi centimetrovou vrstvou ořechové hmoty.

  4. Na ni rozložíme polovinu ovoce, které zakryjeme vyšší vrstvou hmoty. Nyní opět urovnáme piškoty a vrstvení zopakujeme.

  5. Vrch dortu tvoří ořechová hmota, kterou uhladíme, a necháme v chladu dobře ztuhnout. Dort opatrně vyjmeme z formy. Povrch ozdobíme čokoládovými hoblinami a ovocem.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa po africku

Kuřecí prsa po africku

Jestli ráda ochutnáš něco neobvyklého, vyzkoušej můj recept. Andrea Skácelová, ...
Všehochuť /16.12.10
Maková buchta

Maková buchta

Ráda peču rychle a dobře.
Andrea Holcová, České Budějovice
Všehochuť /19.08.09
Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doma ji ohodnotili 10 body – jako v Prostřeno.

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /05.02.15
Králík na cucky

Králík na cucky

Bleskový oběd na neděli i všední den.

Magda Hrabálková, Hradec Králové

Všehochuť /09.09.13
Králík na sušených houbách

Králík na sušených houbách

Houby dodají jemnému masu výraznou chuť.
Jiřina Kohoutová, Kostelec nad Labem
Všehochuť /14.11.11
Losos s avokádem

Losos s avokádem

Podávej s opékanými brambory.
Adolf Bernatík, Havířov
Všehochuť /27.09.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu