Reklama
Opilý kančí guláš
Fotogalerie:

Opilý kančí guláš

Alena Klírová
Alena Klírová
Mýto

Kombinace vína a rumu dodá guláši vynikající chuť.

Alena Klírová, Mýto

Ingredience

  • 4 cibule
  • sádlo
  • 100 g slanina
  • 750 g kančí plec
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • drcený kmín
  • sladká mletá paprika
  • pálivá mletá paprika
  • 100 ml bílé víno
  • 30 ml rum
  • hladká mouka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka a smažíme ve větším hrnci na sádle. Po chvilce řidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vyškvaříme a přidáme na kostky nakrájenou kančí plec. Maso dusíme ve vlastní šťávě a když se nám šťáva začíná vypařovat přidáme k masu sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, sladkou a pálivou papriku, vše pečlivě mícháme a ještě krátce orestujeme.

  2. Podlijeme 1 dl bílého vína, krátce podusíme a zalejeme horkou vodou nebo zvěřinovým vývarem. Guláš dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Když je maso měkké, přilijeme do guláše 3 cl rumu a guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme ještě 15 minut.

    Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané lupínky

Slané lupínky

Ze stolu zmizí raz dva :-) Navíc jsou vhodné při bezmléčné dietě!
Všehochuť /20.04.17
Šéfovské kotlety podle Štefana

Šéfovské kotlety podle Štefana

Jednoduše božské.

Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy

Všehochuť /06.01.15
Pizza s hříbky

Pizza s hříbky

Nejlepší je zužitkovat nasušené hříbky, mají intenzivnější chuť i vůni.

Kateřina...

Všehochuť /03.06.13
Hovězí na šalvěji

Hovězí na šalvěji

Podáváme ozdobené čerstvou šalvějí.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Všehochuť /03.03.15
Panenka se špenátem v peřince

Panenka se špenátem v peřince

Maso zůstane měkoučké a krásně šťavnaté.

Renata Lounová, Poděbrady

Všehochuť /25.02.15
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu