Reklama
Olivové bochánky
Fotogalerie:

Olivové bochánky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu Tomáše Jirků z Prahy

Ingredience

  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 250  ml vlažné vody
  • 500  g polohrubé mouky
  • 2 lžičky soli
  • 150  ml olivového oleje + na potření
  • 2 hrsti černých oliv bez pecky
  • 1 lžička sušeného tymiánu a rozmarýnu
  • na posypání hrubá sůl

Doba přípravy

Počet porcí

15–20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Droždí rozdrobíme do mísy, zasypeme ho cukrem a promícháme.

  2. Zalijeme ho troškou vlažné vody, poprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.

  3. Pak přilijeme zbytek vlažné vody, přidáme mouku, sůl, olivový olej a vypracujeme těsto, do kterého zapracujeme pokrájené olivy a sušené bylinky.

  4. Těsto necháme kynout překryté čistou utěrkou na teplém místě asi 1 hodinu.

  5. Z těsta vytvarujeme 15–20 kuliček (bochánků), které vyrovnáme na plechy vyložené pečicím papírem, potřeme je olivovým olejem a posypeme hrubou solí. Bulky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.

Tip redakce

Olivové bochánky jsou skvělé jako příloha k řeckému zeleninovému salátu.

Pošli recept! 10/2018 (3.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové kuličky

Masové kuličky

Nejvíc mi chutnají s těstovinami. David Chajzlov, Staříč
Všehochuť /24.11.08
Krkovička v alobalu

Krkovička v alobalu

Moji kluci mají rádi na talíři kus masa.
Martina Dziadková, Český Těšín
Všehochuť /18.01.10
Barevné knedlíky

Barevné knedlíky

Říkáme jim také špekové míčky.
Erika Uchytilová, Praha
Všehochuť /04.08.11
Plněný hermelín

Plněný hermelín

Sýr obal raději víckrát, aby náplň nevytekla.
Martin Holeček, Tachov
Všehochuť /18.05.10
Kuřecí maso zapečené s mozzarellou

Kuřecí maso zapečené s mozzarellou

Na drůbeží maso podle mě není nikdy dost receptů. Tenhle je velmi rychlý ...
Všehochuť /16.12.10
Palačinky se špenátem

Palačinky se špenátem

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /03.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu