Reklama
Reklama
Obložené lodičky
Fotogalerie:

Obložené lodičky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Drobné pohoštění i oběd

Podle receptu Jany Podpěrové z Ostravy

Ingredience

  • 1,5  kg nových brambor
  • na vymazání tuk
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1/2 paličky česneku
  • 100  g slaniny
  • 200  g žampionů
  • dle chuti pepř, sůl a tymián
  • 1 vejce
  • 200  ml vývaru
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

6–8

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, teplé překrojíme a naskládáme do vymazané misky řeznou stranou nahoru. Na pánvi roztopíme máslo, orestujeme cibuli s česnekem, přidáme kostičky slaniny a plátky žampionů. Pak vše posypeme tymiánem, opepříme a osolíme. Se lžící vody dusíme doměkka, nakonec přidáme vejce.

  2. Směs naneseme na brambory a dáme péct do trouby, během pečení podléváme vývarem. Podáváme horké, zdobíme smetanou, případně bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík  na avokádu

Králík na avokádu

Je to opravdu slavnostní jídlo, které můžeš připravit i pro hosty. Určitě je oslníš....
Všehochuť /14.11.14
Štika na růžovkách

Štika na růžovkách

Josef Bartůšek, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /28.06.18
Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Tímto způsobem využijete starší chléb.
Jiří Otípka, ...
Všehochuť /14.12.09
Husí stehýnka dušená na paprikách

Husí stehýnka dušená na paprikách

S husou se dá různě čarovat, toto je jeden z receptů, který mám ...

Všehochuť /04.07.15
Hovězí pečeně se slaninou

Hovězí pečeně se slaninou

Pomalu pečené hovězí nám vždy udělá radost.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /11.06.13
Vepřová kýta na slanině a majoránce

Vepřová kýta na slanině a majoránce

Slanina se k vepřové kýtě velmi hodí a dodá ji svoji specifickou chuť.

Otto Plášek, ...

Všehochuť /13.01.14
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
Plněné slaninové rolky

Plněné slaninové rolky

Skvělé studené i teplé

Podle receptu Sáry Divíškové z Loun

Všehochuť /21.02.19
Muffiny se zeleninou

Muffiny se zeleninou

Chutná zdravá večeře

Podle receptu Ivety Duškové z Tábora

Za pár korun /20.02.19
Ředkvičkové placičky

Ředkvičkové placičky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /20.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama