Reklama
Novohradská smažená ryba
Fotogalerie:

Novohradská smažená ryba

Martina Lednická

Vodňany
Jednoduchá pochoutka, která se dá udělat ze všech druhů ryb.
Martina Lednická, Vodňany

Ingredience

  • ryba – kapr, lín, pstruh nebo plotice
  • sůl podle chuti
  • 1 palice česnek
  • trochu paprika sladká mletá
  • trochu olej na smažení
  • mouka hladká dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu nakrájíme na podkovy, které naložíme den předem do česneku utřeného se solí a dáme do chladničky.
  2. krok2 Druhý den rybu nezbavujeme česneku a rovnou ji obalíme ve sladké paprice a následně v hladké mouce. Už nesolíme.
  3. krok3 Podkovy smažíme na oleji zprudka z obou stran asi 5 minut. Maso je díky naložení křehké a voňavé. Podáváme
    s brambory a nebo s chlebem.

    TIP: Víš, jak zabít rybu? Nejlépe prudkým úderem do hlavy. Po omráčení zapíchneme nůž těsně za hlavou do páteře a rychle hlavu uřízneme. Pak tupou stranou nože oškrábeme šupiny, vždy od ocasu proti směru jejich růstu. Půjde to lépe, když rybu ponoříme na chvíli do vroucí vody. Pak ji vykucháme. Rozřízneme ji od ocasu na břišní straně a vyjmeme vnitřnosti. Postupujeme odzadu dopředu. Žlučový váček opatrně vyřízneme a ihned zahodíme. Rybu pak příčně nakrájíme na porce a omyjeme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá rajská polévka

Rychlá rajská polévka

Tuto polévku zvládá i moje 13letá dcera. Eva Vomastková, Praha
Všehochuť /04.08.11
Bramboráčky se zelím

Bramboráčky se zelím

Chutnají nám natolik, že je připravujeme jako samostatný chod, hodně obložený ...
Všehochuť /06.10.08
Vepřové s hlávkovým zelí

Vepřové s hlávkovým zelí

Nám chutná s kynutým knedlíkem i brambory.

Marcela Krajčová, Rýmařov

Všehochuť /21.02.16
Jemný králík

Jemný králík

Voní kořením a je nádherně křehký.

Dagmar Kadlecová, Dolní Kounice

Všehochuť /16.03.14
Závitky s fazolkami

Závitky s fazolkami

Můžeme je sepnout párátky nebo špejlí.

Kateřina Zelenková, Pelhřimov

Všehochuť /07.07.14
Pečená hovězí plec se smetanou

Pečená hovězí plec se smetanou

Podle potřeby dořeď mlékem nebo vodou.
Otto Plášek, Brno
Všehochuť /27.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu