Reklama
Novohradská smažená ryba
Fotogalerie:

Novohradská smažená ryba

Martina Lednická

Vodňany
Jednoduchá pochoutka, která se dá udělat ze všech druhů ryb.
Martina Lednická, Vodňany

Ingredience

  • ryba – kapr, lín, pstruh nebo plotice
  • sůl podle chuti
  • 1 palice česnek
  • trochu paprika sladká mletá
  • trochu olej na smažení
  • mouka hladká dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rybu nakrájíme na podkovy, které naložíme den předem do česneku utřeného se solí a dáme do chladničky.
  2. krok2 Druhý den rybu nezbavujeme česneku a rovnou ji obalíme ve sladké paprice a následně v hladké mouce. Už nesolíme.
  3. krok3 Podkovy smažíme na oleji zprudka z obou stran asi 5 minut. Maso je díky naložení křehké a voňavé. Podáváme
    s brambory a nebo s chlebem.

    TIP: Víš, jak zabít rybu? Nejlépe prudkým úderem do hlavy. Po omráčení zapíchneme nůž těsně za hlavou do páteře a rychle hlavu uřízneme. Pak tupou stranou nože oškrábeme šupiny, vždy od ocasu proti směru jejich růstu. Půjde to lépe, když rybu ponoříme na chvíli do vroucí vody. Pak ji vykucháme. Rozřízneme ji od ocasu na břišní straně a vyjmeme vnitřnosti. Postupujeme odzadu dopředu. Žlučový váček opatrně vyřízneme a ihned zahodíme. Rybu pak příčně nakrájíme na porce a omyjeme.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (27.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

Je to vynikající bašta, zaručeně vmžiku zmizí. Veronika Poláčková, Mýto
Všehochuť /20.12.12
Panenka ve slanině se šalvějí

Panenka ve slanině se šalvějí

Šalvěj nejen krásně voní, ale pomáhá při trávení. Jestli máš problém se ...

Všehochuť /31.08.17
Kuřecí prsa na hruškách

Kuřecí prsa na hruškách

Nejlépe chutnají s pečenými bramborami a s okurkovým salátem.

Lucie Blahová, Slavičín

...
Všehochuť /08.10.14
Tvarůžkový špíz

Tvarůžkový špíz

Pravé olomoucké tvarůžky mají zcela ojedinělou pikantní chuť a velmi typickou ...
Všehochuť /14.09.10
Vepřové kostky na žampionech

Vepřové kostky na žampionech

Jednoduchý a chutný oběd.

Pavlína Burdová, Krupka

Všehochuť /21.08.12
Kuře s jablky a pomeranči

Kuře s jablky a pomeranči

Má skvělou chuť a nádherně voní. 

Petra Zachrdlová‚ Hanušovice 

Všehochuť /24.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu