Reklama
Nové zelí s bůčkem po čínsku
Fotogalerie:

Nové zelí s bůčkem po čínsku

Renata Vitoušová

Praha
Recept, který posílám, je velmi jednoduchý a levný. Stačí jen myslet trochu dopředu, abys stihla maso a zelí nechat řádně odležet. Manžel prohlásil, že jídlo chutná jako čína, a přitom je vydatnější. S čerstvým chlebem je určitě nejlepší.
Renata Vitoušová, Praha

 

Ingredience

  • omáčka sojová
  • 2 lžíce solamyl
  • 5 stroužků česnek
  • 1 zelí hlávkové
  • 1/2 kg bůček

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zelí nakrájíme na nudličky a necháme stát. Maso také nakrájíme na nudličky, česnek na plátky. Přidáme ho k masu, osolíme, zakápneme trochou vody (asi 2 lžíce) a necháme dvě hodiny uležet. Zelí zalijeme vařící vodou a necháme také stát.
  2. krok2
    Zelí scedíme a maso pražíme, až se vyškvaří sádlo (je-li maso libové, přidáme sádlo nebo olej).

  3. krok3
    Pak přidáme solamyl, scezené zelí a necháme 10 minut pod poklicí dusit. Na­konec dochutíme sójovou omáč­kou. Podáváme s chlebem.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hrachový kotlík

Hrachový kotlík

Tato polévka je opravdu chutná a sytá‚ může sloužit i jako hlavní jídlo. ...
Všehochuť /27.05.10
Zelné závitky

Zelné závitky

Můžeš použít jak vepřové, tak hovězí maso, nejlepší je ale oba druhy smíchat.

...

Všehochuť /14.02.16
Králičí medailonky na houbách

Králičí medailonky na houbách

Proč si nepochutnat na zdravé dobrotě?
Zdeňka Chládková, Domažlice
Všehochuť /04.02.10
Skopové na česneku, majoránce a rajčatech

Skopové na česneku, majoránce a rajčatech

Čerstvé bylinky jsou pro chuť důležité.

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /10.03.17
Angreštová polévka

Angreštová polévka

Sladká hostina

Podle receptu Petry Douškové z Teplic

Všehochuť /02.08.18
Vepřové závitky s kaší

Vepřové závitky s kaší

Masovou náplň můžeš dobarvit bylinkami.

Kateřina Bartošová, Chodov

Všehochuť /14.07.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama