Reklama
Nakládané syrečky
Fotogalerie:

Nakládané syrečky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když se tahle moravská specialita pořádně rozleží, stojí to opravdu za to!

Lucie Krásnohorská, Jindřichův Hradec 

Ingredience

  • 500 g olomouckých tvarůžků
  • 1 velká cibule
  • 6–7 stroužků česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • podle chuti mletý pepř
  • podle chuti kmín
  • 4 bobkové listy
  • 3 chilli papričky
  • 500 ml světlého piva

Doba přípravy

Počet porcí

2 středně velké sklenice

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tvarůžky nakrájíme na kousky. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, sladkou papriku, mletý pepř, kmín a vše v míse promícháme. Směs napěchujeme do dvou středně velkých sklenic s víkem a proložíme ji chilli papričkami bez semen a bobkovými lístky.

  2. Naplněné sklenice zalijeme světlým pivem až po okraj. Pak je uzavřeme, dáme na tácek a uložíme na 2–3 dny do lednice.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roláda z panenky

Roláda z panenky

Hotové jídlo ozdobíme hoblinkami parmazánu. Nina Gabrielová, Rokycany
Všehochuť /28.07.17
Pangasius v pivním těstíčku

Pangasius v pivním těstíčku

Takhle nám chutná úplně nejvíc.
Eliška Černecká, Proseč
Všehochuť /30.08.11
Noky s dýní a slaninou

Noky s dýní a slaninou

Podzim a dýně k sobě nerozlučně patří.

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /20.10.13
Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Levná a velice dobrá polévka.

Hana Šverclová, Praha

Všehochuť /17.02.14
Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem

Kdo má rád fazole, pochutná si.

Radana Valoušková, Karolinka

Všehochuť /08.12.12
Hříbková omáčka

Hříbková omáčka

Netradiční vylepšení bramborových placek.
V. Mazankieviczová, Kroměříž
Všehochuť /19.11.08
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama