Když se tahle moravská specialita pořádně rozleží, stojí to opravdu za to!
Lucie Krásnohorská, Jindřichův Hradec
Ingredience
- 500 g olomouckých tvarůžků
- 1 velká cibule
- 6–7 stroužků česneku
- 1 lžička sladké papriky
- podle chuti mletý pepř
- podle chuti kmín
- 4 bobkové listy
- 3 chilli papričky
- 500 ml světlého piva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tvarůžky nakrájíme na kousky. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, sladkou papriku, mletý pepř, kmín a vše v míse promícháme. Směs napěchujeme do dvou středně velkých sklenic s víkem a proložíme ji chilli papričkami bez semen a bobkovými lístky.
-
Naplněné sklenice zalijeme světlým pivem až po okraj. Pak je uzavřeme, dáme na tácek a uložíme na 2–3 dny do lednice.