Reklama
Nakládané syrečky
Fotogalerie:

Nakládané syrečky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když se tahle moravská specialita pořádně rozleží, stojí to opravdu za to!

Lucie Krásnohorská, Jindřichův Hradec 

Ingredience

  • 500 g olomouckých tvarůžků
  • 1 velká cibule
  • 6–7 stroužků česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • podle chuti mletý pepř
  • podle chuti kmín
  • 4 bobkové listy
  • 3 chilli papričky
  • 500 ml světlého piva

Doba přípravy

Počet porcí

2 středně velké sklenice

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tvarůžky nakrájíme na kousky. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, sladkou papriku, mletý pepř, kmín a vše v míse promícháme. Směs napěchujeme do dvou středně velkých sklenic s víkem a proložíme ji chilli papričkami bez semen a bobkovými lístky.

  2. Naplněné sklenice zalijeme světlým pivem až po okraj. Pak je uzavřeme, dáme na tácek a uložíme na 2–3 dny do lednice.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané kotlety s cuketou

Zapékané kotlety s cuketou

Zelenina patří na první místo v našem jídelníčku. Moje rodina naštěstí také ...
Všehochuť /11.08.08
Pečeně na houbách

Pečeně na houbách

Díky jalovci je stejně dobrá jako zvěřina. 

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /27.02.12
Vepřové kotlety s rybízovo-octovou omáčkou

Vepřové kotlety s rybízovo-octovou omáčkou

Taky tak miluješ grilované pochoutky?

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Všehochuť /18.02.16
Panenka plněná hermelínem

Panenka plněná hermelínem

Podle chuti můžeš použít i jiný sýr.

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /10.06.16
Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Nevypadá sice moc vábně, ale je výborná.
Romana Procházková, Jaroměř
Všehochuť /06.12.10
Rychtářova směs

Rychtářova směs

Jídlo jako stvořené na slavnostní rodinný oběd.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /09.04.16
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama